GE a încheiat un contract de service multianual în valoare de câteva milioane de dolari cu compania energetică britanică RWE npower

  • Flexibilitatea operării și reducerea costurilor sunt esențiale pentru succesul sectorului energetic britanic;
  • Cel mai recent contract este rezultatul unei relații pe termen lung cu RWE npower.

GE (NYSE: GE) a încheiat un plan de întreținere multianual în valoare de câteva milioane de dolari cu compania energetică britanică RWE npower, urmând să asigure o gamă completă de servicii care vor contribui la îmbunătățirea flexibilității de operare și vor reduce costurile centralelor electrice Great Yarmouth și Little Barford. Cumulat, aceste două centrale pe bază de gaze naturale acoperă necesarul de energie al unui număr de aproape un milion de locuințe și companii din Marea Britanie.

Centrala electrică cu ciclu combinat Little Barford este acționată de două turbine cu gaz 9FA de la GE și are o capacitate de producție de 740 megawați, iar centrala electrică Great Yarmouth este prevăzută cu o turbină cu gaz 9FA de la GE și are o capacitate de 400 megawați. Contractul pentru aceste unități este unul dintre cele mai mari contracte de servicii semnate de GE în Europa în ultimul an.

Centrala electrica cu ciclu combinat Little Barford

Concepută pentru aplicații de 50 Hz, turbina cu gaz 9FA cu tehnologie avansată furnizează energie prin funcționarea la un nivel ridicat de eficiență, disponibilitate și fiabilitate, cu emisii scăzute. Turbina cu gaz 9FA asigură flexibilitatea necesară în prezent multor regiuni în vederea ajustării rapide a energiei, astfel încât să compenseze schimbările apărute la nivelul producției, cererii sau consumului de energie regenerabilă. Oferă opțiuni care permit operatorului centralei să răspundă cât mai eficient cererilor fluctuante de energie.

Noul contract de servicii se derulează în continuarea unui contract anterior de asistență întreținere încheiat cu GE pentru centrala Little Barford, contract care a inclus și instalarea în premieră în Marea Britanie a tehnologiei sistemului de ardere DLN 2.6+ cu combustibil dual de la GE, care permite o reducere cu 40% a emisiilor de NOx.

Noul program de întreținere multianual are ca scop îmbunătățirea disponibilității și fiabilității turbinelor cu gaz GE 9FA din centralele Little Barford și Great Yarmouth. De asemenea, va permite centralelor să înregistreze constant un consum eficient de combustibil și va contribui la reducerea ciclurilor de întreținere, ceea ce înseamnă o disponibilitate mai mare și creșterea veniturilor din producție. Pe durata contractului, GE va asigura piese de schimb originale și servicii tehnice, inclusiv lucrări de reparații și cursuri.

Contractul permite centralelor RWE și să beneficieze de cea mai nouă tehnologie și de experiența globală GE. În prezent, GE are contracte de servicii pe termen lung în peste 700 de locații din întreaga lume.

„Acordăm o atenție deosebită clienților, ajutându-i să mențină un nivel ridicat al productivității și rentabilității echipamentelor instalate”, a declarat Dick Ayres, Director General al diviziei Power Generation Services (PGS) a GE din Europa. „O astfel de implicare în ceea ce privește serviciile este extrem de importantă pentru producătorii de energie din Marea Britanie, unde se înregistrează o ofertă de energie în exces. În acest context, numai cele mai eficiente centrale electrice pot fi competitori redutabili, iar noi vrem să ajutăm clienții să se poziționeze mai bine pe termen lung.”

Pe lângă Little Barford și Great Yarmouth, GE sprijină în continuare flota de cogenerare RWE npower în centralele electrice industriale din Marea Britanie.

Printr-un proces de colaborare, RWE și GE continuă să lucreze împreună la analiza unor îmbunătățiri pentru flota Marii Britanii, constând în asistență tehnică pentru instalarea, operarea și întreținerea turbinelor cu gaz și abur, generatoarelor, sistemelor de comandă și auxiliare ale turbinelor. Această colaborare contribuie la creșterea performanței și disponibilității generale a flotei RWE, factori care garantează o rețea electrică mai stabilă pentru comunitățile deservite de RWE.

Despre GE

GE (NYSE: GE) acționează asupra lucrurilor care fac diferența. Folosește cei mai buni oameni și cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocări la nivel global. Identifică soluții pentru domeniul energetic, pentru sănătate și locuințe, pentru sectorul de transport și cel financiar. Construiește, oferă soluții energetice, pune lumea în mișcare și îmbunătățește sănătatea oamenilor. Merge dincolo de imaginație. Are ințiativă. GE trece la acțiune.

Pentru informații suplimentare, vizitați pagina web a companiei la adresa: www.ge.com

Share