PowerTag by Schneider Electric – cel mai mic senzor de energie wireless din lume

PowerTag by Schneider Electric – cel mai mic senzor de energie wireless din lume

Mihaela GUȘĂ – Schneider Electric România

Dacă eșuezi în detectarea pierderilor de energie din clădire, dacă ești interesat de informații privind uzura echipamentelor înainte de ieșirea lor din funcțiune sau dacă ești responsabil pentru buna funcționare a echipamentelor critice, atunci te invit să descoperi noua soluție Schneider Electric – PowerTag.

 

 

Cum ar fi dacă am avea un accesoriu pentru întreruptoarele modulare care doar prin înclichetare să permită accesul la toate informațiile principale de pe circuitul respectiv? Dar dacă acest dispozitiv, relativ minuscul în tabloul dumneavoastră, vă poate alerta în cazul în care echipamentul alimentat ajunge în pragul defectării, sau chiar s-a defectat ?!

PowerTag este cel mai mic senzor de energie wireless din lume care, atașat întreruptoarelor automate modulare iC60, oferă informații în timp real privind managementul energiei, monitorizarea sarcinilor și disponibilitatea energiei electrice.

Potrivit pentru orice tip de clădire, PowerTag monitorizează și măsoară cu ușurință principalii parametri ai circuitului pe care este montat, respectiv valorile de curenți, tensiuni, puteri și factor de putere

PowerTag simplifică conectarea întreruptoarelor automate modulare la sistemul de Building Management al clădirii, furnizând proprietarilor și personalului de întreținere informații precise, în timp real, privind “sănătatea“ instalației electrice și a bunurilor.

Datele sunt transmise wireless către un concentrator de date amplasat în tabloul electric, fiind disponibile via unor pagini web incluse în echipament sau prin intermediul configuratoarelor de BMS. Datele nonconforme pot fi transmise pe e-mail, personalizate, sub forma unor alarme către personalul de întreținere.

PowerTag completează soluțiile Smart Panels, în sensul în care, complementar monitorizării parametrilor electrici ai cir- cuitelor, acestea pot include și monitorizări ale stării deschis/ închis a întreruptoarelor automate, prin echiparea acestora cu contacte auxiliare de poziție de nivel scăzut (iOF+SD24) și prin utilizarea unor interfețe de comunicație adecvate.

Aceste accesorii compacte se pot instala, de asemenea, cu ușurință, în tablouri existente realizate cu întreruptoare modulare Acti 9, făcându-se astfel primul pas în rezolvarea unor probleme de eficiență energetică la nivelul circuitelor de distribuție finală.

PowerTag se integrează în mod  natural  sistemului  de comunicație Acti 9 al Schneider Electric, asigurând, all-in-one, soluții de monitorizare și control. Este o soluție versatilă și scalabilă, în sensul în care poate fi utilizată în aplicații mici unde monitorizarea  se  face  prin intermediul paginilor web ale echipamentelor sau poate fi utilizată în aplicații mari (clădiri comerciale) sau critice (spitale, centre de date), pentru monitorizarea  tuturor  sarcinilor importante.

Sunt foarte ușor de montat, nu ocupă loc suplimentar în tablou și nu necesită șină DIN suplimentară sau cabluri pentru conectare.

În funcție de cerințele clienților se pot realiza arhitecturi de comunicație adecvate, optime ca preț și care aduc beneficii reale utilizatorilor finali în termen de eficiență energetică și financiară.

În concluzie, Schneider Electric permite combinarea caracteristicilor tehnice ridicate de protecție și control ale întreruptoarelor Acti 9, cu facilitățile Powertag privind contorizarea și monitorizarea parametrilor electrici, în scopul îmbunătățirii performanțelor de siguranță, eficiență și fiabilitate a instalațiilor electrice de joasă tensiune.

Share