JetBlue implementează Honeywell UV Cabin, sistem de dezinfecție cu radiație UV  

Sistem UV rapid și accesibil denumit Honeywell UV Cabin va fi utilizat pentru dezinfecția mai multor suprafețe ale cabinei avioanelor firmei JetBlue Airways. JetBlue Airways (NASDAQ: JBLU), companie aeronautică a americană a pus în aplicare tehnologia Honeywell de dezinfecție cu radiație UV a cabinei pasasgerilor. În studiile clinice, s-a constatat că lumina ultravioletă este capabilă să reducă semnificativ anumiți viruși și bacterii atunci când este aplicată corect la nivelurile prescrise. Sistemul de dezinfecție a cabinei pus la punct de Honeywell UV poate traversa o cabină a aeronavei în mai puțin de 10 minute, iar JetBlue va măsura eficacitatea sistemului  Honeywell, continuând în același timp să folosească și alte metode de dezinfecție.

„Siguranța membrilor echipajelor și a clienților noștri fiind prima prioritate, inițiativa JetBlue Safety cu sprijinul diviziei Ground Up, menține o abordare stratificată a siguranței, asigurând sănătatea membrilor echipajului, oferind flexibilitate, spațiu, reducând punctele de atingere și păstrând suprafețele curate și igienizate, „, a declarat Joanna Geraghty, președintele JetBlue și COO. „Când ne uităm să adăugăm la nivele  suplimentare de protecție prin utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, am identificat sistemul Honeywell UV Cabin ca un potențial schimbător de jocuri atunci când vine vorba de asistarea eficientă în eforturile noastre de igienizare a suprafețelor de la bord.”

Honeywell a livrat opt ​​dintre aceste dispozitive către JetBlue, iar dispozitivele sunt acum puse în funcțiune ca parte a programului JetBlue Safety din programul Ground Up la două dintre bazele companiei aeriene, Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York și Fort Lauderdale- Aeroportul Internațional Hollywood. Aceste două locații au dat startul unui program pilot de 90 de zile derulat de JetBlue pentru a evalua soluția Honeywell.

„JetBlue a aratat  un interes imediat pentru acest nou produs atunci când l-am prezentat pentru ei în urmă cu doar câteva săptămâni, iar acum JetBlue primește primele noastre sisteme”, a declarat Mike Madsen, președintele și CEO-ul Honeywell Aerospace. „Am dezvoltat rapid producția sistemului UV Cabin, iar compania noastră lucrează la o serie de soluții pentru a ajuta pasagerii să se simtă mai confortabil și sigur în zbor.”

Sistemul Honeywell UV Cabin are dimensiunea aproximativă a unui coș de băuturi pentru aeronave și are brațe ușoare UV-C, care se extind deasupra scaunelor și ‘’mătură’’ cabina pentru a trata suprafețele aeronavei. Radiația UV-C aplicată corect poate furniza doze pe care studiile clinice le-au găsit capabile să reducă diverse virusuri și bacterii, inclusiv SARS-CoV și MERS-CoV. Rezultatele variază în funcție de dozarea UV și aplicare. *

Pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, există mai multe studii medicale în curs de realizare care implică lumina UV-C. Rezultatele preliminare din studiile efectuate de Universitatea Boston și un consorțiu de profesioniști din domeniul medical și academic italian raportează că lumina UV-C poate inactiva virusul la dozele prescrise în laborator. Studii suplimentare sunt în curs pentru alte medii. *

Videoclipul următor prezintă sistemul Honeywell UV Cabin care dezinfectează un avion JetBlue:

YouTube: https://youtu.be/KDdJmqMATn8

Preluare din :

http://www.honeywell.com

Share