Șină TECTON de la Zumtobel Group

TECTON este un sistem de șină dotat cu 11 conductori. Se poate asigura alimentarea cu energie electrică, controlul iluminatului și iluminatul de siguranță, integrate foarte ușor într-un sistem care asigură mai multe funcții. Corpurile de iluminat pot fi amplasate acolo unde este nevoie și se pot muta ulterior fără a schimba cablajul. Baza sistemului TECTON rămâne neschimbată şi reprezintă parte din infrastructura electrică.

Sistemul poate fi combinat în multe variante, cu conector în L, T sau X. În acest fel sistemul TECTON devine parte din design-ul interior.

Şina poate fi alimentată din capăt sau de la mijloc (stănga-dreapta) şi astfel se păstrează linia neintreruptă.

Sistemul se fixează cu şufă de oţel de diverse lungimi, cu clemă cu arc (care poate fi ajustată rapid fără alte scule).

Corpul de iluminat liniar TECTON formează o linie continuă (fără capete sau piese de îmbinare) pe toată lungimea camerei. Eficienţa energetică de până la 168lm/W oferă şi beneficii economice. Durata de viaţă mare face ca după 50000 de ore sistemul sa emită încă 90% din fluxul luminos. Lentilele bidirecţionale direcţionează lumina din centru în lateral. Corpul de iluminat are în acest fel un indice de orbire mai mic, fără să schimbe distribuţia fluxului luminos. Se poate realiza orice distribuţie a fasciculului luminos prin folosirea lentilelor potrivite (fascicul foarte larg, ingust, asimetric, etc.).

Exista corpuri de iluminat de diverse tipuri, în funcţie de destinaţie : cu flux foarte mare (până la 16000 lm) sau foarte eficiente (până la 168lm/W), cu lungime de 1m , 1,5m sau 2m. Prin combinarea acestora se poate asigura exact câtă lumină este nevoie, fără a supradimensiona sistemul. Corpul de iluminat are greutate mică, poate fi instalat de o singură persoană. Există şi versiuni de TECTON cu sisteme optice care pot fi folosite pentru iluminatul birourilor.

Pe şina TECTON se pot fixa şi corpuri de iluminat industriale, pentru înălţimi mari, baghete, proiectoare. În acelaşi mod se pot conecta şi corpuri de iluminat dedicate iluminatului de siguranţă (acestea pot folosi două circuite separate care sunt deja cablate în şină).

Sistemul poate fi completat şi cu senzori (de mişcare sau de lumină).

Pentru cazurile unde cablarea este dificilă se pot folosi si module wireless (bmLINK) care dau posibilitatea de a conecta un sistem de control al iluminatului fără cablu DALI.

Pentru detalii accesaţi : www.zumtobel.com/tecton

 

Share