EPLAN Data Portal : Găsirea mai rapidă a datelor dispozitivelor și începerea imediată a lucrului

Cea mai nouă versiune a EPLAN Data Portal, care le oferă utilizatorilor date pentru componente și dispozitive pentru ingineria de proiectare pe web, a fost lansată la începutul lunii iunie 2020. Portalul este acum integrat exclusiv în mediul cloud EPLAN ePulse. Inginerii electricieni și inginerii proiectanți din domeniul hidraulic selectează datele dispozitivelor de care au nevoie și le transferă direct în proiectele lor EPLAN, reducând eforturile necesare pentru ingineria de proiectare și asigurând date standardizate pentru documentație. O interfață complet nouă cu utilizatorul, cu o funcție de căutare intuitivă și de sugestie inteligentă face utilizarea portalului mai simplă, mai rapidă și mai convenabilă decât oricând.

 

Timm Hauschke.jpg: Directorul departamentului de date coordonatoare comerciale în cloud, Timm Hauschke, spune: «Transferul direct al datelor componentelor oferite în documentația EPLAN reduce eforturile necesare pentru proiectare pentru clienții noștri.»

Noul EPLAN Data Portal a fost lansat și această aplicație bazată pe web este acum disponibilă exclusiv în mediul cloud EPLAN ePulse. Utilizatorii platformei EPLAN curente, versiunea 2.9, o pot accesa după ce se înregistrează la www.epulse.com și beneficiază de acces online imediat la cataloage de produse de înaltă calitate, de la o serie de producători de componente renumiți, aflată în continuă creștere. Directorul departamentului de date coordonatoare comerciale în cloud, Timm Hauschke, spune: «Transferul direct al datelor componentelor oferite în documentația EPLAN reduce eforturile necesare pentru proiectare pentru clienții noștri și sporește calitatea documentației de sistem a utilajelor și instalațiilor.» Toate soluțiile bazate pe platforma EPLAN au acces la serviciul web în egală măsură.

Atingerea chiar mai rapidă a obiectivului
EPLAN a facilitat chiar mai mult utilizarea și navigarea printr-o serie cuprinzătoare de date stocate pentru dispozitive cu noua sa interfață cu utilizatorul. O funcție de căutare intuitivă oferă asistență rapidă și practică. O funcție de sugestie – de exemplu, pentru grupuri de produse, componente sau producători – a fost integrată, de asemenea, oferind o experiență similară motoarelor de căutare obișnuite. Aceasta economisește timp la proiectare și duce la rezultate rapide. Un alt beneficiu practic: programele de calcul, precum Rittal Therm sau selectoarele de la Schneider Electric au fost deja integrate în modelele producătorilor, facilitând selectarea produsului corespunzător. Utilizatorii pot găsi ceea ce caută într-un mod și mai țintit și pot descoperi suplimente sau alternative utile cu doar câteva click-uri.

Datele curente în cloud
Integrarea aplicației EPLAN Data Portal în EPLAN ePulse oferă un număr de avantaje imediate: actualizările pot fi importate oricând – fie în aplicația înseși, fie în portofoliul de peste trei sute de producători de componente, care oferă deja circa un milion de date pentru dispozitive pentru descărcare directă. În plus, pot fi apelate peste 1,5 milioane de variante de dispozitive prin configuratoarele integrate. Un alt beneficiu practic pentru utilizatori este faptul că software-ul este întotdeauna la zi în mediul cloud.

User_interface.jpg: Noul EPLAN Data Portal a fost integrat direct în mediul cloud EPLAN ePulse din iunie. Noua interfață cu utilizatorul, cu o funcție de căutare intuitivă și de sugestie inteligentă face utilizarea portalului mai simplă, mai rapidă și mai convenabilă decât oricând.

Standardul asigură detalierea datelor
Datele standardizate ale componentelor sunt indispensabile pentru crearea unor procese eficiente. Când sunt proiectate dulapuri de comandă în 3D, când lungimea cablurilor este calculată automat sau plăci de montare sunt procesate de utilaje, sunt necesare date standardizate. După cum explică Hauschke: «Standardul EPLAN Data suplimentează standardele dovedite de clasificare pentru datele dispozitivelor, de exemplu eCl@ss Advanced, făcându-le adecvate pentru utilizare practică. Asigură utilizarea uniformă a datelor pe tot parcursul proceselor de inginerie și producție – progresând spre un lanț de valoare complet integrat.» Utilizatorii beneficiază de economii considerabile de timp, care au efect de la începutul planificării proiectului până la darea în exploatare. În fond, reprezentarea unui dispozitiv în diverse diagrame de sistem se bazează pe o sursă uniformă de date – singura sursă de valori adevărate.

Components.jpg: De exemplu, Lenze a integrat datele componentelor în EPLAN Data Portal – unele din acestea sunt deja conforme cu standardul EPLAN Data.

Context
EPLAN Data Portal este un portal pentru comunicarea dintre producătorii de componente pe de o parte și inginerii electricieni și inginerii proiectanți din domeniul hidraulic pe de alta, oferind date coordonatoare pentru descărcare. Pe lângă datele alfanumerice ale componentelor, include, de asemenea, macrouri de scheme, informații despre dispozitive în mai multe limbi, imagini de previzualizare, documentație și informații suplimentare.

Aflați mai multe la: www.epulse.com

Eplan Software & Service

EPLAN furnizează soluții software și de servicii în domeniile ingineriei electrice, automatizării și mecatronicii. Compania dezvoltă una dintre soluțiile software de proiectare de vârf pe plan mondial pentru constructorii de mașini și de tablouri. De asemenea, EPLAN este partenerul ideal pentru optimizarea proceselor de inginerie solicitante.

Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor de-a lungul întregului lanț valoric. Colaborarea cu EPLAN înseamnă comunicare fără limite în întregul spectru al disciplinelor de inginerie. Indiferent dacă este vorba despre întreprinderi mari sau mici: Clienții își pot pune în practică experiența în mod mai eficient. EPLAN dorește să se dezvolte alături de clienții și de partenerii săi și stimulează integrarea și automatizarea în domeniul ingineriei. La nivel mondial, EPLAN are peste 55.000 de clienți. Accentul se pune pe «ingineria eficientă».

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 80 de filiale internaționale. În total, grupul are 12.000 de angajați și a avut venituri de circa 2,6 miliarde € în 2018. Pentru a 11-a oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2019. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money.
Pentru mai multe informații, vizitați:

www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com

Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent România
Str. Ana Aslan Nr.40 ,Etaj I, 400528 Cluj-Napoca Romania
Phone : +40 264 438 723
Fax : +40 264 438 724

 

Share