Schneider Electric își accelerează strategia de sustenabilitate și ocupă primul loc în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile companii din lume

·       Compania anunță șase angajamente pe termen lung, cu scopul de a atinge unsprezece obiective concrete ce au la bază sustenabilitatea, până în 2025

·       Devine cea mai sustenabilă companie din lume, conform clasamentului Corporate Knights 2021 Global 100

București, 26 ianuarie 2020 – Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, și-a intensificat strategia de lungă durată de a încorpora considerații de mediu, sociale și de guvernanță în fiecare fațetă a activităților sale – și de a-și asista clienții și partenerii de afaceri pentru îndeplinirea propriilor lor obiective de sustenabilitate.

Anunțul a coincis cu știrea că Corporate Knights, o companie canadiană de media și de cercetare care realizează clasamente ale corporațiilor și evaluări ale produselor financiare pe baza performanțelor în privința sustenabilității, a clasat, pentru prima data, Schneider Electric pe primul loc în indexul său anual “the Global 100 most sustainable corporations in the world”. Un salt de pe poziția 29 deținută anul pre-cedent, clasamentul pentru 2021 reprezintă o recunoaștere externă importantă a angajamentului prompt și durată al companiei Schneider Electric față de problemele ESG. De asemenea, evidențiază transformarea companiei într-un furnizor important de soluții digitale care facilitează eficiența energetică și sustenabilitatea.

 

„Nucleul strategiei noastre este de a construi un business și o companie durabile. Clienții, angajații, partenerii și investitorii nu au fost niciodată mai atenți la considerațiile ESG decât sunt acum. Schneider a îmbrățișat mult timp aceste probleme și continuăm să ridicăm ștacheta pentru noi și pentru clienții și partenerii noștri”, spune Jean-Pascal Tricoire, președintele și directorul executiv al Schneider Electric. „Când am introdus primul nostru barometru de sustenabilitate în 2005, eram una dintre companiile care adoptaseră devreme problemele ESG. Dar aceste angajamente nu pot fi de scurtă durată, așa că le-am reafirmat pe ale noastre la fiecare trei ani. Noi toți – companii, guverne, persoane fizice – putem colabora pentru a face lumea mai ecologică și mai incluzivă. Noile noastre angajamente defines următorii pași ai contribuției noastre.”

 Noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) se va desfășura în perioada 2021-2025 și își propune accelerarea semnificativă a obiectivelor anterioare. Acesta se bazează pe șase angajamente pe termen lung, care urmează să îndeplinească fiecare dintre obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale Națiunilor Unite. Aceste angajamente sunt: ​​a acționa pentru un impact pozitiv asupra mediului; a utiliza eficient resursele; a fi la înălțimea principiilor sale de încredere; a crea șanse egale; a valorifica puterea tuturor generațiilor; și a încuraja comunitățile locale.

 „Capacitatea și disponibilitatea de a face lumea mai ecologică și mai echitabilă nu este doar o responsabilitate morală – are și un impact bun asupra companiei”, a declarat Olivier Blum, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider. „Anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, un șir de dezastre  climatice și a cincea aniversare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, a consolidat nevoia unor acțiuni urgente. De asemenea, a intensificat apetitul clienților noștri pentru a-și accelera propriile schimbări către o lume cu emisii reduse de carbon. Soluțiile noastre îi pot ajuta și pe aceștia să își atingă obiectivele.”

 Unsprezece obiective concrete, realizabile până în 2025, stau la baza acestor angajamente. Și, pentru prima dată, liderii celor peste 100 de piețe pe care își desfășoară activitatea Schneider vor stabili obiective locale pentru a răspunde nevoilor la nivel local din comunitățile lor.

 Programul Schneider Sustainability Impact 2021-2025:

Recunoscut în mod repetat în clasamentele importante pentru realizările sale legate de acțiunile ce au la bază sustenabilitatea, Schneider va continua să-și evalueze trimestrial performanța sa extra-financiară, așa cum a făcut de la lansarea primului barometru global de sustenabilitate corporativă din 2005.

În ultimul an, Schneider și-a intensificat deja propria strategie de decarbonizare și a devenit un semnatar al angajamentului privind clima; a fost prima companie care a emis o obligațiune convertibilă legată de ESG; a intrat, de asemenea, în clasamentul Corporate Disclosure Project (CDP) A-List pentru transpa-rență și acțiuni de mediu pentru al zecelea an consecutiv; și a fost inclus în clasamentul Top 50 lideri ai diversității din Financial Times.

Aflați aici mai multe despre strategia de sustenabilitate Schneider și despre clasamentul Corporate Knights’s Global 100 most sustainable corporations in the world.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie , prin intermediul unor soluții inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai puține resurse, asigurând prezența vieții oriunde, oricând și pentru oricine – Life is On!

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii pe zona energetică, de automatizări în timp real, de software și servicii integrate pentru locuințe, în clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

www.se.com

 

Share