Localizarea defectelor cu Megger STX40-2000

STX40 este cel mai puternic și modern sistem portabil de pe piață pentru localizarea defectelor de pe cabluri. Este ideal pentru încercarea, analiza, pre-localizarea și identificarea defectelor
la cablurile izolate cu XLPE și EPR de joasă și medie tensiune. Cu sursa sa de 40 kV CC și un instrument de ardere puternic cu înaltă frecvență, undă de șoc de 2000 J până la 32 kV și un reflectometru modern cu funcții Multishot și de atenuare, este, de asemenea, extrem de capabil și eficient și pe cablurile PILC. STX40 este complet automatizat cu comutatoare de IT motorizate sincronizate.

STX40 este cu mult înaintea tuturor competitorilor săi. Este singura unitate pentru localizarea defectelor din clasa sa care oferă o interfață grafică intuitivă pentru utilizator, bazată pe software, care poate fi acționată fie printr-un singur buton rotativ, fie prin intermediul funcției ecran tactil a afișajului. Navigarea prin meniuri este simplă și ușor de asimilat. Pașii tipici de localizare a defectelor sunt încorporați ca o secvență logică care poate fi urmată cu ușurință.

Utilizatorul trebuie doar să „spună“ sistemului ce trebuie să facă, iar sistemul se va configura apoi automat și complet corect, fără alte intervenții ale operatorului. Selectarea tuturor modurilor de operare cu înaltă tensiune, precum și executarea tuturor funcțiilor și metodelor cu înaltă tensiune sunt automatizate prin intermediul comutatoarelor motorizate controlate de software.

Asta înseamnă că STX oferă același confort ca un autolaborator de test controlat centralizat. Interfața cu utilizatorul STX este foarte similară cu cea care funcționează în interiorul autolaboratoarelor Centrix. Mai mult STX40 constituie nucleul autolaboratoarelor monofazate de tip Primeon. Această filozofie modernă de operare cu comutare motorizată, comenzi centralizate automatizate și interfață grafică ușor de folosit permite tuturor utilizatorilor să se concentreze asupra procesului real de găsire a locului de defect. Durata de instruire a personalului este redusă în mod vizibil. Din feedback-ul utilizatorilor știm că este ușor să fie învățate comenzile în câteva minute și să se opereze unitatea rapid, chiar și fără o experiență prealabilă.
STX este singurul sistem din clasa sa cu 7 metode de localizare a defectelor încorporate:

  • testare a rezistenței de izolație
  • reflectometru în domeniu de timp TDR
  • încercare cu înaltă tensiune CC,
  • ardere 
  • pre-localizare bazată pe TDR și metode de pre-localizare suplimentare cu tranzienți
  • undă de șoc
  • încercarea mantalei și localizarea defectelor de manta.

Receptorul opțional digiphone +2NTRX completează funcțiile de localizare în teren a defectelor. Siguranța la locul de muncă și condițiile de lucru sigure sunt esențiale pentru noi și clienții noștri. Prin urmare, echipamentele Megger sunt concepute pentru a fi cele mai sigure de pe piață. STX nu face excepție de la asta. Acesta îndeplinește cerințele stricte ale VDE 0104. Echipat cu un circuit de monitorizare a buclei de împământare (F-Ohm) și un circuit de monitorizare a potențialului de atingere (FU), STX este de departe o piatră de hotar, fiind sistemul portabil de localizare a defectelor cu cele mai înalte standarde de siguranță de pe piață.

Megger Germany GmbH

Reprezentanța în România:
info.ro@megger.com
ro.megger.com

 

Share