IoT Ready Alliance

 http://www.IoT-Ready.org.

Nou creata asociatie “IoT-Ready™“ Alliance va stabili standarde industriale pentru instalarea senzorilor IoT în corpurile de iluminat cu LED

 

Lideri din piata echipamentelor pentru iluminat cum sunt Enlighted, Tridonic si DesignLights Consortium™ lucreaza la elaborarea unui standard pentru corpurile de iluminat “IoT-Ready™” care sa poata fi rapid echipate cu senzori si module de conectare dupa instalare.

IoT-Ready™ Alliance este asociatia liderilor din productia de surse de iluminat ce va permite prin compatibilitate standardizata a echipamentelor ca montarea si schimbarea unui senzor sa se faca la fel de simplu ca montarea lampii.

Corpurile de iluminat sunt un mijloc ideal pentru dezvoltarea tehnologiei IoT în cladirile inteligente, oferind locuri de amplasare pentru senzori aproape oriunde în cladiri si oferind si alimentarea cu energie electrica. Instalarea unui senzor dupa montarea unui sistem de iluminat care este necompatibil cu IoT este scumpa si de aceea este improbabila.

Cum corpurile de iluminat au o durata de viata de circa 15 ani sau mai mult, iar tehnologia senzorilor evolueaza rapid, cu schimbari la câtiva ani, este necesara o solutie de schimbarea rapida si ieftina a lor.

Membrii initiatori ai asociatiei sunt Aruba (a Hewlett Packard Enterprise company), Click Technology Co., Ltd., DECO Lighting, DesignLights Consortium™, Enlighted, ERP Power LLC, Focal Point, MEAN WELL, Orion Energy Systems, Inc., Selux, Shenzhen Lighting Control Co., Silergy Corp, Tridonic, Universal Lighting Technologies and USAI Lighting.

Standardizarea se refera la interfata dintre corp de iluminat si senzor, la conectori si la forma.

Pentru detalii accesati www.IoT-Ready.org.

 

 

Share