Clienții DAIKIN pun calitatea, eficiența energetică și silențiozitatea înaintea prețului de achiziție

 Pentru posesorii de aparate de aer condiționat din ultimul an, principalii factori de decizie au fost tehnologia și funcțiile inovatoare înaintea prețului

  • Calitatea, eficiența energetică și silențiozitatea – cei importanți factori

  • Prețul contează doar pentru 11% dintre cumpărători

București, 3 iulie 2019: Tehnologia și funcțiile aparatului reprezintă principalii factori de care au ținut cont posesorii de aparat de aer condiționat în decizia de cumpărare, după cum arată un studiu de satisfacție realizat intern* de către Daikin, liderul pieței HVAC din România. Potrivit cercetării realizate în anul 2018 în rândul posesorilor de echipamente de climatizare Daikin, criteriile care primează în fața prețului sunt: calitatea, eficiența energetică și silențiozitatea. La fel de important este și profesionalismul echipei de consultanță.

Prețul a contat în decizia de achiziție pentru doar 11% dintre posesorii unui aparat de aer condiționat Daikin. Acest rezultat confirmă conturarea unui trend în rândul preferințelor cumpărătorilor când vine vorba de alegerea aparatului de aer condiționat, aceștia înclinând tot mai mult spre un sistem de climatizare superior din punct de vedere tehnic, lăsând prețul pe un plan secundar. Există un interes tot mai mare pentru echipamente care dispun de tehnologii inovatoare, menite să sporească confortul de acasă, precum programarea de la distanță, prin telefon, un nivel scăzut de zgomot, senzori de prezență care depistează persoana și orientează debitul de aer în direcția opusă, filtre de curățare a aerului.

Cumpărătorii din România au acum mult mai multe așteptări de la aparatul de aer condiționat decât în urmă cu câțiva ani, motiv pentru care prețul nu mai reprezintă principalul factor în funcție de care aceștia fac alegerea. Sunt interesați de modele echipate cu tehnologii avansate și sunt dispuși să plătească mai mult în acest sens. Iar rezultatele studiului pe care îl desfășurăm în fiecare an în rândul clienților finali Daikin pentru măsurarea nivelului de satisfacție, ne arată că posesorii de aparate de aer condiționat se orientează spre sisteme de înaltă calitate. Își doresc un sistem echipat cu tehnologii care previn risipa de energie, beneficiind astfel de un cost scăzut la factura de energie electrică. Noile tehnologii facilitează un plus de confort prin funcții avansate, precum Ochiul Inteligent care detectează prezența persoanei din cameră și o protejează de contactul direct cu jetul de aer, direcționându-l într-o zonă diferită. La fel de importantă este opțiunea de monitorizare și control a sistemul de climatizare din orice locație și în orice moment prin Online Controller, a declarat Alexandru Rusu, Residential Sales Manager Daikin Romania.

Un aspect care cântărește de asemenea în luarea deciziei de a achiziționa un aparat de aer condiționat Daikin, după cum reiese din rezultatul studiului intern, este profesionalismul echipei de consultanță.

În ceea ce privește metoda de documentare înainte de realizarea achiziției, aproape 56% dintre respondenți au declarat platforma online a producătorului și a partenerului autorizat ca fiind principala lor sursă de informare, în timp ce 30% au mers direct în showroom pentru a analiza opțiunile disponibile în materie de echipamente de climatizare.

*Studiul a fost realizat de Daikin România în perioada aprilie 2018 – martie 2019, pe  un eșantion de 460 de clienți care au achiziționat un sistem de climatizare Daikin.

 

Despre Daikin

Cu o experiență de 95 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. 

În Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajați și mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania și Austria. Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 43 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

Contact : www.daikin.ro

 

 

 

 

Share