SIEMENS oferă sistemul modular de aparataj industrial SIRIUS

SIEMENS oferă sistemul modular de aparataj industrial SIRIUS

Sistemul modular de aparataj SIRIUS oferă tot ce este necesar pentru a trata cerințele de comutație, protecție și pornire a motoarelor electrice și altor tipuri de sarcini. Aparatajul cu funcții de monitorizare, comandă, control, semnalizare, alimentare și comunicație întregește portofoliul de produse SIEMENS pentru joasă tensiune, adresate domeniului industrial.

Componentele sistemului modular SIRIUS sunt caracterizate printr-o construcție economică din punct de vedere al spațiului, o flexibilitate înaltă și o intercoordonare optimă; configurarea, instalarea, cablarea și întreținerea sunt extrem de facile și rapide.

Sistemul modular SIRIUS cuprinde întreruptoare automate, contactori, relee de suprasarcină, softstartere și accesoriile acestora, disponibile în 7 mărimi constructive, modulare.

„Mult mai mult decât Închis/Deschis“: Întreruptoare automate 3RV

SIRIUS 3RV (Motor Starter Protector) sunt întreruptoare automate compacte cu limitarea curentului de scurtcircuit, conforme IEC 60947-2, IEC 60947-4-1.

Ele garantează deconectarea sigură la scurtcircuit și protejează consumatorii și instalațiile la suprasarcină, fiind disponibile în versiuni pentru 20, 55, 65 și 100kA capacitate de rupere la scurtcircuit.

Mai mult, ele sunt potrivite pentru comutarea consumatorilor la un număr mic de deconectări ca și pentru separarea sigură a instalației de la rețea în cazul unor lucrări de întreținere sau a unor modificări. Întreruptorul 3RV protejează alimentările de consumatori (motoare, instalații) împotriva scurtcircuitelor și suprasarcinilor.

Întreruptoarele automate SIRIUS 3RV pot fi accesorizate cu blocuri de contacte auxiliare (frontale sau laterale), blocuri de contacte pentru semnalizarea discriminată a defectului, declanșator de minimă tensiune, declanșator de deschidere saumodule izolatoare.

Instalarea, cablarea și întreținerea sunt extrem de simple, facile și rapide grație barelor trifazate modulare și pieselor de conectare, astfel timpul alocat uzinării se reduce semnificativ.

Robust și de încredere: Contactori SIRIUS 3RT

Datorită robusteței lor extrem de ridicate și a fiabilității contactului optim, contactorii noștri asigură o comutare sigură.

În plus, tablourile electrice compacte pot fi configurate cu densitate mare de echipare. Acest lucru este posibil deoarece contactele auxiliare și supresoarele sunt amplasate în cadrul conturului anvelopei contactorilor.

Aceasta facilitează extinderea sistemului și economisește considerabil spațiul în dulapul electric. Pentru contactorii de dimensiunile S00, S0, S2 și S3 contactele auxiliare sunt deja integrate în aparat.

Declanșează atunci când situația devine critică: releele de suprasarcină SIRIUS 3RU și 3RB

Releele de suprasarcină din familia SIRIUS sunt disponibile atât în varianta termică cât și electronică, protejează consumatorii conectați la circuitul principal, ca funcție principală și, de asemenea, alte dispozitive de comutație și de protecție în respectivul circuit de alimentare.

Releele de suprasarcină electronice SIRIUS 3RB2 garantează o protecție neîntreruptă a motorului și echipamentelor de la 0,1 A la 630 A.

Datorită unei game largi de reglaj, domeniul de curent este acoperit cu un număr minim de coduri de produs.

Monitorizare ușoară a aplicației: SIRIUS 3RR2

Releele de monitorizare a curentului SIRIUS 3RR2 monitorizează nu numai motorul ci întregul sistem sau proces pentru supracurent și mers în gol, întreruperea cablului, căderea unei faze sau punere la pământ. De exemplu, întreruperea sau depășirea sarcinii într-o aplicație este detectată prompt și semnalată într-un stadiu incipient.

Releele de monitorizare a curentului 3RR2 sunt proiectate pentru a fi montate în bornele de plecare ale contactoriilor SIRIUS 3RT.

Grație unui adaptor ales în funcție de gabarit, releele de monitorizare a curentului pot fi utilizate de sine stătător.

Distribuție eficientă și flexibilă: SIRIUS 3RV29

Componentele sistemului modular SIRIUS oferă o flexibilitate de cablare maximă. Ele pot fi conectate ușor prin sistemul de alimentare SIRIUS 3RV29 sau sistemul 3RA68 îmreună cu un demaror compact.

Ambele sisteme sunt disponibile atât pentru sisteme cu conexiune cu șurub cât și pentru sisteme cu conexiune cu resort pretensionat.

Gata cu laborioasa muncă de cablare și riscurile de erori, un întreg grup de alimentare este alimentat cu electricitate: click’n’go!

Alternativ, este asigurat și cablajul convențional printr-o cablare paralelă, în bare colectoare trifazice sau cu adaptoare de bară colectoare 8US a circuitelor de alimentare (pornire motor) SIRIUS pot fi montați direct pe un sistem de bare colectoare de 60 mm.

Aceste opțiuni de combinații facilitează realizarea fără efort a tabloului electric.

Proiectare, selecție aparataj

Selecția aparatajului se poate realiza prin următoarele modalități:

• cu ajutorul ghidului de selecție SIRIUS,

• cu ajutorului configuratoarelor disponibile pe internet la următoarea adresă:

https://mall.industry.siemens.com/mall/en/ww/catalog/products/10027588?tree=CatalogTree&activetab=configurator

• cu ajutorul SIMARIS DESIGN (software gratuit pentru calcul și dimensionare circuite, subrețele și rețele de joasă tensiune pentru proiectanți),

• cu ajutorul cataloagelor de produse IC10, IC90.

SIEMENS oferă informații complete despre sistemul modular SIRIUS la adresa: www.siemens.com/sirius.

Biroul local Siemens oferă suport tehnic de specialitate pentru a identifica și alege aparatul potrivit aplicației dvs.

Share