SCHRACK SECONET vă prezintă sistemul pentru detecția liniară de temperatură d-LIST SCU835 – detecție precisă în aplicații speciale

Este adesea greu de detectat un incendiu în spaţii industriale cu locuri greu accesibile sau zone cu medii agresive, în care există risc crescut de izbucnire a unui incendiu.
Noul sistem d-LIST detectează în mod fiabil incendiul și îl poate localiza cu precizie extremă, chiar și în locurile în care alte sisteme de detecţie la incendiu sunt aproape imposibil de utilizat.
Sistemul d-List folosește un principiu de detecţie unic în lume, fiind format dintr-un detector liniar de temperatură tip cablu şi o unitate de evaluare, ce are rolul de a analiza informaţiile, optimizând faza de detecţie.
Interiorul cablului este proiectat cu senzori de măsurare a temperaturii la distanţe liber selectabile şi interconectaţi printr-un conductor plat tip panglică.
Fiecare senzor de temperatură are o adresă fixă, fapt ce asigură identificarea precisă a locaţiei fizice pe cablu. Un înveliş de aluminiu complet închis protejează cablul de influenţe electromagnetice, mantaua fiind produsă dintr-un material ignifug, fără halogen. La fiecare zece secunde temperatura este interogată de senzorii aranjați individual, putând înregistra cu o precizie extremă inclusiv o creștere a temperaturii de 0,1°C.

Unitatea de evaluare SCU 835 este elementul central al sistemului. Aceasta execută adresarea ciclică a senzorilor, înregistrează valorile temperaturii măsurate de fiecare senzor şi evaluează datele cu referinţa şi diverse alte criterii. Unitatea nu permite declanşarea de alarme false prin integrarea unui algoritm de evaluare unic și inteligent și prin construcţia specială. Practic, niciunul dintre senzorii încorporaţi nu pot fi interferaţi de mediul extern de tip praf, căldură, fum, umiditate etc. şi prin urmare nu pot emite alarme false.
Alarma de incendiu este declanşată doar atunci când valoarea temperaturii măsurată de un senzor depăşeşte un anumit prag sau este înregistrată o creştere a temperaturii cu o valoare predefinită într-un anumit interval de timp (detecţie diferenţială).
Ambele valori pentru alarmare pot fi liber programabile, separat pentru fiecare linie de cablu. Arhitectura sistemului suportă utilizarea a două linii de cabluri termosensibile cu o lungime de până la 350 de metri fiecare, fapt ce extinde semnificativ paleta de aplicații a sistemului.
În calitate de lider în inovații pentru sistemele de detecţie şi semnalizare a incendiilor, Schrack Seconet oferă soluții integrate pentru toate tipurile de aplicaţii și pentru toate cerințele. Comunicarea directă între SCU 835 și centrala de incendiu Integral EvoxX este posibilă și prin protocolul MODBUS TCP – un avantaj clar pentru schimbul detaliat de date.
Această integrare transformă d-LIST în soluţia de detecţie ideală pentru tuneluri rutiere, garaje subterane, rampe de încărcare, conveioare sau alte sisteme de transport și/sau în unităţile de producţie. Poate fi folosit și pentru a monitoriza canalele de cabluri, conducte şi puţuri de lifturi. În plus, d-LIST poate fi folosit pentru a verifica temperatura ambiantă a panourilor solare. În peste 70 de țări Schrack Seconet a finalizat cu succes mai multe proiecte utilizând sistemul d-List.
„În calitate de experţi în domeniul protecţiei împotriva incendiilor, noi, cei de la Schrack Seconet, căutăm întotdeauna soluţii optime, fiabile şi integrate. Sistemul d-List răspunde competent celor mai dificile condiţii, un exemplu fiind reţeaua de conveioare a combinatului
siderurgic Liberty Steel, Galaţi“, declară domnul Alexandru Mateiciuc, director Schrack Seconet în România.
Pe lângă precizia extremă de detecţie, sistemul prezintă multiple avantaje.
D-List va garanta o economie semnificativă de timp prin uşurinţa în montare şi punere în funcţiune, o economie importantă de bani prin utilizarea unorcomponente ce nu pot prezenta urme de uzură şi va impresiona printr-un consum mic de energie.
Interferența de la praf, căldură, fum, umiditate și altele asemenea fac detectarea incendiilor mai dificilă în medii extreme și agresive. Detectoarele de temperatură de tip linie d-LIST nu sunt afectate de această interferență și prezintă o mare precizie, fiabilitate și robustețe.
Sistemul d-LIST a fost aprobat pentru clasele A1N, A2N, BN, CN de către VdS conform EN 54-22:2020-07 (G 221004). Este certificat conform zonelor 2 și 22 ATEX și DNV-GL.

 

Share