Noua platformă 2.4 de la EPLAN disponibilă acum pentru descărcare

Cea mai noua versiune a platformei EPLAN este acum disponibilă. Planificarea proiectului PLC în prezentări grafice generale, sub-proiecte și noi opțiuni de navigare accelerează planificarea, chiar și în proiectele mari. Suportul extins pentru IEC 81346 și IEC 61355, prin principiile de structurare și denumirea referintelor oferă o bază pentru metodele inovatoare de proiectare.

Ultima versiune, 2.4 a platformei EPLAN este acum disponibilă pentru descărcare și, pentru prima dată și ca o versiune pe 64 de biți. În general, software-ul CAE impresionează prin oferirea de oportunități suplimentare de creștere a eficienței în timpul procesului de inginerie. Reprezentarea simplificată a rețelelor de comunicații PLC face documentația și gestionarea structurilor PLC clare și, de asemenea, simple. Gestionarea unui sub-proiect îmbunătățește, de asemenea, vederea de ansamblu. Secțiuni specifice pot fi extrase dintr-un proiect, editate individual și reintroduse în proiectul final. Rezultatul este o documentație completă și de înaltă calitate, iar utilizatorii se pot concentra în mod special asupra sarcinilor proprii. Protecția la modificare pentru zone ale proiectului care au fost deja aprobate este o altă opțiune utilă. Acest lucru înseamnă că orice modificări aduse obiectelor în acele zone sunt protejate. În acest mod, zonele care au fost pe deplin planificate sau părți care au fost deja prelucrate nu pot fi modificate din neatenție.

eplan2
Bazat pe o reprezentare simpla, o singura linie cu magistrala de conexiuni, EPLAN Electric P8 identifica automat configuratia magistralei.

Scopul este o calitate mai bună a datelor

Introducerea corectă și previzibilă a datelor poate fi realizată acum în întreaga platformă cu proprietăți configurabile și definite utilizator. Utilizatorii pot crea liste de selecție cu valori implicite pentru proprietăți Aceste date de intrare consistente asigură rezultate corecte în filtrarea rapoartelor. Au fost implementate liste de verificări suplimentare pentru a verifica și a valida baza de date a aparatelor, pentru a garanta că datele gestionate sunt corecte, sporind astfel calitatea acestora. Considerat a fi un proces manual elaborat, acum sistemul efectuează controalele automat.

Navigare mai bună pentru mentenanță

Navigarea prin proiect a devenit mai ușoară și mai rapidă în cazul în care toate referințele încrucișate afișate pot fi accesate ca un hyperlink. Aceste hyperlink-uri pot fi de asemenea exportate în format PDF, documentul devenind o referință valoroasă pentru inginerii de întreținere. Acest lucru permite colegilor care asigură întreținerea să utilizeze documentația mult mai ușor. Un nou tip de raport pentru dispozitivele distribuite va permite utilizatorilor generarea de informații în proiectul de fabricație și întreținere mult mai ușor și mai simplu. Se generează un raport de aparat complet, unde toate datele sale pot fi afișate – de exemplu amplasări, texte funcționale sau simboluri grafice. Plasată în documentație ca un raport, această funcție ajută, de exemplu, în timpul avariilor, pentru a identifica și a accesa mai repede o componentă.

Alte standarde acceptate

Platforma EPLAN acceptă mai multe standarde, de exemplu IEC 81346; acum există posibilitatea de a identifica paginile de proiect în conformitate cu IEC 61355. Folosirea acestui tip de identificator permite utilizatorilor să folosească denumirea obiectului în structurarea documentației. Un document, de exemplu o pagină de proiect, este atribuită unui anumit obiect (funcție, locație sau produs) prin denumirea unui obiect. Utilizatorii pot folosi acest lucru împreună cu o interfață conectată la sisteme PLM/PDM sau ERP.

Comunicarea în structurile de magistrală

Componente inteligente, cum ar fi senzori de comunicare, unități configurabile și actuatori programabili cu protocoale de comunicare variate necesită o documentație clară într-o structură de magistrală. A fost nevoie, prin urmare, de un mod nou și mai ușor de a gestiona sisteme de magistrale PLC și de modele de rețea de comunicare implementate pe o singură linie. Utilizatorii pot acum integra, de asemenea, alte dispozitive, cum ar fi transformatoare, motoare sau valve cu conexiuni la sistemele de magistrale. Dispozitivele cu mai multe sisteme diferite de magistrală sunt, prin urmare, mai bine reprezentate. Producători de PLC-uri, precum ABB, Mitsubishi și 3S, au fost, de asemenea,  adăugați în lista de parteneri de interfață pentru schimbul bi-direcțional de date.

Clienții cu contracte de software service pot descărca Platforma EPLAN 2.4 gratuit la adresa: www.eplan.de/support_eplan.

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service introduce soluții tehnologice de îmbunătățire a procesului tehnologic al produsului. Sistemele interdisciplinare specializate asigură un maxim al productivității și integrării datelor. Ca furnizor de soluții, firma dezvoltă concepte PDM și PLM adaptate specificațiilor clienților și oferă servicii complexe de tipul personalizării, consultanței și training-ului. Abilitatea inovatoare, ca o abordare practică consecventă, și prezența internațională reprezintă factorii de succes ai companiei. EPLAN face parte din Rittal International și deci din FriedhelmLoh Group, cu 11.500 de angajați pe tot globul, realizând venituri de aproximativ 2,2 miliarde Euro în 2011. EPLAN este astfel sinonim cu siguranța și continuitatea investițiilor. Fiind prezentă în 50 de țări, firma reușește să susțină 40.000 de clienți, dispunând de peste 100.000 de instalări în toată lumea. ‘Inginerie Eficientă’ – sloganul corporației – evidențiază rezultatele proceselor optimizate și fiabile, ce mențin companiile la un nivel competitiv pe termen lung.

www.eplan.ro

Share