Noile sisteme de comutare asigură o alimentare eficientă și sigură pe termen lung

Pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a uzinei Volkswagen din Wolfsburg, VW Kraftwerk GmbH a început modernizarea rețelelor de energie electrică de 110kV, 20kV și 6kV încă din anul 2005, urmând a fi finalizate până în anul 2015. În timpul acestui proces, sistemele de comutare vor fi înlocuite succesiv. Odată cu înlocuirea acestor sisteme a fost luată decizia de a folosi în locul celor cu șurub, clemele cu arc care nu necesită mentenanță.

VW Kraftwerk GmbH este o companie subsidiară a concernului Volkswagen AG. Este un furnizor de servicii pentru grupul Volkswagen cât și pentru comunitate, în industrie și comerț, în domeniul furnizării de energie, proiectarea electrocentralelor cât și în gestionarea eficientă a resurselor și clădirilor.

Termocentralele din nord, sud și vest, operate de către Volkswagen AG în locația din Wolfsburg, furnizează energie electrică și căldură sediului general Volkswagen cât și uzinei Volkswagen din Wolfsburg. De asemenea, acestea furnizează încălzire centrală orașului Wolfsburg. Unele dintre echipamentele companiei VW Kraftwerk erau mai vechi de 45 de ani. Pentru modernizarea întregii instalații, compania a urmărit asigurarea unui preț competitiv și a unei contribuții sustenabile în protejarea mediului înconjurător. Modernizarea rețelei de energie electrică reprezintă cea mai mare restructurare de sisteme de comutare din Germania. La sfârșitul anului 2015 VW Kraftwerk GmbH va fi înlocuit un total de 23 din acest tip de sisteme.

wago2
Un tablou de cai suplimentare este dispus între câmp si nivelul de automatizare

După terminarea tuturor lucrărilor peste 90%  din conexiunile electrice vor dispune de implementarea tehnologiei inovative WAGO “cage-clamp” – clema arc.

Clemele cu arc au câștigat încrederea proiectanților

Primul proiect a început în 2005 prin reconstruirea unui sistem de comutare de 6.3kV în cadrul uzinei. Criterii precum siguranța din punct de vedere tehnic cât și rata profitabilității au jucat un rol important în selecția unor noi tipuri de cleme. Clemele WAGO sunt proiectate și produse în așa fel încât nu permit utilizatorului efectuarea unor operațiuni improprii.

wago3
Noile sisteme de comutare solicita mult mai putin spatiu.

Fiecare conductor face contact individual prin punctul său de prindere. Mai mult, clemele WAGO prezintă un contact perfect, fiind totodată ușor de utilizat, în condițiile în care nu necesită întreținere ulterioară. Pe lângă echipamentele cerute de către sistem în cadrul acestui proiect, în conexiunile electrice au fost utilizate numai cleme WAGO.

Articolul integral îl puteți citi în ediția tipărită a revistei Electricianul nr. 6 /2012.

WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG
Reprezentanța România:
Str. N. Caramfil nr. 26, Bl. D1, ap. 7, Sector 1,
București, România
Tel: +40314218568; Fax: +40212320131;
Mobil: +40753934300

info-ro@wago.com; www.wago.com

Share