Schneider Electric preia Summit Energy

Schneider Electric preia Summit Energy și își consolidează poziția în domeniul serviciilor de management al energiei

Schneider Electric, specialistul global în managementul energiei, a anunțat semnarea unui acord pentru preluarea Summit Energy Services Inc., lider în domeniul achizițiilor externalizate de energie și servicii de durabilitate pentru companii din domeniul industrial, comercial și instituțional.

Compania Summit Energy oferă clienților săi servicii de achiziții de energie, de gestionare a riscurilor, de cunoaștere a pieței, de gestionare a datelor și consultanță în durabilitate. În prezent, are peste 350 de angajați în cele 11 birouri internaționale din Europa și America de Nord și dezvoltă proiecte în peste 90 de țări. Summit Energy este o afacere cu o creștere rapidă și se așteaptă să genereze vânzări de aproximativ 65 de milioane de dolari pentru anul în curs, cu o marjă EBITA superioară față de media Schneider Electric.

Summit Energy aduce companiei Schneider Electric următoarele avantaje:

– O platformă principală de servicii orientate către client, cu două decenii de poziționare strategică de succes a clienților cu privire la contractarea de energie, raportare și consum.

– O echipă foarte experimentată, cu abilități multilingvistice și expertiză în energie și sustenabilitate.

– Poziția de lider în soluții de energie și de raportare a durabilității prin intermediul platformei online (dashboarDView), care permite societăților să obțina o înțelegere completă a costurilor și utilizării ecologice a energiei.

– Analize de management al riscului și modelarea proceselor pentru aplicații gestionate de jucători globali din domeniul energiei.

Summit Energy a construit de-a lungul anilor relații pe termen lung cu clienții pe baza puterii sale de a oferi valoare și sprijin prin personal calificat. Summit Energy va reprezenta o completare excelentă a serviciilor Schneider Electric în domeniul auditurilor energetice, monitorizării și soluțiilor de eficiență energetică.

Chris Curtis, Senior vicepreședinte executiv Schneider Electric, America de Nord, a declarat: „Achiziția companiei Summit Energy ne permite să ne extindem serviciile de gestionare a energiei și a portofoliului de soluții, oferind clienților posibilitatea de a gestiona și de a-și optimiza consumul de energie de la aprovizionare până la consum, ținând cont de tendința de creștere a  consumului de energie și de dezvoltarea capacitații de raportare online.“ 

foto chris-curtis

”Prin asocierea cu Schneider Electric, vom putea să oferim serviciul unic Summit clienților Schneider Electric”, a spus Steve Wilhite, Președinte și CEO în cadrul Summit Energy. ”În ultimii ani am investit foarte mult în oameni și în tehnologie pentru a le oferi clienților noștri servicii competitive. În combinarea punctelor noastre forte cu resursele oferite de Schneider Electric, compania Summit Energy va fi chiar mai bine poziționată pentru a direcționa clienții către o energie durabilă și eficientă din perspectiva costurilor.”

Prețul total de achiziție net de lichidități și datorii a fost de 268 milioane dolari (aproximativ 190 milioane de euro), sub rezerva anumitor ajustări. Finalizarea tranzacției este condiționată de reglementarea aprobărilor și condițiilor obișnuite de închidere. Se așteaptă ca această achiziție să crească câștigurile pe acțiune începând din primul an și să satisfacă criteriile de profit utilizate în 2014.

www.schneider-electric.com

Share