Cabluri: Lapp Group investeşte în România !

http://lappromania.lappgroup.com/

Cabluri: Grupul Lapp cumpără CEAM şi Fender

Grupul Lapp cumpără CEAM şi Fender şi preia astfel unul din liderii de piaţă europeană dintre producătorii de sisteme de transmisie industriale pentru ethernet şi magistrale de câmp.

CEAM Cavi Speciali cu cei 110 angajaţi în Monselice, Italia, este unul din liderii europeni de piaţă din domeniul producătorilor de cabluri de date industriale pentru ethernet şi magistrale de câmp. În afară de aceasta, Lapp preia şi S.C. Fender Cables cu cei 20 de angajaţi ai săi din Cluj-Napoca, România care s-a specializat în domeniul industriei cablurilor pentru sisteme de alarmă şi anti-incendiu şi care ca şi CEAM aparţinea corporaţiei COFIMA Holding.

„Prin preluarea societăţii CEAM, Lapp îşi întăreşte poziţia de lider în domeniul industriei sistemelor de transmisie de date prin cablu“, relatează Andreas Lapp, preşedintele companiei Lapp Holding. „Prin această preluare societatea Lapp achiziţionează atât know-how suplimentar, cât şi capacităţi suplimentare de producţie, mai ales pe pieţele cu o creştere rapidă în domeniul industrial al sistemelor ethernet şi magistralelor de câmp.“

Cu CEAM, Lapp Group a preluat o societate familială inovativă şi profitabilă. În anul 2015 a realizat o cifră de afaceri de 23 milioane Euro, la care se adaugă 3,5 milioane Euro de la societatea Fender. Între societatea CEAM şi societatea Lapp există de foarte mulţi ani un parteneriat de colaborare în afaceri.

„Prin această preluare consolidăm succesul produselor noastre de marcă UNITRONIC® şi ETHERLINE®. Astfel societatea Lapp devine lider în domeniul inovaţiilor pentru sistemele de transfer de date prin cablu în mediul industriei de automatizări“, a declarat domnul Stawowy, Directorul departamentului Tehnică şi Inovaţii a companiei Lapp Holding.

Centru de excelenţă în Monselice

Societatea Lapp va continua activitatea şi va dezvolta ambele unităţi de producţie. Monselice va deveni pentru grupul de companii Lapp centrul de excelenţă pentru industria tehnologică de transmisii de date, cu un departament de cercetare şi dezvoltare, precum şi cu un centru de încercări. Acolo printre altele dorim să promovăm soluţii pentru transmisia rapidă şi flexibilă de date versiunea 4.0 pentru industrie.

Despre Lapp Group

Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este furnizor lider de soluţii integrate şi produse recunoscute în domeniul cablurilor şi tehnologiei de conectare. Portofoliul Grupului include cabluri standard şi foarte flexibile, conectori industriali, soluţii personalizate, tehnologie de automatizare şi soluţii de cablare a roboţilor industriali pentru fabricile viitorului, precum şi accesorii tehnice. Piaţa principală a Grupului o reprezintă maşinăriile industriale şi sectorul energetic.

În prezent, compania numără 3300 de angajaţi la nivel mondial, 17 unităţi de producţie, 39 de filiale şi 100 de parteneri distribuitori.

 

Share