Philips a creat cea mai eficientă energetic lampă cu LED

A fost prezentat primul prototip al lămpii cu LED-uri care furnizează lumina la intensitatea optimă de 200 de lumeni pe watt, cu un consum de energie redus la jumătate față de consumul actual al lămpilor cu LED.

Eindhoven, Olanda Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) a anunțat noua inovație în iluminarea cu LED, prin realizarea celei mai eficiente energetic lămpi destinată iluminatului general, care asigură o lumină uniformă. Cercetătorii Philips au dezvoltat un prototip al unui tub de iluminat (TL) care înlocuiește precedentul TLED. Prototipul furnizează lumina albă de înaltă calitate la 200 de lumeni pe watt, în comparație cu tubul fluorescent care are o intensitate de 100 lm/W și becul incandescent care are o intensitate 15 lm/W. Prototipul lampei TLED este de două ori mai eficient decât lămpile precedente, reducând la jumătate consumul de energie.

Cu soluții de iluminat care acoperă 19% din consumul global de electricitate, această tehnologie promite economii importante de energie și reduceri substanțiale ale costurilor. Lampa TLED cu intensitate luminoasă de 200 lm/W va fi disponibilă începând cu 2015, pentru sistemele de iluminat industrial și pentru birou, urmând a fi pusă și la dispoziția consumatorilor casnici.

Lampa prototip TLED de la Philips este o reușită a inginerilor care au reușit să păstreze intensitatea luminoasă la 200 lm/W fără a compromite calitatea luminii și păstrând limitele optime admise pentru iluminatul de birou. “Acest pas este încă o reușită în dezvoltarea iluminatului pe LED, grija față de mediul înconjurător rămânând în continuare scopul inovărilor continue pe care le întreprindem” a explicat Rene van Schooten, CEO Light Sources & Electronics for Philips Lighting. “Suntem recunoscuți pentru calitatea luminii LED-urilor pe care le producem, dar și pentru descoperirile în domeniu prin care încercăm să îmbunătățim viața oamenilor, iar acum prezentăm inovația care dublează eficiența și intensitatea luminii. Este minunat să realizezi că noi putem aduce beneficii pentru planetă și pentru clienții noștri prin reducerile masive de energie și prin micșorarea costurilor.”

Consum de energie responsabil și costuri reduse

Lămpile TLED au fost create cu scopul de a înlocui iluminatul actual cu tuburi fluorescente care se folosește în clădirile de birouri și în industrie și care totalizează mai mult de jumătate din sistemele de iluminat global. Opțiunea de convertire a sistemelor deja existente cu lămpile TLED 200lm/W ar însemna o iluminare eficientă, costuri reduse și energie economisită.

Spre exemplu, doar în SUA iluminatul cu tuburi fluorescente ajunge la un consum anual de 200 terawati. Ȋnlocuirea cu lămpile TLED 200lm/W ar însemna o economie de 100 terawati, care se transpune într-o economie de 12 miliarde de dolari și o reducere de 60 de milioane de tone de CO2 emis în atmosferă.

Această noutate Philips subliniează valoarea și importanța sectorului de iluminat, îmbinând expertiza pe care Philips o are în sistemele de iluminat pe LED, în becuri și în calitatea iluminatului. Numărul 1 mondial în inovații Philips Lumileds cu ajutorul tehnologiei bazate pe fosfor și LED-uri albastre contribuie la calitatea luminii pe care o distribuie și la minimizarea costurilor și a consumului de energie.

Share