HANNOVER MESSE, 24–28 Aprilie 2017

Să creăm valoare:Viitorul HANNOVER MESSE va accentua beneficiile conceptului “Industry 4.0”

Ultima ediție a HANNOVER MESSE a avut un mesaj clar: industria integrată a devenit curentul principal în dezvoltare. Pentru a dovedi acest lucru, expoziția a prezentat peste 400 de exemple de aplicații de procese complet digitalizate din industrie și din energetică.

A patra revoluție industrială se pare că este pe drum. Oricum, pentru a fi siguri că fabrica viitorului nu va rămâne ca un castel în cer, este necesar să evidențiem beneficiile pentru industrie, angajați și pentru societate în general. Și acest lucru îl va face cu siguranță HANNOVER MESSE 2017.

Hanovra. “Integrated Industry – Creating Value” este motto-ul HANNOVER MESSE 2017. “Larga răspândire a digitalizării în industrie și energetică se va produce dacă furnizorii de tehnologie integrată acordă importanță beneficiilor asociate”, spune Dr. Jochen Köckler, membru al Deutsche Messe Managing Board. “Fabricanții și firmele din energetică trebuie să înțeleagă complet beneficiile directe pe termen lung pe care le vor obține prin digitalizare. Ei trebuie să recunoască faptul că digitalizarea adaugă valoare și nu numai prin mașini noi și mai bune. Valoarea este de asemenea creată prin abilitatea firmelor de a actualiza sau de a reinventa complet modelul lor de business și mediul de lucru al angajaților.”

Folosind Industry 4.0, energetica integrată, copia modelată digital, mentenanța predictivă, energetică digitalizată și roboții interconectați ce colaborează (cobots), firmele de toate mărimile au astăzi o multitudine de soluții high-tech dintre care pot să aleagă.

Dar deseori ele găsesc că este dificil să prezici care dintre aceste tipuri de soluții ar trebui alese. Multe sunt refuzate atunci când se fac investiții majore de capital, fără evaluări concrete ale beneficiilor măsurate.

Iată unde HANNOVER MESSE 2017 poate să vă ajute. Cea mai mare expoziție industrială de pe glob va arăta cum o firmă cu resurse limitate poate să identifice și să valorifice puterea digitalizării.

Dl. Köckler: “Industry 4.0 nu este un concept de înlocuire a tuturor fabricilor deodată; este un proces gradual. De exemplu, firmele pot să înceapă prin a adapta senzorii sofisticați ai fabricilor existente să măsoare date care să-i ajute să dezvolte procesele de producție sau să dezvolte noi modele de business.” În 2017, HANNOVER MESSE va oferi îndrumarea necesară vizitatorilor din industriile producătoare care urmăresc creșterea beneficiilor digitalizării pentru firmele lor și să transforme fabricile lor în fabrici Industry 4.0, pas cu pas.

De asemenea, digitalizarea va transforma complet industria energetică. De fapt este cheia tranziției energetice către care se îndreaptă multe țări.

În sistemele energetice ale viitorului, rețelele inteligente (smart grids) vor controla și vor regla părți ale lanțului de furnizare a energiei, de la generare la consumator.

Fără digitalizare, nu va fi posibil să se facă schimbarea de la unitățile centralizate de producere a energiei la sistemele eficiente bazate pe regenerabile și structuri de generare distribuite. Sub sloganul “Integrated Energy”, la viitorul HANNOVER MESSE, furnizorii de top vor evidenția schimbările industriei energetice în curs, ca și tehnologiile individuale care vor juca un rol critic în această transformare.

“HANNOVER MESSE va expune soluțiile integrate de-a lungul întregului lanț valoric din energie – de la producere, transport, distribuție și stocare, incluzând soluțiile alternative de mobilitate”, explică dl.Köckler.

Oricum, în ciuda rapidei răspândiri a digitalizării, oamenii vor fi factorul critic al succesului în digitalizare. Iată de ce motto-ul HANNOVER MESSE “Integrated Industry – Creating Value” se aplică și oamenilor din industrie nu numai fabricilor și echipamentelor. Tehnologiile Industry 4.0 vor adăuga valoare sarcinilor muncitorilor prin a le face munca mai interesantă și mai variată.

În locul concentrării pe operații repetitive, muncitorii vor fi mai mult chemați să rezolve probleme, să ia decizii, să inoveze și să aibă inițiative generatoare de valoare adăugată.

Dar aceasta nu se va produce într-un vid. Producătorii trebuie să investească în instruire și educație pentru a pregăti forța de muncă pentru Workplace 4.0. “În viitor vom vedea din ce în ce mai multe stații de lucru inteligente care își adaptează performanța la nivelul muncitorului individual și îl sprijină în munca sa.“

Dl. Köckler. “În fabricile de mâine, agile și flexibile, instruirea va lua locul muncii, chiar la nivelul mașinii, fără oprirea producției.

Instrumentele de lucru vor include aplicații de realitate virtuală, ochelari inteligenți, căști inteligente, telefoane inteligente și tablete – toate fiind expuse la HANNOVER MESSE 2017.”

Dar „Integrated Industry“ va merge dincolo de zidurile micilor fabrici. Produsele micilor fabrici vor fi conectate cu producătorii lor pe parcursul duratei de service, furnizând un flux continuu de date valoroase.

Aceste date vor permite producătorilor să dezvolte servicii suplimentare bazate pe internet și să urmărească noi oportunități de business în afara binecunoscutei lor industrii. În sectorul energiei, de exemplu, consumatorii-producători, așa zișii “prosumers” ca și centralele virtuale sunt primele exemple de oportunități care vor fi deschise digitalizării în sistemele descentralizate de producere a energiei electrice.

Industria de furnizori este un alt exemplu bun. La viitoarea ediție a HANNOVER MESSE, subcontractorii din industrie vor demonstra cum digitalizarea îi ajută să ofere soluții adaptate și inovative mai repede decât în trecut.

Un alt aspect cheie al tendințelor digitalizării, reprezentat de asemenea anul viitor în cadrul temei “Integrated Industry –Creating Value”, este cu siguranță cel mai important dintre toate. “Cel mai important potențial de valoare adăugată al digitalizării se află în dezvoltarea unor modele de business complet noi, pe piețele unde aceste modele se potrivesc”, explică dl. Köckler. “HANNOVER MESSE se transformă într-o platformă pentru parteneri de neconceput în trecut. Pentru moment, parteneriate între firme de IT, firme de inginerie sau între startup-uri și mari corporații.

De la ideile de afaceri complet noi, radicale, până la modelele de business 4.0 – toate vor fi prezente la Hanovra în aprilie anul acesta”.

HANNOVER MESSE – Get new technology first!

Cea mai importantă expoziție mondială dedicată tehnologiei industriale va avea loc între 24 și 28 aprilie 2017 la Hanovra, Germania. Focusată pe “Integrated Industry – Creating Value,” HANNOVER MESSE este vitrina mondială a digitalizării producției (Industry 4.0) și energiei (Integrated Energy). Viitoarea ediție a HANNOVER MESSE va include simultan 7 expoziții paralele: Industrial Automation, MDA – Motion, Drive & Automation, Digital Factory, Energy, ComVac, Industrial Supply și Research & Technology. Polonia va fi țara parteneră la HANNOVER MESSE 2017.

Deutsche Messe AG

Cu sediul central în Hanovra, Germania, Deutsche Messe AG organizează expoziții cu statut de lider în întreaga lume. Aflată în primele 5 firme organizatoare de expoziții din Germania, cu venituri de 329,3 milioane de euro, un profit net de 9,4 milioane euro în 2015, Deutsche Messe AG are în portofoliu CeBIT (digital business), HANNOVER MESSE (industrial technology), LABVOLUTION și BIOTECHNICA (lab technology and biotechnology), CeMAT (intralogistics and supply chain management), didacta (education), DOMOTEX (carpets and floor coverings), INTERSCHUTZ (fire prevention, disaster relief, rescue, safety and security) și LIGNA (woodworking, wood processing and forestry). Cu approximativ 1200 angajați și o rețea de 66 reprezentanțe, filiale și birouri, Deutsche Messe este present în peste 100 de țări de pe întreg mapamondul.

www.hannovermesse.de/en/pressservice/

Twitter: @hannover_messe

LinkedIn: HANNOVER MESSE

Facebook: www.facebook.com/hannovermesse.fanpage/


Cei ce doresc s
ă participe în calitate de vizitatori îsi pot procura bilete de intrare gratuite accesand link-ul:
https://www.hannovermesse.de/en/applikation/secure/registration/tickets/?code=
q4yxa|+|amp|+|open=registerTicket|+|amp|+|=emsrc=coop|+|amp|+|refID=
hm/17/b/en/artecno/tic/rou


Share