Seminar Romano Electro cu tema ”Soluții de securitate în spațiul construit”

 Hotel Phoenicia Grand a gazduit in data de 17.10.2019 seminarul international organizat de Romano Electro (firma cunoscuta si ca Roel Systems) cu tema “Solutii de securitate in spatiul construit”.

Seminarul a fost axat pe solutii furnizate de 3 binecunoscuti producatori de sisteme de securitate cu care Romano Electro are parteneriate traditionale pentru piata din Romania.

 Prima parte a seminarului a fost dedicata solutiilor moderne de interfonie de la FARFISA, un binecunoscut brand Italian, atat pentru performanta cat si pentru calitatea produselor.

Începând cu anul 1967Farfisa proiectează, produce și distribuie in peste 60 de țări din întreaga lume, produse și soluții dedicate sistemelor de acces in cladiri (interfoane audio-video), comunicațiilor, automatizărilor in locuinte și controlului electronic al accesului in cladiri, fiind printre principalii jucători internaționali care au introdus interfonul în casele din întreaga lume.

 Toate sistemele Farfisa, de la instalațiile tradiționale de comunicare la sistemele digitale de video-intercomunicatii pe 2 fire nepolarizate (solutie ce caracterizeaza noul sistem DUO) proiectate de Farfisa pentru a servi un număr mare de utilizatori si noile soluții care utilizeaza retelele de date TCP/IP și tehnologia GSM direct pe telefonul fix sau mobil, sunt caracterizate de o instalare extrem de simplă, ușoară și rapidă.

Produsele Farfisa pot fi instalate oriunde pe glob fara limitari de compatibilitate, în complexe rezidențiale mari sau cladiri impunătoare.

Soluțiile Farfisa sunt adaptabile la orice mediu și stil arhitectural, oferind tehnologii avansate și performanțe de comunicare pentru sectoare rezidențiale, de muncă și sectoare reprezentative.

Partea a 2-a a evenimentului a adus in atentia auditoriului solutii avansate de detectie si stingere a incendiilor de la producatorul austriac Labor Strauss (LST) precum si sistemul avansat de operare de la distanta a centralelor de incendiu – REACT – optiune accesibila atat Clientului final, Instalatorilor, echipelor service cat si Brigazii de Pompieri.

LST este un important producător european de tehnologii profesionale de securitate a clădirilor cu sediul central in Viena, 2 filiale in Austria si 3 pe teritoriul Germaniei.

LST dezvoltă și produce sisteme de detectie si semnalizare a incendiilor, sisteme de control pentru stingerea incendiilor și dispozitive pentru pompieri, de uz mondial. Produsele se caracterizează prin funcționalitate maximă și sunt impresionante datorită opțiunilor flexibile de extindere, gradului ridicat de ușurință în utilizare și programare simplă.

Producția are loc exclusiv în locațiile LST din Austria și Germania. Aproximativ 70% din produsele sale sunt destinate exportului în întreaga lume, LST fiind cunoscut și ca furnizor de echipamente originale (OEM).

Incepand cu prima centrala pentru detectia incendiilor dezvoltata in 1968, continuand cu prima centrala de incendiu pentru elemente adresabile lansat in 1975, LST a dezvoltat permanent echipamente/solutii inovative pentru acest domeniu – enumeram cele mai reprezentative:

 • Seria de centrale de incendiu adresabile BC600 caracterizata prin posibilitatea de conectare a maxim 16 bucle de elemente adresabile si posibilitatea de interconectare in acelasi sistem de pana la 127 centrale
 • Seria de centrale pentru stingerea incendiilor LC600 caracterizata prin posibilitatea de a delimita pana la 128 de zone de stingere;
 • Seria de centrale de detectie/stingere conventionale BC06;
 • Sisteme radio (wireless) pentru detectia incendiilor;
 • Sisteme de detectie a incendiilor prin aspiratie (pentru tubulaturi, sisteme de ventilatie, tavane si podele false);
 • Instrumente software pentru accesarea de la distanță a sistemelor de detectare a incendiilor prin intermediul unui computer sau a unui dispozitiv mobil (smartphone sau tabletă, cu sisteme de operare Android, iOS sau Windows Phone).

Partea a 3-a, si poate cea mai provocatoare, a adus in fata participantilor la seminar realizarile deosebite si performanta tehnologica ale producatorului Canadian de solutii de supraveghere video – AVIGILON. Recent achizitionata de catre Motorola Solutions, compania Avigilon tinde sa cucereasca tot mai multe piete datorita solutiilor de avangarda in analiza video precum si datorita calitatii exceptionale a echipamentelor si evident a software-ului de video management (VMS).

Avigilon proiectează, dezvoltă și produce soluții de analiza video, cloud, camere de supraveghere, software și hardware de gestionare video și control acces. Avigilon este printre liderii din industrie și, împreună cu Motorola Solutions, oferă soluții integrate pentru securitatea video, controlul accesului și comunicații critice.

Enumeram cateva puncte forte pentru fiecare domeniu:

Supraveghere video:

 • HDSM (High Definition Stream Management) – tehnologia ce păstrează integritatea imaginii video în timp ce gestionează în mod inteligent lățimea de bandă;
 • Software-ul AvigilonControlCenter™ – oferă un control complet asupra redării video, astfel încât se pot prelua dovezi rapid; se pot gasi rapid schimbările de scenă, obiecte sau evenimente lipsă.
 • Extinderea unui sistem existent se poate face foarte rapid si usor – se pot adăuga camere video de securitate fara a fi nevoie de o crestere semnificativa a lățimii de bandă, numar de servere sau hardware.

Analiza video:

 • Avigilon oferă o soluție inteligentă de analiză video prin utilizarea de analize video de înaltă definiție, algoritmi de analiză bazate pe tipare, capacități de invatare din exemple (teach-by-example), oferind astfel o protecție preventivă prin tehnologia de auto-învățare a analizei video;
 • Tehnologia de analiză Avigilon folosește software-ul propriu de rezoluție video de înaltă definiție, fără a codifica sau a pierde calitatea;
 • Algoritmii avansați pe baza de tipare video Avigilon recunosc mișcarea și caracteristicile persoanelor și vehiculelor, ignorând în același timp orice activitate care nu este relevantă pentru o scenă;
 • Tehnologia de analiză video Avigilon, combinată cu camerele Avigilon de înaltă definiție de 2-8 MP, oferă o protecție excelentă a perimetrului, în timp ce camerele HD Pro (4K-7K, bazate pe rezoluție orizontală) oferă acoperirea și detaliile necesare pentru identificarea și verificarea probelor irefutabile;
 • Aplicatia ACC ES Analytics se integreaza usor cu orice camera IP de la alti producatori permitand o protectie preventiva in timp real, fara a fi nevoie sa se renunte la camerele deja existente intr-o locatie.

Control Acces:

 • Access Control Manager (ACM) – este platforma scalabilă dezvoltata de Avigilon care se poate adapta la nevoile și mediul în continuă schimbare a oricarei afacerii, oferind performanțe necompromise;
 • Toate sistemele de control de acces dezvoltate de Avigilon sunt 100% bazate pe browser și nu necesită instalare software pe statiile de lucru ale utilizatorilor, fiind o soluție “gata de utilizare” ceea ce economisește timp la implementare si in exploatare.

 

 

Fondata in 1991, Romano Electro este una dintre primele companii din domeniul tehnologiilor de Securitate din Romania. Cu o istorie de aproape 30 de ani, care-i confera legitimitate si recunoastere, Romano Electro ofera astazi solutii complete pentru sisteme de securitate si curenti slabi pentru spatiile construite. Oferta cuprinde toata gama de servicii incepand cu analiza de risc, consultanta, proiectare, instalare, punere in functiune, service si intretinere post instalare.

 Portofoliul companiei cuprinde peste 30.000 de obiective din toate categoriile: industriale, financiar bancare, clinici medicale si spitale, muzee si obiective de interes cultural, obiective de educatie si invatamant, hoteluri, obiective guvernamentale si de interes public, cladiri de birouri, depozite, obiective comerciale, imobile si ansambluri rezidențiale.

 Deviza companiei este Satisfactia Clientului, de aceea, alegem de fiecare data solutia si echipamentele potrivite, principalul criteriu fiind calitatea certificată, cerințele legale și doleanțele clientului.

https://www.roelsystems.ro/

 

Share