Schneider Electric susține educația, printr-un parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic București

București, 7 martie 2013: Schneider Electric, specialist mondial în managementul energiei, a contribuit la renovarea Colegiului Tehnic Energetic București prin dotarea cu echipamente electrice moderne a unui laborator tehnic. Inițiativa face parte dintr-un parteneriat de lungă durată cu această instituție de învățământ, care a constat nu doar în echiparea cu instalații, ci și în oferirea de cursuri de formare a cadrelor didactice de specialitate.

Parteneriatul dintre Schneider Electric și Colegiul Energetic din Capitală se derulează în cadrul proiectului POSDRU „Îmbunătățirea calității educației și formării profesionale prin rețele parteneriale”, în care sunt implicate șase unități școlare de profil din țară, al cărui scop este pregătirea tinerilor pentru inserția eficientă pe piața muncii.

Machete Schneider Electric la Colegiul Energetic Bucuresti
Machete Schneider Electric la Colegiul Energetic Bucuresti

„Dorim să susținem sistemul de învățământ din România în demersul de a pregăti tineri care să corespundă cerințelor actuale de pe piața muncii, iar această pregătire nu poate avea loc decât în spații modern echipate, care să răspundă nevoilor lor de educație și realităților de pe piața muncii. De aceea, Schneider Electric se implică activ în facilitarea accesului tinerilor români la tehnologie de ultimă generație”, a declarat Petre Butu, Vicepreședinte Schneider Electric România.

Petre Butu, Vicepreședinte Schneider Electric România
Petre Butu, Vicepreședinte Schneider Electric România

În cadrul parteneriatului cu Schneider Electric, cea mai recentă etapă a constat în dotarea laboratorului tehnic al Colegiului Energetic cu aparatură de distribuție electrică și automatizări industriale – protecții Acti9, lămpi de semnalizare, chei de comandă, surse de tensiune – în vederea realizării tablourilor electrice aferente laboratorului de electrotehnică. Acti9 este o soluție de distribuție și management al energiei electrice, dedicată atât aplicațiilor industriale, cât și sectorului rezidențial, soluție ce asigură protecția și managementul eficient al instalațiilor electrice în care a fost integrată. Echipamentele sunt, în prezent, montate pe machete funcționale utilizate pentru dobândirea competențelor de specialitate în domeniile electric și electromecanic.

Colaborarea dintre Schneider Electric și Colegiul Tehnic Energetic București a început în anul 2008, când compania a contribuit la dotarea laboratorului de măsurări electrice și electronice cu machete funcționale care îi ajută pe elevii din anii terminali să înțeleagă mai bine partea aplicativă a distribuției electrice sau a automatizărilor. Cu ajutorul acestor aplicații, tinerii învață cum funcționează o instalație de automatizare, îmbunătățind astfel aplicabilitatea practică a cunoșințelor teoretice dobândite de-a lungul anilor de studiu. În plus, pentru a putea utiliza automatele programabile și echipamentele furnizate la nivel optim, cadre didactice ale Colegiului Energetic au beneficiat de un training organizat de Schneider Electric la sediul companiei.

www.schneider-electric.com/ro

Share