ISH 2019-pentru un aer curat

Importanța aerului la ISH: calitatea aerului respirat scade

Oamenii petrec mai mult de 80% din timp în spații închise, incinte sau camere închise – fie acasă, fie la locul de muncă, sau într-o sală de fitness, de cinema, într-un restaurant sau în alte instituții. În toate aceste locuri, calitatea aerului este importantă pentru sănătate și confort . Care sunt factorii care oferă o bună calitate a aerului din interior ? De ce depinde această calitate ? Și cum poate fi ea asigurată și garantată ?

Dacă spațiile de locuit nu a aerul cu concentrații ridicate de substanțe periculoase, cum ar fi, de exemplu, cele degajate în procesele de fabricație, atunci contaminantul crucial care trebuie luat în considerare la determinarea calității aerului este conținutul de CO2. Multe studii au arătat că la concentrații în aer ambiental de peste 1.500 ppm de CO2 capacitatea oamenilor de a se concentra se diminuează semnificativ. Deoarece oamenii expulzesc în jur de 20 de litri de CO2 în atmosfera ambientală în fiecare oră, pur și simplu prin respirație, în lipsa reîmprospătării aerului încăperilor, sunt atinse valori semnificativ mai mari în saloane, locuri de muncă și săli de clasă. În ceea ce privește reglementarea locului de muncă conform normei ASR 3.6, asiguratorii germane recomandă angajatorilor ca, pentru a exclude orice posibilitate de deteriorare a sănătății, nivelurile de concentrație a CO2 să fie menținute permanent sub 1000 ppm. Acest lucru este recomandat și în diverse standarde și ghiduri.

Pe lângă CO2, există și alte substanțe care poluează și aerul din interior și, prin urmare, aerul pe care îl respirăm: de exemplu, emanațiile din materialele de construcție și mobilierul interior, cum ar fi adezivii și covoarele. Aceste și alte substanțe ar trebui, prin urmare, să fie eliminate și din zonele interioare.

Echipamente și instalații pentru calitatea aerului interior: la revedere la poluanți

Fără îndoială, în multe cazuri, o calitate satisfăcătoare a aerului din interior poate fi realizată simplu și rapid doar prin deschiderea unei ferestre; dar aceasta nu este niciodată o soluție permanentă. Influxul de aer rece în timpul iernii sau aerul cald în timpul verii ruinează balanța energetică a clădirii. În plus, deschiderea ferestrei în multe locații din centrul orașului nu este o opțiune bună, din cauza zgomotului sau a aerului exterior de proastă calitate. O soluție permanentă pentru asigurarea unei bune calități a aerului este oferită numai de tehnologia de tratare a aerului – cu alte cuvinte, sistemele de ventilație adecvate locuințelor și locurilor de muncă. Pentru astfel de sisteme, volumul necesar de aer extern necesar nivelului adecvat al calității aerului din interior este calculat exact, ținând cont de numărul de persoane și de suprafață. Acest aer este apoi procesat în unitatea de ventilație pentru a îndepărta particulele, praful, polenul și alți poluanți. Acesta este filtrat și apoi distribuit în încăperile din clădire prin canalele de ventilație. În același timp, aerul vechi este scos din încăperi. Reînnoirea constantă a aerului conduce la un aer permanent, de bună calitate, impecabil de curat – și fără a fi nevoie de întreruperile necesare deschiderii ferestrelor.

Astfel de soluții tehnologice pentru asigurarea calității aerului din interior oferă și alte beneficii  în plus: în funcție de cererea de încălzire sau răcire, aerul extern care este aspirat în sistemul de climatizare poate fi răcit, încălzit, umidificat  astfel încât să ofere o temperatură și un mediu confortabil pentru oamenii din interiorul clădirii. Toate unitățile de ventilație sunt echipate cu sisteme de recuperare a căldurii, capabile să  salveze  până la 90% din energia termică din aerul evacuat. Cu aceasta, se încălzește sau se răcește aerul de admisie. Acest sistem de recuperare a căldurii economisește cantități semnificative de energie pentru încălzire și răcire.

Aceste progrese esențiale în tehnologiile de refrigerare, climatizare și ventilație pot fi experimentate în premieră la ISH și reprezintă o caracteristică centrală a zonei energetice. Cu peste 2.400 de expozanți, ISH este cea mai mare expoziție din lume dedicată apei și energiei. Va avea loc între 11 și 15 martie 2019 la Frankfurt pe Main, cu o nou calendar (de luni până vineri). Atât liderii de piață germani și internaționali, cât și companiile de vârf ale tehnologiei se vor concentra pe subiecte precum calitatea aerului din interior, tehnologia de încălzire digitală și IoT în ceea ce privește automatizarea clădirilor. În același timp, ISH se va concentra   asupra numeroaselor inovații care contribuie la conservarea resurselor naturale. ISH este, de altfel, cel mai mare showroom din lume pentru concepte de baie moderne și soluții durabile, pe termen lung în domeniul salubrizării.

În 2019, ISH va beneficia de o nouă structură pentru spațiile  expoziționale. Clusterele tematice rezultate vor crea sinergii valoroase și vor consolida comunicarea între factorii de decizie și actorii din sector. Acest lucru este valabil și pentru expozanții din domeniul tehnologiei de refrigerare, climatizare și ventilație, care sunt acum reuniți în Hala 8, în centrul târgului. Aici, planificatorii, instalatorii, comercianții calificați și constructorii de echipamente de refrigerare vor găsi câteva soluții și produse eficiente pentru a fi utilizate în munca lor de zi cu zi. În același timp, noul plan pentru hale oferă o structură mai raționalizată pentru a face mai rapid și mai ușor să-și găsească drumul în jur. Un nou serviciu nou la ISH este aplicația de navigare digitală. Această aplicație acoperă toate standurile și evenimentele expoziționale de la ISH, făcându-le rapid și ușor de găsit și oferind oamenilor un ajutor optim în pregătirea pentru vizita lor.

Informații suplimentare privind noua structură a expoziției pot fi găsite la adresa:

www.ish.messefrankfurt.com/restructuring

https://www.youtube.com/watch?v=b2olAkYdul A

ISH are loc între 11 și 15 martie 2019.

Comunicate de presă & imagini:

www.ish.messefrankfurt.com/presse

Pe internet:

www.ish.messefrankfurt.com/facebook

www.ish.messefrankfurt.com/twitter

www.ish.messefrankfurt.com/googleplus

www.ish.messefrankfurt.com/youtube

Share