Marcare simplă și profesională. Economisire folosind sistemul corect de printare

Marcare optimă – preț rapid și favorabil

Sistemele și materialele corecte pentru sistemele electrice de marcare profesionale sunt selectate în trei etape:

  • planificare și inginerie;
  • selectarea materialelor de marcare;
  • selectarea sistemul de imprimare.

Phoenix Contact oferă o gamă largă de materiale pentru marcarea de cleme, conductoare/cabluri și echipamente, pentru a aborda cea mai largă gamă de cerințe în diferite sectoare – într-un singur sistem standard, care se extinde de la software până la materialul în sine.

Odată cu creșterea presiunii pe costuri, punerea în funcțiune, un grad ridicat de funcționalitate, precum și disponibilitatea permanentă a mașinilor și a fabricilor sunt din ce în ce mai importante. Ca atare funcționalitatea crescută conduce la o complexitate a cablajului electric și a elementelor de conexiune. Imprimantele cu transfer termic asigură marcajul eficient și rentabil (fig. 1).

MARKING BOX - Schaltschrank
Fig. 1. Sistemele de imprimare optime si software-ul de configurare asigura marcarea flexibila si rentabila, în toate industriile.

Este important ca timpii morți să rămână limitati, atunci când au loc reparații sau mentenanță. Din acest motiv, marcajul clar și permanent este esențial: produse de marcare potrivite, adaptate unei aplicații specifice, sunt necesare pentru a eticheta terminale, conductori, cabluri și echipamente. Materialele de marcare pot fi imprimate cu ajutorul sistemelor compacte de imprimare, care pot fi utilizate în unitățile de producție sau pentru marcare în câmp.

Planificare și inginerie

Astăzi, în general, sistemele CAD sunt folosite pentru a proiecta și crea fabrici și sisteme electrice. Toate datele de marcare relevante, cum ar fi informații de identificare sau secțiunile conductoarelor și ale cablurilor, sunt salvate acolo. Programe software, cum ar fi Clip Project de la Phoenix Contact, sunt folosite pentru a pregăti datele pentru prelucrarea directă în sistemele de imprimare. Ca parte din lanțul de valoare adăugată, cu un simplu click al mouse-ului programul preia informațiile de la toate sistemele convenționale CAD: informații cu privire la punctele terminale, cabluri și conductori, precum și datele de identificare din schema electrică. Pe lângă imaginea bidimensională a șirului de cleme și echipamente se generează automat listele complete de asamblare comanda, piesele de schimb și desenele aferente.

Clip Project permite, prelucrarea datelor și etichetarea directă, atunci când tablotierul nu primește de la client datele CAD în format electronic ci pe hârtie. Diagramele și datele tehnice ale materialelor de marcare pe care Phoenix Contact le oferă au fost toate integrate în software, o caracteristică ce cu siguranță simplifică selecția. Datele de produs sunt actualizate în mod regulat prin intermediul internetului.

Articolul integral îl putețI citi în ediția tipărită a revistei Electricianul nr. 7/2012.

Pentru mai multe informatii www.phoenixcontact.com

Share