EPLAN Experience – Poarta dumneavoastră către Eficiență Sporită

EPLAN vine în întâmpinarea clienților (mai vechi sau mai noi) cu un nou concept destinat creșterii eficienței în activitatea de inginerie. Conceptul este bazat pe experiența de peste 30 ani în domeniu a companiei, dar și pe feedback-ul primit de la clienți. Optimizarea este concentrată pe 8 Câmpuri de Acțiune care înseamnă atât acoperirea completă a nevoilor tuturor clienților, cât și o modularitate ridicată, pentru a se potrivi fiecărui client în parte.

De cele mai multe ori utilizatorii programelor informatice nu folosesc la maxim capacitățile oferite de acestea, iar noi am constatat același lucru în privința EPLAN-ului. Acest lucru se datorează nu numai cunoașterii insuficiente a programului, ci poate fi și din cauza unei instalări sau configurări incomplete, din cauza utilizării greșite a funcțiilor programului sau din cauza unei integrări incomplete sau inexistente cu alte programe ale companiei. Analizând aceste probleme, am definit cele 8 Câmpuri de Acțiune gândite să rezolve modular eventualele probleme. Acestea vin ca o completare la serviciile standard de suport tehnic, cursuri de bază și pentru avansați.

În continuare, ne vom concentra pe cele două dintre ele pe care le considerăm cele mai relevante în momentul de față:

Coduri și standarde – În activitatea de inginerie trebuie respectate diverse standarde referitoare la simbolistica schemelor, structurarea proiectelor și a tipurilor de documente, numerotarea aparatelor și a conductoarelor, culorile conductoarelor, chiar și direcția de reprezentare a circuitelor. Acest câmp de acțiune vă va ajuta să înțelegeți mai bine toate aceste standarde, să le identificați pe cele relevante pentru cazul dumneavoastră particular și să vă configurați proiectele în așa fel încât aceste standarde să fie respectate cu un efort minim din partea utilizatorilor. Fiind un soft global, EPLAN poate acoperi toate standardele internaționale, dar vă oferă și funcții specializate de convertire între diverse standarde. Atât crearea inițială a documentației, cât și eventualele modificări ulterioare pot fi făcute cu ușurință și cu respectarea normelor impuse. Totul pornește de la o setare corectă a proiectului de bază!

coduri de standarde

Metode de proiectare – În general, în urma activității de proiectare obțineți mai multe tipuri de informații: paginile schematice, obiectele grafice de pe scheme cu proprietăți logice atașate, diverse tipuri de rapoarte, precum și un desen mecanic al tabloului ce urmează a fi uzinat. Nu întotdeauna aveți aceleași informații de intrare pentru realizarea proiectelor și de aceea nu veți face acești pași tot timpul în aceeași ordine; de exemplu, dacă aveți o limitare în privința dimensiunii tabloului electric, puteți începe prin a construi acest desen și doar apoi să continuați cu schemele și rapoartele; o altă situație ar fi cea în care aveți la dispoziție la începutul proiectului o listă preliminară de aparate cu coduri de catalog și cantități, pe care o puteți folosi ca punct de pornire în activitatea de proiectare. Indiferent de informațiile disponibile inițial, putem defini diverse metode de proiectare care să fie adaptate fiecărei situații în parte, în așa fel încât efortul de a ajunge la rezultatul final, ce include toate tipurile de documente, să fie minim!

modele de proiectare

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne contactați! www.eplanexperience.ro

Share