Samsung Electronics a lansat familia de LED „Human Centric Light-HCL” pentru îmbunătățirea iluminatului de interior

Samsung Electronics, lider mondial în soluții avansate de electronică a prezentat astăzi primele sale pachete cu LED-uri HCL, sub denumirea de LM302N. Proiectată cu spectre luminoase atent create, familia LM302N ajută corpul uman să regleze nivelul de melatonină produsă de glanda pineală făcând oamenii să se simtă mai energici sau mai relaxați în funcție de programul lor de viață zilnic.

„Avantajele utilizării LM302N de la Samsung este că el depășește funcția de bază de iluminat ce permite  văzul, prin îmbunătățirea efectelor biologice non-vizuale ale iluminatului asupra oamenilor”, a declarat Un Soo Kim, vicepreședinte senior al echipei de business  LED la Samsung Electronics. „Soluțiile noastre cu LED-uri se dezvoltă într-o abordare complet nouă, orientată către oameni, în ceea ce privește utilizarea iluminatului artificial pentru a spori productivitatea și relaxarea, oamenii beneficiind astfel de stiluri de viață moderne în interiorul clădirilor.”

Melatonina, hormon care reglează ciclul somn-veghe, răspunde la gama de lungimi de undă de nuanță albastră. O iluminare mai intens concentrată în culoarea albastră suprimă producția de melatonină a organismului, crescând concentrarea și generând un sentiment global de alertă. În mod similar, o intensitate mai mică a luminii albastre minimizează tulburările în startul natural al producției de melatonină a organismului, contribuind la asigurarea unei bune calități a somnului.

LM302N de la Samsung utilizează spectre luminoase proiectate cu cantități optimizate de albastru pentru a satisface nevoile de iluminat în măsura dorită la un moment dat de timp: LM302N DAY îmbunătățește vigilența și LM302N NITE îmbunătățește relaxarea. Standardizate la 3.0 × 3.0mm, aceste module LED se pot încadra într-o gamă largă de corpuri de iluminat și sunt protejate  la umiditate și căldură.

Ziua, LM302N poate suprima nivelul de melatonină al corpului cu mai mult de 18 la sută sub cel al iluminatului convențional cu LED. Disponibil într-o varietate de temperaturi de culoare de la 3000K la 6500K, pachetul DAY poate fi utilizat într-o gamă variată de aplicații interioare, cum ar fi școli, birouri, biblioteci și site-uri industriale, pentru a îmbunătăți sentimentul de trezire și nivelul de energie al unei persoane.

LM302N NITE poate oferi un nivel corespunzător de luminozitate, fără a împiedica eliberarea de melatonină, ajutând oamenii să mențină nivelul hormonilor ca și cum ar fi într-o atmosferă naturală calmă noaptea. Corpul eliberează cu aproximativ cinci procente de melatonină mai mult, sub lumină cu pachetele LM302N NITE decât la folosirea pachetelor convenționale cu LED-uri, sporind relaxarea.  Iluminatul convențional pe timp de noapte poate provoca o vigilență excesivă care îngreunează adormirea. În plus, LM302N NITE este oferit la temperaturi de culoare cuprinse între 1800K și 4000K, oferind flexibilitate de proiectare pentru a aduce beneficiile luminii relaxante într-o varietate de spații de iluminat.

Pachetele DAY și NITE pot fi, de asemenea, combinate într-un singur corp de iluminat pentru a ajuta oamenii să își mențină ritmul circadian natural 24 de ore pe zi. Această opțiune de iluminat dual este optimă pentru cei care își petrec cea mai mare parte a timpului în interior.

Familia recent lansată LM302N a intrat acum în producție în masă.

 

 

https://www.samsung.com/led/lighting/mid-power-leds/3030-leds/lm302n-nite/

Share