Light+Building 2016 stabilește noi recorduri: mai mulți vizitatori, mai mulți expozanți și mai mult spațiu de expunere

Light+Building 2016 stabilește noi recorduri: mai mulți vizitatori, mai mulți expozanți și mai mult spațiu de expunere

 

Light + Building 2016  a confirmat încă o dată poziția  de expoziție lider mondial pentru tehnologia de iluminare și de servicii pentru clădiri.  Cel mai mare eveniment din lume pentru iluminat, tehnologie electrică și de automatizare a clădirilor, a închis porțile și a stabilit noi recorduri. Creșterea a fost înregistrată în toate segmentele importante – număr de vizitatori, număr de expozanți și suprafață ocupată.

Fiecare al doilea vizitator a venit din afara Germaniei

2,589 expozanți (în 2014: 2,495) din 55 de țări au lansat noile lor produse pe piața mondială, pe o suprafață de 248 500 de metri pătrați spațiu de expunere (în 2014: 245.000 de metri pătrați). Un total de 216.000 de vizitatori (în 2014: 211232 ) din 160 de țări s-au îndreptat spre Centrul Expozițional din Frankfurt am Main între 13 și 18 martie 2016, pentru a descoperi inovații, soluții și produse noi. Aceasta reprezintă o creștere de 2,3 puncte procentuale. „Suntem extrem de mulțumiți de ediția din acest an a expoziției Light+Building și încântați cu creșterea în continuare a indicatorilor. Acest lucru subliniază importanța Light+ Building ca târg lider în tehnologia de iluminat și a serviciilor pentru clădiri precum și starea de spirit pozitivă în acest sector”, a declarat Wolfgang Marzin, Președinte și Chief Executive (CEO) al Messe Frankfurt.

Nivelul de internaționalitate a crescut față de ediția anterioară: 67 % (în 2014: 63 %) dintre expozanți și 49 %  (în 2014: 47 %) dintre vizitatori au venit din afara Germaniei. Cele mai bine reprezentate națiuni ca vizitatori după Germania au fost Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și China. De asemenea, o creștere considerabilă a fost observată în numărul de vizitatori din Spania și țările est-europene, cum ar fi Polonia, Republica Cehă, Ungaria și România, precum și din Turcia, India, Maroc și Iran.

Pentru industrie, o proporție mare de vizitatori din afara Germaniei este importantă. Dr. Klaus Mittelbach, președinte al Asociației Producătorilor de Electronice din Germania (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie eV – ZVEI), a declarat: „Light+ Building 2016 a corespuns cu așteptările mari ale expozanților ZVEI: digitalizarea, crearea de rețele și de surse de energie eficientă au fost problemele-cheie.“

Ingolf Jakobi, Director General al Asociației Centrale Germane pentru Tehnologia Informației și Comerț (Zentralverband der Deutschen und Informationstechnischen Elektro Handwerke – ZVEH) a subliniat importanța Light+Building ca o platformă extrem de valoroasă pentru comerțul cu produse electrice: „rețelele inteligente din clădiri și eficiența energetică sunt indisolubil legate în această eră a digitalizării. Ambele teme – și, prin urmare, expertiza comerțului cu produse electrice în aceste domenii, au fost mai importante decât oricând în trecut la Light+ Building 2016.”

Focus pe tehnolgia de siguranță și securitate în clădiri: prima ediție a Forumului INTERSEC desfășurat la Frankfurt

Una dintre temele principale ale acestei ediții a Light+ Building a fost tehnologia siguranței și securității în clădiri. Ea a fost, de asemenea, obiectul primului Forum Intersec ce s-a derulat simultan cu târgul. Această conferință de două zile pentru tehnologia de securitate în clădirile inteligente a oferit un vast program de prelegeri, forumuri de discuții și tururi cu ghid la furnizorii de soluții de siguranță inovatoare și tehnologie de securitate la Light+Building. În total, în jur de 150 de participanți din domeniile proiectării, instalării și exploatării echipamentelor de securitate în clădiri, precum și din industria electrotehnică, au participat la conferința de specialitate desfășurată în paralel cu Light+ Building. Subiectul important al siguranței și al tehnologiei de securitate în clădiri va fi extins în continuare la Frankfurt și la Centrul Expozițional în viitor.

Problema-cheie digitalizarea: expozanți și program complementar de evenimente prezintă cele mai recente tendințe tehnologice și de design

Focusul în acest an la Light+Building a fost digitalizarea. În consecință, motto-ul târgului a fost „Când spațiile moderne revin la viață: digital – individual – rețea”. Soluțiile inteligente au arătat și tehnologiile orientate spre viitor, care gravitează în jurul digitalizării și creării de rețele, precum și cele mai recente tendințe din proiectare. În acest sens, accentul a fost nu numai pe tendințele pieței de iluminat și influența luminii asupra oamenilor, ci și cu privire la siguranța rețelelor de comunicare în clădiri și securitatea lor, automatizarea clădirilor și construirea de case inteligente pentru gestionarea eficientă a energiei. Aceste aspecte cheie au fost, de asemenea, abordate în programul complementar multidisciplinar și extins pe durata cursurilor pentru experți.

Luminale atrage aproape 200.000 de vizitatori în regiunea Rin-Main

Sub motto-ul „Light+Building merge în oraș“, pe timpul nopții, Luminale a creat o legătură între târg și oraș. În același timp cu Light + Building, lider mondial al târgurilor de profil, s-a derulat Bienala de Iluminat, ce a prezentat peste 200 de instalații de iluminat unice în regiunea Rin-Main. În acest an, „laboratorul de iluminat urban”, a atras aproape 200.000 de oameni. Combinația dintre cele două evenimente, derulată în aria metropolitană a transformat regiunea Rin-Main într-un loc de întâlnire unic pentru toți cei interesați de iluminat și, pentru a opta oară, a prezentat o oportunitate de neegalat pentru a vedea arhitectura „într-o nouă lumină” ca și concepte de iluminat fascinante ale  peisajului urban, care a fost pur și simplu reinventat, cu această ocazie.

Următoare ediție a Light + Building va avea loc între 18 și 23 martie 2018.

Share