Mai multă valoare de la mai puțini furnizori

La sfârșitul anului 2012 compania Eaton anunța achiziționarea Cooper Industries, cel mai mare eveniment din istoria companiei.

Achiziționarea Cooper a fost cu siguranță un eveniment de transformare pentru Eaton. Dacă privim la fosta activitate a Cooper, aceasta era puternică în două sectoare în care Eaton nu pătrunsese încă – generarea energiei electrice și conectarea consumatorilor.

Există, de asemenea, domenii în care ambele companii au avut succes. De exemplu, în domeniul de protecție a circuitelor, Eaton este unul dintre cei mai mari producători de întreruptoare automate din lume. Pe de altă parte, Cooper deținea expertiza în tehnologia rezistențelor fuzibile. Contopirea celor două înseamnă acum un singur producător care oferă ambele tehnologii – oferindu-le clienților alegerea finală.

Achiziția a permis extinderea în mod semnificativ a capacității de a răspunde mai bine cerințelor pieței pentru tehnologii și sisteme sofisticate de gestiune energetică. Există o cerere tot mai mare pentru soluții integrate în aceste domenii.  Se pot obține acum, de la o singură sursă, tehnologii inovatoare și servicii excelente pentru o gamă cât mai largă de aplicații. Fuziunea a accelerat creșterea Eaton și a dat un impuls mai mare pentru diversificare și inovație.

eaton1

Cooper a evoluat și a crescut din mai multe achiziții, iar la momentul achiziției sale de către Eaton era compusă din șapte divizii structurate în jurul familiilor de produse:

B-Line, un producător de sisteme suport și carcase pentru subsistemele unității de inginerie; Bussmann, implicat în dezvoltarea, producerea și comercializarea de produse pentru protecția circuitelor și Crouse-Hinds, un producător la nivel mondial de produse electrice și instrumentație pentru aplicațiile industriale dure și periculoase, Cooper Lighting, Cooper Power Systems, Cooper Safety și Cooper Wiring Devices.

Împreună Eaton și Cooper deservesc multe piețe, precum cea de petrol și gaze, piețele industriale, utilitare, comerciale și rezidențiale. Nu există practic o suprapunere a produselor oferite sau soluții de produs – tehnologiile fiind cu adevărat complementare.

În timp ce Eaton se bazează în mod tradițional pe zona de distribuție de joasă și medie tensiune, protecția de circuite, protecție prin UPS-uri, control și automatizare, o dată cu achiziționarea Cooper, se implementează soluții și pentru companiile de utilități și operatorii de rețea, cum ar fi pentru rețele inteligente și de automatizare, precum și în soluții de iluminat și de cablare pentru sectorul privat și cel comercial. Unele dintre cele mai importante branduri Cooper, care sunt acum parte din Eaton, includ printre multe altele Crouse-Hinds și CEAG (soluții pentru zona Ex), Halo și Metalux (sisteme de iluminat), Kyle și McGraw (tehnologie energetică).

Având în vedere amploarea și complexitatea brandurilor Cooper, clienții vor beneficia acum de tehnologia și inovația aduse de portofoliul Cooper, vor obține mai multă valoare de la mai puțini furnizori, lucrând acum cu întreaga organizație Eaton pentru a obține mai mult din ceea ce au nevoie pentru proiectele lor.

Share