Murrelektronik prezintă: Generatorii de costuri în tehnica de instalare

Construcții de mașini. Încă din etapa incipientă a ingineriei, tehnologia instalațiilor electrice ascunde generatori de costuri care pot fi eradicați cu concepte orientate spre sistem și tehnică de automatizare descentralizată. Murrelektronik oferă diverse scenarii de soluții cu privire la metodele și conceptele adecvate pentru nevoile individuale ale constructorilor de mașini și la modul de a crește standardizarea și eficiența în instalațiile electrice, soluții care reduc, de asemenea, costurile cu până la 30%.

Trei scenarii demonstrează în mod clar faptul că tehnica instalațiilor electrice trebuie să intre în mod conștient în atenția ingineriei și a responsabililor privind costurile totale și că aceasta nu poate fi pur și simplu un factor secundar.

În urmă cu mult timp, în construcția de mașini domina jocul clasic de rol al instalației electrice. Întreaga tehnică de control a fost plasată în panoul de comandă și conectată în teren cu ajutorul unui nivel mare de blocuri terminale, atât de senzori, cât și de actuatori. Multe componente individuale, a căror compatibilitate a fost asociată cu rata de erori a unui sistem, au implicat costuri mari de montaj și punere în funcțiune care se repetă de la o mașină la alta. Conexiunile cu ștecher standardizate erau o raritate și, dacă existau, trebuiau să fie asamblate manual, ceea ce necesita un oarecare efort.

În trecut, energia și datele erau distribuite la periferia mașinii cu cutii terminale detașate separat. Cablajul paralel clasic a fost astfel mutat rapid de la panoul de comandă în teren. Astfel, efortul de instalare a fost ușor îmbunătățit, însă sursele de eroare au crescut din cauza nivelurilor suplimentare de terminale. Și în afară de depanarea dificilă și consumatoare de timp a scurtcircuitelor și suprasarcinilor, au apărut adesea erori de cablare între panoul de comandă și elementele periferice. Acest lucru a cauzat perioade lungi de nefuncționare și întreruperea producției.

Astăzi, nivelul IO este mutat, de preferință, direct în imediata vecinătate a procesului la senzori și actuatori, ceea ce reduce semnificativ dimensiunea panoului de comandă. Beneficiile rezultă din componentele sistemului care pot fi conectate cu fișă și conexiunile cu ștecher extrudate, testate, cu lungimi variabile ale cablului, care sunt etanșe la IP67 și rezistente la vibrații. Scade complexitatea montajului electric, care necesită mult mai puțin timp. Erorile de cablare sunt eliminate, economisind în totalitate timpul și nervii în timpul punerii în funcțiune.

Și mâine? Indiferent cât de departe priviți în viitor, nu se pot realiza economii semnificative de costuri fără o abordare orientată spre sistem și tehnică de instalare aplicată în mod țintit. Cu conceptele personalizate ale Murrelektronik și componentele sale de sistem se realizează, pe lângă reducerile totale de costuri de până la 30%, îmbunătățiri tehnologice prin funcționalități inovatoare de diagnosticare – un plus de valoare ideal pentru constructorii de mașini, dar și pentru operatori.

Încă de la începutul ingineriei, în cadrul construcției se iau deciziile care generează mai mult de două treimi din costuri în ceea ce privește tehnica de instalare. Există, de asemenea, un mare potențial pentru mașini speciale.

Conexiunea corectă identificată,
pericolul pentru costuri eliminat!

Toți cei implicați, care sunt responsabili pentru costuri în cadrul companiei, contribuie, prin abordări globale ale sistemului și prin tehnica de instalare utilizată în mod țintit, la reducerea costurilor totale pentru conectarea electrică a mașinilor – de la achiziție, construcție și instalație electrică până la punere în funcțiune. În fiecare poziție, există potențialul de a vedea tehnica de instalare ca pe un element central al rentabilității, ceea ce face ca planificarea, construcția și producția să fie mai flexibile, mai simple și, în final, mai eficiente.

Proiectarea poate fi simplificată cu o instalație de câmp IP67 conectabilă cu fișă în loc de cutii terminale costisitoare? Mai puțini furnizori cu componente standardizate și preconfecționate permit o soluție de sistem concertată? Modulele SPS EA pot fi înlocuite cu module descentralizate Fieldbus EA? Pot fi evitate fasciculele de cabluri haotice și traseele de cablu cu cutii de distribuție în imediata apropiere a senzorilor și actuatorilor? Conexiunile cu cablu conectabile cu fișă, dens încapsulate, sunt proiectate pentru terminale în loc de încărcătoare individuale, permițând asamblarea, service-ul și întreținerea mai rapide și fără erori? Cum se poate obține un concept de diagnoză ușor de interpretat în ceea ce privește creșterea disponibilității utilajelor pentru operatorul mașinii?

Conectivitatea ca tehnologie-cheie

Murrelektronik oferă răspunsuri și soluții sofisticate la aceste întrebări pentru toți clienții. Tehnica de instalare a mașinilor și utilajelor poate adopta multe forme. Tehnologia eficientă de instalare personalizată deschide potențiale enorme de economisire prin viziunea asupra situației orientată spre sistem, potențiale care sunt oferite ca suport pentru adoptarea deciziilor.
Acestea sunt modalități de a privi lucrurile care intră în sfera de competență a diverșilor ingineri mecatroniști și specialiști implicați, dar arată totodată și conducerii și consiliului de administrație cum pot fi evitați marii generatori de costuri.

Din punctul de vedere al Murrelektronik, conceptul de sistem ascunde
oportunități și potențiale neexploatate încă. Identificarea și scoaterea la lumină a acestora împreună cu clientul crește disponibilitatea mașinii, adesea împreună cu tehnica simplificată de instalare și funcțiile inteligente
de diagnosticare. Este necesar să se preia această perspectivă asupra sistemului împreună cu specialiștii Murrelektronik pentru a verifica
unde se pot obține în mod explicit reducerile costurilor promise de 30%. În
orice caz, puteți obține o perspectivă mai bună cu privire la modul în care
puteți analiza mai atent tehnica de instalare a propriilor proiectanți electricieni și a companiilor de punere în funcțiune și modul în care puteți optimiza astfel proiectele viitoare pe propria răspundere.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat

Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
www.murrelektronik.ro
mail@murrelektronik.at

Share