Philips Lighting (Signify) face pasi catre Internetul Luminii (LiFi)

Philips Lighting (Signify) intruduce pentru firma franceza Icade,  ce are birouri in Centrul Financiar al Parisului, La Defense, o solutie de conectare de banda larga la internet  LiFi (solutie similara cu WiFi,  dar folosind ca mediu de transfer radiatia luminoasa infrarosie). Corpurile de iluminat din birouri vor fi echipate cu  modemuri  functionand in infrarosu, ca si calculatoarele sau celelate dispozitice ce vor folosi conexiunea de banda larga, ce va avea o viteza  de  30 Mb per second (Mb/s). Iluminatul ca si conexiunea Lifi vor putea fi folosite si simultan si separat.
Exista un numar de avantaje pe care conexiunea LiFi le ofera. Unul din ele este evitarea interferentelor cu alte sisteme ce poate aparea la folosirea solutiei WiFi. Conexiunea LiFi este stabila, rapida si ofera un nivel de securitate superior, pentru ca radiatia luminoasa nu depaseste zidurile sau alte obstacole fizice.
 Pe de alta parte,  internetul broadband LiFi, evita aglomeratia de retele WiFi prezenta in multe zone din cladiri dar si din alte spatii, acolo unde prin suprapunerea mai multor retele WiFi, apar serioase probleme de securitate, dar si de viteza si interferenta. Mai mult, LiFi nu are problemele legate de reflexii nedorite si de ecranare datorata barierelor metalice, ce apar la conexiunea WiFi .
Share