Funcții noi pentru ceasul programabil 12.81 de la FINDER

Actualizarea softului dedicat ceasului programabil, 12.81, de la FINDER, permite în acest moment ca pe lângă funcția de comutație după programul Astro, să fie disponibilă ca opțiune nouă și ”funcția de noapte”, prin care se poate impune un program de comutație anclanșare/declanșare pe durata nopții.

finder1
Fig.1. Ceasul programabil 12.81, de la FINDER, cu comutatie dupa programul Astro.

Această caracteristică nouă, de impunere a unui program de comutație pe durata nopții, permite programatorului electronic 12.81 trei moduri diferite de funcționare, după cum se poate observa și din figura 2:

1. Funcție clasică, unde momentele AstroON (apus) și AstroOFF (răsărit) sunt determinate de coordonatele geografice. Acești timpi variază în fiecare zi.

2. Funcții la care ieșirea comută în starea de anclanșare-On în funcție de momentul AstroON (apus) și se declanșează-Off după expirarea intervalului de timp setat la atingerea momentului OFF. Exemplu de aplicație: iluminarea unei vitrine începe de la momentul AstroON (apus) și se termină la ora 00:30.

3. Funcții la care ieșirea se anclanșează-On în funcție de momentul AstroON (apus) și se declanșează-Off după expirarea intervalului de timp setat la atingerea momentului OFF. Apoi se reanclanșează la atingerea momentului ON  iar după expirarea intervalului de timp setat, la atingerea momentului AstroOFF (răsărit) are loc declanșarea. Exemplu de aplicație: iluminatul parcării la o companie, se face din momentu AstroON (apus de soare) până la sfârșitul turei de seară la ora 23:00 OFF.

Apoi, iluminatul se reia la începutul schimbului de dimineață, la ora 5:00  și se oprește automat la momentul AstroOFF (răsărit de soare).

Dependent de perioada din an (în special vara), este posibil ca intervalul de timp impus ON să cadă după momentul AstroOFF (de răsărit). În acest caz, ieșirea se declanșează la momentul AstroOFF iar intervalul de timp este ignorat.

Prin această actualizare a ceasului programabil 12.81, s-au obținut atât capabilități noi de programare cât și noi oportunități de utilizare a sa.

FINDER ECHIPAMENTE srl
Str. Clujului nr.75F, TURDA,
Jud. Cluj, România
Cod poøtal: 401180
Tel.: +40 264 403 888;
Fax: +40 264 403 889

finder.ro@finder.ro;
www.finder.ro

Share