EPLAN eBuild: Scheme prin tehnologia cloud

EPLAN eBuild, noul software de tip cloud pentru generarea schemelor electrice sau a schemelor hidraulice, este lansat în același timp cu SPS 2019. Este orientat către utilizatorii platformei EPLAN 2.8, care doresc să facă primii pași în mediul cloud. Cerințele pentru utilizarea acestui software freemium nou-nouț sunt înregistrarea în sistemul cloud EPLAN ePulse și utilizarea platformei EPLAN, versiunea 2.8.

EPLAN eBuild este numele acestui produs nou, care deschide posibilități complet noi în inginerie, în cadrul serviciilor bazate pe cloud EPLAN ePulse. Software-ul atrage atenția utilizatorilor. La urma urmei, metoda de lucru este complet nouă și – în mod adecvat pentru utilizarea în mediul cloud – a fost creată în detaliu pentru a fi ușor de folosit. Utilizatorii care lucrează cu platforma EPLAN vor putea beneficia de faptul că primii pași sunt simpli, fără a fi necesară instruirea sau o prezentare complexă. EI trebuie doar să se înregistreze la EPLAN ePulse, apoi să deschidă un proiect, să selecteze activitățile și, cu un simplu clic, software-ul va configura schemele pe baza aplicației EPLAN Electric P8 sau schemele hidraulice pornind de la EPLAN Fluid.

Tehnologia macrourilor pentru succes rapid
Vicepreședintele departamentului de servicii cloud, Hauke Niehus, explică succint maxima serviciului, care implică pornirea rapidă și simplă: «Cu EPLAN eBuild, clienții noștri obțin un instrument simplu, dar puternic, care permite planificarea inițială a proiectelor în mediul cloud. Aceasta le permite clienților să genereze automat scheme pentru circuite standard, folosind biblioteci de macrouri stocate, economisind mult timp și lucru de proiec tare la planificarea sistemelor de automatizare.»

Unități logice incluse
O caracteristică specială a EPLAN eBuild este faptul că furnizează macrouri stocate pentru schemele electrice și hidraulice în întregime, în loc să furnizeze date pentru dispozitive sau componente individuale. Deoarece include unitățile logice și variantele corespunzătoare, accelerează enorm procesul de proiectare și este mult mai interesant de utilizat în ceea ce privește operabilitatea inteligentă.
Mai departe, utilizatorii se vor putea concentra pe activitățile esențiale, iar metodologia oneroasă de «copiere și lipire» va fi dată uitării. Un alt beneficiu transmis integral clienților EPLAN este creșterea calității documentației, datorită utilizării unor șabloane de scheme testate anterior. Bibliotecile vor fi extinse succesiv – primul pachet de pornire în limba engleză și germană va fi disponibil la timp pentru SPS 2019. În prezent, EPLAN se află în discuții cu numeroși producători de componente pentru a extinde conținutul bibliotecilor. Obiec tivul este obținerea celei mai mari disponibilități de configuratoare posibile pentru a maximiza experiența pozitivă a utilizatorilor cu ePulse.
Deoarece datele le sunt furnizate utilizatorilor prin cloud, actualizarea datelor este mult simplificată.

Mai multe informații: https://www.eplan.de/ebuild-en

Share