Light+Building, Frankfurt, 13 – 18 martie 2022: Știind mereu ce urmează: mentenanța predictivă

Comunicat de presă, Frankfurt pe Main, 8 decembrie 2021

Fie în asistența medicală, fie la lifturi și scări rulante sau fie la sectoarele de încălzire, verificările regulate ale echipamentelor, promit depistarea din timp a defectelor. În sectoarele iluminatului și al clădirilor, noile tehnologii permit componentelor să se conecteze între ele și datelor să fie colectate continuu. Acest lucru poate fi realizat prin mentenanță predictivă – una dintre temele de top la Light + Building 2022. De exemplu, monitorizarea regulată ajută la estimarea momentului când componentele trebuie înlocuite fiind în pericol imediat de defectare sau de compromitere a eficienței energetice  optimale.

Dezbaterile privind durabilitatea și clima implică cerințe de eficiență tehnologică și energetică mai ridicate  pentru sistemele din clădiri. Clădirile cu emisii zero de noxe sunt un obiectiv proclamat al UE și deja stipulat în EPBD-ul european (Energy Performance Building Directive-Directiva de Performanță Energetică în Clădiri). În plus, voința politică de cuplare sectorială a căldurii, aprovizionării cu energie și a  electromobilității  modelează tendința către monitorizarea energiei și a stării. Tot mai mult, echipamentele tehnice complexe ale clădirii (TBE-Technical Building Equipment) vor face mentenanță predictivă în mod economic.

La viitorul Light + Building – cel mai important târg din lume pentru iluminat și tehnologie pentru clădiri – subiectul monitorizării energiei, a stării și mentenanța predictivă va modela aplicarea inovațiilor și produsele clasice EIS la fel componente de automatizare a clădirii în multe feluri. În final, durabile și neutre din punct de vedere climatic clădirile vor oferi și un plus de energie. Acestea generează mai multă energie decât au nevoie ele însele, fie pentru a stoca energia în clădire, fie pentru a împărți surplusul de energie cu cei din vecinătate. Acest lucru determină nevoia de utilizare a unei rețele inteligente de contoare inteligente și tarife flexibile pentru controlul fluxurilor de energie din clădiri în conformitate cu cerințele rețelei electrice publice . Baza este schimbul de date între diferitele domenii tehnice.

Cu toate acestea, acest lucru necesită implementarea unei tehnologii detaliate de măsurare și control în clădire. În viitor, un contor central pentru facturare în clădire nu va mai fi suficient, deoarece clădirile moderne necesită structuri de subcontorizare și înregistrare  a valoarii măsurate pentru toate fluxurile de energie și mediile din clădire. Acestea sunt, printre altele, premisele pentru managementul energetic în conformitate cu ISO 50001 în clădiri funcționale cu potențial de economisire divers.

O componentă fundamentală a managementului energetic este monitorizarea energiei prin  monitorizarea resurselor energetice. Achiziția detaliată a datelor, combinată cu algoritmii de auto-învățare, creează o analiză în timp real pentru fluxurile și consumurile de energie. Aceasta permite corelații ale diferitelor valori măsurate pentru a fi analizate, vizualizate și configurate. Tabloul de bord este apoi folosit pentru a opera clădire într-un mod orientat către utilizator și eficient din punct de vedere energetic.

Monitorizarea stării face ca abordările tradiționale de mentenanță să fie depășite. Mentenanța regulată a sistemelor de încălzire, ventilație și aer condiționat specificate de producători, sau chiar a componentelor de automatizare a clădirilor cu ciclurile lor fixe, rar reflectă starea reală a sistemelor. Acest lucru se datorează faptului că locul de amplasare diferit și situațiile de mediu și, de asemenea, comportamentul în utilizarea sistemelor, au un considerabil efect asupra duratei lor de viață. Astfel, mentenanța se face fie prea devreme, fie prea târziu în raport cu defectarea. În timp ce costul de mentenanță preventivă pe durata de viață a echipamentelor este încă acceptabil, defectarea eechipamentelor și componentelor pot avea consecințe deosebit de grave.

Avantajele monitorizării stării unui echipament sunt că dacă apar probleme cu instalațiile sau echipamentele, aceste probleme ce țim de buna funcționare sunt detectate și remediate pe măsură ce apar, și este posibilă și o predicție precisă duratei a timpului rămas până la următoarea revizie, pentru componentele monitorizate. În plus, durata intervalelor de service este extinsă prin planurile de revizie individuale folosind baze de date iar costurile de întreținere sunt reduse prin mentenanța punctuală. Acest lucru are ca rezultat o satisfacție ridicată a clienților și o competitivitate îmbunătățită.

Acest lucru necesită ca componentele hardware să fie echipate cu tehnologia de măsurători suplimentare și tehnologie de transmisie radio a datelor măsurate. Datele de proces pot fi apoi utilizate pentru mentenanță predictivă printr-o magistrală de date (cu fir sau fără fir). De exemplu, un întrerupător protejează un circuit de supracurenți.

FOTO: Rețelele digitale în centrul atenției Light + Building 2022

La Light + Building 2022, întrerupătoare miniaturale (siguranțe) cu transformatoare de măsurare integrate, vor fi expuse pentru înregistrarea puterii electrice distribuite prin circuit. Aceste date, marcate cu ora obținerii lor, sunt transmise către sistemele de management al energiei sau de monitorizare a stării sistemului  pentru evaluare. Acest exemplu arată cum componente hardware simple anterior echipate cu senzori suplimentari pot deveni furnizori de date pentru sistemul de mentenanță predictivă și pentru cel de management energetic, optimizând în cele din urmă eficiența energetică a întregului sistem în timp real. Această tendință este abia la început și va deveni și mai vizibilă la următoarele expoziții de profil.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Evenimentul Light + Building va avea loc în perioada 13-18 martie 2022.
Extensia digitală Light + Building este accesibilă în perioada 13 – 25 martie 2022.
Comunicate de presă și imagini:
www.light-building.com/press

Social media:
www.light-building.com/facebook
www.light-building.com/twitter
www.light-building.com/youtube
www.light-building.com/linkedin
www.instagram.com/building.technologies.messeffm
Messe Frankfurt Exhibition GmbH Ludwig-Erhard-Anlage 1 60327 Frankfurt pe Main
www.messefrankfurt.com
Informații de bază despre Messe Frankfurt

Grupul Messe Frankfurt este cel mai mare organizator de târguri, congrese și evenimente din lume, cu propriul complex expozițional. Grupul are aproximativ 2.300* de angajați la sediul central din Frankfurt pe Main și în 30 de filiale din întreaga lume. În 2021, compania a trebuit să facă față provocărilor generate de pandemie pentru al doilea an consecutiv. Vânzările anuale vor fi de aproximativ 140 de milioane EUR* după ce au ajuns la 736 EUR milioane în 2019 înainte de pandemie. Chiar și în vremuri dificile cauzate de pandemia de coronavirus, suntem la nivel global conectat cu sectoarele noastre industriale. Avem legături strânse cu sectoarele noastre industriale și deservim afacerile clienților noștri interese în mod eficient în cadrul domeniilor noastre de afaceri Târguri și Evenimente, Locații și Servicii. Unul dintre principalele avantaje ale  grupului este rețeaua sa globală de vânzări strâns unită, care se extinde în întreaga lume. Cuprinzătoarea noastră gama de servicii – atât la fața locului, cât și online – asigură clienților din întreaga lume să se bucure constant de calitate înaltă și flexibilitate în planificarea, organizarea și desfășurarea evenimentelor lor. Ne extindem expertiza digitală cu noi modele de afaceri. Gama largă de servicii include închirierea terenurilor expoziționale, construcția de târguri și marketing, personal și servicii alimentare. Cu sediul în Frankfurt pe Main, compania este deținută de orașul Frankfurt (60 la sută) și statul Hesse (40 la sută).
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru la: www.messefrankfurt.com
* Cifre preliminare pentru 2021

 

 


Foto : Pietro Sutera si Jochen Gunther

 

Share