LOVATO prezintă : PMVF – interfețe de protecție pentru a garanta stabilitatea rețelei fotovoltaice                    

Familia de produse PMVF  reprezintă rezultatul experienței de ani de zile în proiectarea și producerea interfețelor de protecție a sistemelor fotovoltaice. Datorită celor mai noi tehnologii, LOVATO Electric răspunde astăzi admirabil nevoilor pieței, oferind dispozitive potrivite pentru toate tipurile de sisteme de generare electrică. De fapt, acestea pot fi aplicate tuturor sistemelor de cogenerare de joasa, medie si inalta (fotovoltaice, eoliene etc.) pentru a controla interfața de protectie între sistemul de generare și rețeaua publică. Controlul se referă la limitele de monitorizare a tensiunii și a frecvenței.

Există multe avantaje ale utilizării interfețelor PMVF … Să le vedem pe cele principale.

Interfetele de protectie PMVF … sunt fiabile, deoarece garantează stabilitatea și siguranța rețelei în caz de probleme ale rețelei (de exemplu, din cauza întreținerii sau defectării rețelei). Sistemul declanșează deschizând interfață (de exemplu, contactorul) și izolând sistemul de generare.

Interfața este sigură, deoarece în caz de defectare, poate controla un dispozitiv de rezervă pentru a deconecta sistemul de generare.

Familia PMVF … poate fi conectată. Datorită comunicării integrate Modbus-RTU, este ușor să primiți de la distanță informații în timp real despre starea interfeței și să analizați datele utilizând software-ul de supraveghere LOVATO Electric Synergy. În cazul unei declanșări a interfeței de protecție, informațiile sunt trimise cu promptitudine prin mail, permițând minimizarea timpului de oprire a instalației. Datorită intrărilor pentru transformatoarele de curent, datele energetice pot fi colectate și pentru a monitoriza eficiența sistemului de generare.

Interfata de protectie este funcțională, deoarece oferă intrări diferite, cum ar fi:

  • Feedback de stare al interfaței (IS)
  • ROCOF (rate of change of frequency)/Întârziere deplasare vectorială
  • Dezactivarea semnalului
  • Declanșare la distanță (deschidere forțată IS, independent de valorile tensiunii și frecvenței).

Timpii de instalare și configurare sunt puternic reduși, deoarece PMVF … este deja preconfigurată la cerințele locale. Afișajul grafic este intuitiv și parametrii de funcționare pot fi, de asemenea, reglați manual cu ușurință pentru a satisface nevoile rețelei.

Interfata de protecție (IP) PMVF … a fost proiectată pentru a fi conformă cu multe dintre principalele standarde constructive și de instalare din lume, cum ar fi:

  • cerințele tehnice pentru conectarea și funcționarea în paralel cu rețelele de distribuție de joasă tensiune VDE-AR-N 4105 și VDE V 0126-1-1 (Germania, dar este pregătitoare sau bine acceptată în multe alte țări),
  • regulile tehnice de referință pentru conectarea utilizatorilor activi și pasivi la utilitățile electrice BT și MT CEI 0-21, CEI 0-16 (Italia),
  • Recomandarea de inginerie G99 ENA (Marea Britanie),
  • standardele pentru energia generata de resursele regenerabile conectate la rețeaua de distribuție de către DEWA (Dubai Electricity & Water Authority),
  • integrarea durabilă a surselor de energie regenerabilă Ghid tehnic SEC (Arabia Saudită).

 

Mai multe detalii: https://www.lovatoelectric.com/Interface-protection-units-and-accessories/410030/pl

Share