Noile convertizoare de frecvență PowerXL de la Eaton sunt ușor de utilizat, eficiente și robuste

Producătorul cu profil industrial diversificat Eaton Corporation a prezentat noile convertizoarede frecvență PowerXL, cu puteri nominale de până la 250 kW, la târgul SPS/IPC/Sisteme deAcționare din acest an, de la Nüremberg. Compania își extinde astfel strategia deimplementare a metodei Lean în tehnologia construcțiiilor de mașini-unelte și panouri. Modulele conectabile permit integrarea simplă și rapidă a convertizoarelor de frecvențăPowerXL în tehnologia de conectare și comunicație SmartWire-DT de la Eaton, eliminând astfelcomplet necesitatea cablării convenționale a circuitului de control. Noile convertizoare defrecvență PowerXL oferă astfel utilizatorilor din industria constructoare de mașini-unelte, precum și din domeniile serviciilor de manipulare a materialelor de construcții, o soluție ușor deinstalat, simplu de operat și eficientă energetic pentru dispozitivele de tipul pompelor,ventilatoarelor, benzilor de transport, macaralelor, mașinilor de bobinat, compresoarelor sauelevatoarelor.

Convertizoar de frecvență PowerXL DC1
Convertizoar de frecvență PowerXL DC1

Noua serie de convertizoare de frecvență PowerXL este disponibilă în prezent în două modele:DC1 Compact și Avansat DA1. DC1 este un model standard cu valori nominale ale puteriicuprinse între 0,37 și 11 kW, și a fost dezvoltat pentru aplicații în care principalele cerințe suntmodelul robust, disponibilitatea și funcționalitatea universală. Seria DA1 este proiectată pentruvalori nominale ale puterii cuprinse în intervalul 0,75 kW – 250 kW și sunt destinate celor maidificile soluții, ce necesită performanțe superioare. Noile convertizoare de frecvență PowerXLoferă și metode de control cu buclă deschisă și închisă. DC1 controlează motoarele cu caracteristici U/f și asigură un cuplu mai mare. Convertizoarele de frecvență PowerXL pot operaastfel motoare la 150% din puterea nominală timp de 60 s și la 175% pentru 2 s. Modelele DA1oferă utilizatorului posibilitatea controlului vectorial fără senzori (SLV), precum și controlul înbuclă închisă cu un encoder rotativ (CLV). În opțiunea de control vectorial fără senzori, DA1poate porni din repaus cu un cuplu de 200% și fără a utiliza un encoder. Seria DA1 esteprevăzută cu posibilități de conectare la PLC și oferă, în plus față de controlerul standardintegrat PID, posibilitatea realizării de soluții foarte eficiente pentru diferite aplicații, de tipulmacaralelor, elevatoarelor, mașinilor de bobinat și compresoarelor.

Ușurința în operare a fost obiectivul cel mai important în dezvoltarea acestui produs. Codurile explicite, funcția de autoreglaj și parametrizarea convenabilă (cu doar 14 parametri standard) au simplificat configurarea și punerea în funcțiune. Cu ajutorul programării, la tasteledispozitivului, dar și de la un PC, utilizatorul poate copia rapid și simplu starea parametrilor dela un dispozitiv la altul, folosind un stick Bluetooth PC cu o interfață RJ45.

Convertizoarele de frecvență PowerXL sunt prevăzute standard cu interfețe de comunicațieModbus RTU și CANopen. Utilizatorul poate conecta ușor și alte sisteme fieldbus de tipulProfibus, Profinet, DeviceNet, EthernetIP, EtherCat, Modbus TCP și BACnet prin modulele decomunicație. Ca o alternativă la conexiunea fieldbus, convertizoarele de frecvență PowerXL potfi și ele încorporate în sistemul de comunicație SmartWire-DT. Acest lucru permite nu numaiparametrizarea centrală a invertoarelor de frecvență PowerXL printr-o interfață SmartWire-DT,dar și trimiterea către ele a comenzilor de control și citirea datelor de diagnosticare.Dispozitivul poate fi controlat și printr-un profil PROFIdrive ce optimizează maxim spectrul defuncționare al convertizoarelor de frecvență PowerXL disponibile.

Concentrându-se pe eficiența energetică, seria DA1 este compatibilă nu numai cu motoarelestandard trifazice, ce respectă în mod normal standardele curente IE2 și IE3, dar și cumotoarele cu magneți permanenți de eficiență crescută, proiectate să respecte standardeleviitoare IE4. Dispozitivele sunt prevăzute cu un optimizator de energie care poate reduceautomat tensiunea motorului cu sarcini ușoare. Convertizoarele de frecvență PowerXL furnizează putere maximă la temperatura ambiantă de până la 50°C (IP20). Eaton furnizeazăde altfel modele DA1 cu putere de până la 160 kW cu protecție IP55. Toate dispozitivele suntînsoțite de aprobări internaționale (CE, cUL, UL, C-Tick, Gost-R, RoHS, DNV) și suportă intrărimono-fazice și trifazice de tensiune de 115 V, 230 V și 400/480 V, fiind ideale pentru utilizare lanivel global.

Pentru mai multe Informații: www.eaton.eu

Cuvinte cheie: Tehnologie sisteme de acționare, convertizoare de frecvență PowerXL,SmartWire-DT, Soluții Lean, pompe, ventilatoare, benzi de transmisie, macarale, elevatoare,mașini de bobinat, compresoare, ușor de operat, eficiente energetic

Sectorul Electric Eaton este lider mondial în domeniul distribuției energiei electrice, calitateaenergiei, comandă și automatizări industriale, monitorizare, produse și servicii demanagementul energetic. Eaton, prin seriile de produse electrice la nivel global, , răspunde cusucces provocărilor actuale cele mai importante de management al energiei electrice.

Eaton Corporation plc este o companie diversificată de management al energiei care oferăsoluții eficiente din punct de vedere al energiei pentru a ajuta clienții noștri să gestionezeenergia electrică, hidraulică și mecanică. Compania este lider global în tehnologiacomponentelor, produselor, sistemelor și serviciilor electrice pentru calitatea, distribuția șicontrolul energiei electrice, transmisia energiei, iluminare și produse de cablare, componente,sisteme și servicii hidraulice pentru utilaje industriale și mobile; combustibil de aviație, sistemehidraulice și pneumatice de uz comercial și militar; și grupuri autopropulsoare pentruautocamioane și autoturisme pentru performanță, economie de combustibil și siguranță. Eatona achiziționat Cooper Industries plc în 2012. Noua companie, Eaton Corporation plc, areaproximativ 100.000 de angajați și vinde produse către clienți în peste 150 de țări. Pentru maimulte informații, vizitați www.eaton.com.

Share