MEGGER DCM1500S – clampmetru digital pentru sisteme fotovoltaice

Noul instrument de măsură DCM1500S produs de Megger a fost proiectat pentru a fi utilizat pe sisteme și echipamente electrice, în special pentru instalații solare/fotovoltaice în care este necesară măsurarea curentului, a tensiunii, a rezistenței și a frecvenței. În plus, clampmetrul oferă măsurarea temperaturii, capacității și testarea joncțiunilor. Prin urmare, este destinat utilizării în timpul instalării, întreținerii, identificării defecțiunilor sau monitorizării acelor sisteme.
Bariera tactilă de sub fălcile instrumentului asigură o distanță de lucru sigură pentru mâna operatorului atunci când măsoară curentul pe conductori neizolați aflați sub tensiune (se vor respecta în continuare măsurile de protecție personală). Funcția Smart Hold permite monitorizarea creșterilor valorilor măsurate cu ajutorul unui ton sonor. Modurile Min/Max și Inrush permit identificarea curenților de sarcină maximă de la echipamente, cum ar fi curenții de pornire la motoare și elemente de încălzire.
Măsurarea curentului continuu poate fi, de asemenea, utilizată în aplicațiile următoare: monitorizarea bateriilor reîncărcabile, automotive, întreținerea vehiculelor electrice, întreținerea ascensoarelor, punerea în funcțiune și întreținerea UPS-urilor, instalațiile de galvanizare și a echipamentelor de sudură, precum și generarea de energie rezidențială de la panouri solare și turbine eoliene.
Cu domenii maxime de până la 2000Vcc și 1500Vca TrueRMS (utilizând cablurile de test PVHV), precum și 1500Aca TrueRMS/cc, DCM1500S este ideal pentru utilizarea în instalarea, întreținerea, monitorizarea și testarea sistemelor fotovoltaice, precum și a curentului electric alternativ sau continuu standard. Clampmetrul este livrat atât cu cabluri standard de 4 mm, cât și cu noile seturi de cabluri PVHV1 (conectori 4mm) și PVHV2 (conectori tip MC4PV). Are un afișaj digital mare cu 6000 de digiți, iluminare și o lanternă automată în vârful fălcilor pentru a ajuta la utilizarea în zonele slab iluminate.
Folosind aplicația gratuită Megger Link, valoarea măsurată poate fi monitorizată de la distanță pe un dispozitiv inteligent utilizând funcția Bluetooth® încorporată. Acest lucru va oferi un grafic al tendințelor în timp real și va oferi posibilitatea de a testa și înregistra valorile pentru o analiză ulterioară. Funcția Smart Hold extinde funcția Data Hold standard oferind operatorului un avertisment sonor dacă valoarea „reținută“ crește cu 50 de unități sau mai mult. Alte caracteristici includ un filtru de rejecție a frecvențelor înalte, măsurarea curentului de pornire, înregistrarea internă a datelor cu o capacitate de maxim 1000 de valori, un mod de detecție a tensiunii fără contact și aducerea manuală a curentului continuu la zero.
DCM1500S este conform cu normele de siguranță în funcționare IEC 61010-1 și IEC/EN61010-2-033 CAT IV 600V și CAT III 1000V, fiind   instrumentul ideal pentru tehnicienii care au în întreținere parcuri fotovoltaice.

Pentru mai multe detalii vizitați și https://ro.megger.com/solar-clamp-meter-dcm1500s-8

Share