Light+Building 2016

Light+Building 2016

 

Când spațiile moderne revin la viață

Anul viitor, cel mai important eveniment mondial dedicat iluminatului și echipamentelor electrice pentru clădiri, va avea loc între 13 și 18 martie, o modificare față de anii anteriori, când manifestarea era programată în aprilie. Domeniile abordate sunt :

– Siguranța și securitatea;

– Deficitul de resurse;

– Energii alternative;

– LED;

– Contorizare inteligentă;

– Rețeaua inteligentă;

– Clădiri inteligente;

– Reducerea emisiilor de CO2;

– Eficiența energetică.

Light+Building 2016 va fi focusat pe tehnologia siguranței și a securității văzute ca și cerințe fundamentale ale clădirii. Motto-ul ediției de anul viitor va fi: Digital-Individual-Networked.

Temele de top vor fi legate de tendințele din proiectarea sistemelor de iluminat folosind materiale și echipamente noi și de scopul final al sistemelor de iluminat, omul și sănătatea, confortul său.

A fost lansat conceptul de iluminat ce are în centrul său omul, ”Human Centric Lighting”

Concluzia este că iluminatul a cunoscut și cunoaște o dezvoltare continuă în ultimii ani iar expoziția de la Frankfurt a reușit să fie platforma ideală de comunicare dintre marii jucători ai pieței de iluminat și beneficiari.

La ediția din 2016 va fi probabil atins un record absolut de expozanți și suprafață expozițională, fiind anunțați peste 2500 de expozanți din 55 de țări.

Un mare număr de conferințe și forumuri  dedicate pe diverse teme vor fi de asemenea programate în timpul expoziției, iar Luminale, bienala dedicată culturii iluminatului, va duce evenimentul în spațiul public, unde circa 100 de evenimente dedicate iluminatului vor fi programate zilnic în cele 6 zile de desfășurare a Light+ Building.

Share