ZUMTOBEL prezintă: PANOS INFINITY – spre redarea perfectă a culorilor

Zumtobel și Cree lucrează împreună din 2010 la o tehnologie LED dedicată pentru gama Panos Infinity. De acum noua versiune a corpului de iluminat va folosi cea mai nouă tehnologie Cree TrueWhite®. Această nouă variantă, lansată în 2018 va îmbunătăți combinația dintre eficiența mare a corpului de iluminat și o redare a culorilor foarte bună. Această tehnologie ajută produsele Panos Infinity să își mențină poziția de leader de piață printr-o depreciere mai mică a fluxului luminos și o stabilitate a culorilor mai bună pe toată durata de viață de 50000 de ore.

Rezultatul colaborării dintre cele două companii este o placă LED optimizată pentru produsele Zumtobel Panos Infinity. Sistemul produce lumină albă cu spectru îmbunătățit prin intermediul Led-urilor TrueWhite. Corpurile de iluminat Panos Infinity amestecă lumina emisă de Led-uri Xlamp XP-G3 roșii și albe (fosfor galben cu LED-uri albastre) pentru a crea lumina caldă. În comparație cu soluții tradiționale COB (chip-on-board) această tehnologie produce rezultate superioare din punct de vedere al eficienței și calității luminii. Această tehnologie consolidează poziția produselor Panos Infinity de la Zumtobel ca ”best in class”.

Integrarea tehnologiei Cree, adaptată la cerințele Zumtobel a dus la realizarea unei referințe în domeniu. Produsele dotate cu această tehnologie au o eficiență de până la 135 lm/W și un indice de redare a culorilor (Ra) mai mare de 90. Aceste două caracteristici combinate plasează corpurile de iluminat Panos Infinity printre cele mai performante la acest moment. Alte îmbunătățiri aduse odată cu această nouă generație sunt o mai bună stabilitate a culorii LED-urilor în timp și toleranțe mai mici între temperaturile de culoare ale Led-urilor (MacAdam 2 în loc de MacAdam 3). În plus, scăderea fluxului luminos în timp, de doar cinci la sută pe toată durata de viață de 50000 de ore (L95), înseamnă că scăderea fluxului luminos este aproape imperceptibilă.
www.zumtobelgroup.com

Share