Schrack Technik modernizează la standarde europene sala de curs III.1 din cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor a   Universității Tehnice de Construcții București 

 Schrack Technik România, filiala grupului austriac Schrack Technik GMBH, unul dintre cei mai importanți jucători (producător și distribuitor) de pe piața de echipamente electrice de joasă tensiune, sponsorizează modernizarea sălii de curs III.1 din cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor a Universității Tehnice de Construcții București, cu peste 80.000 de Euro.

Despre Facultatea de Inginerie a Instalațiilor

Facultatea a fost înființată în anul 1949 și își desfășoară activitatea într-o clădire monument istoric situată într-o zonă centrală a Bucureștiului, pe Bd.  Pache Protopopescu la nr. 66. Școala oferă două specializări acreditate, respectiv Instalații pentru construcții și Instalații și echipamente pentru protecția atmosferei. Dezvoltarea domeniului, corelată cu buna pregatire oferită la nivel de licență inginerului de instalații, au condus la existența unei solicitări deosebite de absolventi din partea angajatorilor. În prezent, absolvenții Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București sunt urmăriți de firme încă de pe băncile facultății, iar salariile pe care le obțin sunt atractive. În plus, profesia permite crearea de firme proprii, pentru care pregătirea managerială din facultate oferă cunoștiințe solide.

Investiția în infrastructura educațională este esențială pentru formarea inginerilor de mâine.

Sala de curs are o suprafață de 200 mp și în ea pot învăța 100 de studenți. Proiectul de renovare și reamenajare a durat aproximativ 3 luni și a inclus următoarele lucrări și dotări: lucrări complexe de restaurare la ferestrele din lemn și ușa de la intrare, catedră, tablă, bănci și scaune noi, plafon suspendat fonoabsorbant, refacerea instalațiilor electrice cu materiale Schrack, sistem de aer conditionat cu trei unități interioare, laptop, proiector 4k, ecran de proiectie 4x3m, sistem de sonorizare, sistem de detecție incendiu, sistem de iluminat general și local cu variația nivelului de iluminare și 3 scene presetabile, iluminat de siguranță, decorarea sălii cu panouri expozoare și materiale utilizate în instalații electrice.

Dl. Iulian Smarandache, Director General al Schrack Technik România subliniază importanța susținerii educației tehnice în România: “Investiția în infrastructura educațională este esențială pentru formarea inginerilor de mâine. Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea unei instituții de prestigiu precum Universitatea de Construcții București și să sprijinim viitorii specialiști ai țării“

Confortul studenților, confortul viitorilor angajați

“Când auzi în mass-media că absolvenții pleacă în afara țării deoarece “se trăiește mai bine” sau “sunt condiții mai bune” iar antreprenorii sau marile companii și corporații nu reușesc să găsească persoane serioase, care să-și dorească să muncească și să învețe după terminarea unei facultăți –  este frustrant. Sperăm că, dacă studenții vor vedea încă de la facultate, că există interes din partea companiilor de a le asigura confortul învățării și vor înțelege că vor găsi acest confort ca viitori angajați, migrația forței de muncă se va diminua.

Noi, Schrack Technik, suntem obligați să muncim împreună cu facultățile la formarea viitorilor absolvenți, care în viitor vor fi într-una dintre următoarele situații: ori ne vor fi colegi, ori ne vor fi parteneri– continuă Iulian Smarandache, Director General al Schrack Technik România.

O imagine pozitivă asupra mediului economic al României

“Un student care va intra în această sală, va simți că există companii cărora le pasă de modul în care ei studiază înainte de angajare. Prin acastă sponsorizare strategică ne dorim să deschidem ochii și altor companii și împreună să încercăm să creăm încă de pe treptele facultății o imagine pozitivă asupra mediului economic al României“. – declară Dan Coldea, Director Marketing al Schrack Technik România.

Un parteneriat public-privat de succes

D-na șef lucrări dr. ing. Nicoleta Tănase, decanul Facultății de Inginerie a Instalațiilor din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, evidențiază importanța unor astfel de parteneriate: Facultatea noastră pregătește ingineri pentru instalații ale clădirilor civile, industriale și agricole, dar și pentru rețelele de utilități ale infrastructurii localităților. Sediul școlii se află într-o clădire cu un istoric de peste 100 de ani. De-a lungul ultimilor 10 ani, o politică de succes a decanatului a fost cooperarea cu mediul antreprenorial pentru reamenajarea spațiilor de învățământ. Acest demers a degrevat bugetul universității de un efort financiar considerabil, dar a și permis studenților să intre în contact direct cu viitorii angajatori și să se pună la curent cu cele mai noi tehnologii promovate de către aceștia. Ultima sală amenajată astfel reprezintă cea mai mare investiție de acest tip realizată în facultatea noastră și a fost făcută de Schrack Technik România. Pentru noi este un ajutor de preț iar studenții sunt încântați de dotările moderne care ajută la ridicarea calității procesului de învățământ cu accent pe latura practică a acestuia“.

Renovare realizată de doi foști studenți ai universității

Responsabilul de proiect din partea universității, dl. șef lucrări dr. ing. Mihai Husch, observă că “Schrack Technik România a demonstrat că are încredere în tinerii ingineri ieșiți de pe băncile Facultății de Inginerie a Instalațiilor, angajând pentru realizarea renovării o mică firmă de construcții înființată de doi proaspeți absolvenți, unul dintre ei încă masterand. Faptul că studenții intră în contact cu angajatorii în perioadele de practică, cu tehnologiile lor la orele de proiect, le folosesc aparatajele în teste și lucrări de laborator face ca absolvenții să dețină deja o bună experiență practică reală, care le conferă un mare avantaj la angajare. Pot afirma fără să greșesc că profesia inginer de instalații pentru construcții este printre cele mai căutate din zona ingineriei pe piața muncii din România. Rata de șomaj este zero, nivelul salarial la prima angajare este printre cele mai mari din țară, gradul de antreprenoriat în domeniul este ridicat“.

Despre Schrack Technik România:

Schrack Technik România este filiala grupului austriac Schrack Technik GMBH cu o experiență de peste 100 de ani în lume. În Romania Schrack Technik este prezentă încă din 1998, are 107 angajați si sucursale în: București (sediul social), Oradea, Cluj-Napoca, Bacău, Sibiu, Timișoara și un home office în Craiova. Pe site-ul www.schrack.ro sunt comercializate peste 35.000 de produse.

Share