Eplan Cogineer

http://www.eplan.ro

Eplan  la  Hannover  Messe  2017

Circa 225 000 vizitatori au trecut anul acesta pragul celei mai mari expozitii dedicate industriei De la Hanovra. EPLAN-CIDEON, parte a grupului Friedhelm Loh Group, a organizat cu aceast prilej o conferinta de presa în cadrul careia au fost prezentate mai multe noutati.

 

Eplan Cogineer este o aplicatie software care genereaza automat partea documentatiei reprezentata de schemele electrice si schemele circuitelor de transfer al fluidelor. Aplicatia  realizeaza simplu configurarea  unei  scheme  electrice,  folosind o interfata utilizator inteligenta iar biblio- tecile puse la dispozitie pot simplifica si mai mult operatia de elaborare a documentatiei. Actualizarea  unui  element  într-o  schema individuala se propaga imediat si în restul documentatiei.

Crearea automata a schemelor este acum extrem de simpla. Furnizorul de solutii Eplan a prezentat la Hannover Messe un software complet nou pentru configurare eficienta, asigurând atât un start rapid cu ajutorul software-ului, cât si rezultate impresionante, toate cu doar câteva click-uri. Eplan Cogineer, complet integrat în platforma Eplan, ofera facilitate în utilizare si simplitate maxima. Nu sunt necesare cunostinte specializate despre configurare sau gestionarea variantelor – doar cunostinte standard despre utilizarea macrourilor.

Eplan Cogineer, un produs inovator nou dezvoltat pentru generarea automata a schemelor, este prezentat în premiera la Hanovra. Dieter Pesch, prim-vicepresedinte al departamentului de management si dezvoltare a produselor, explica: „Am dezvoltat o solutie usor de utilizat  si  totusi foarte inovatoare în privinta functionalitatii“. Un set de reguli de mecatronica si interfetele de configurare pot fi combinate intuitiv si rapid, fara cunostinte avansate de limbaje de programare. Avantajos pentru utilizatori: este suficienta experienta în utilizarea macrourilor. Macrourile stau de fapt la baza crearii seturilor de reguli. Nu conteaza daca schemele sunt generate pe baza structurilor functionale sau din perspectiva unui anumit sistem. Eplan Cogineer raspunde cu precizie cerintelor fiecarui utilizator, indiferent de moment si nu necesita modificari ale modului de pro- iectare. Rezultatele sunt convingatoare: o solutie flexibila pentru toti, care se utilizeaza cu placere si economiseste atât timp, cât si bani. „Continuitatea suta la suta a datelor, de la proiectare la constructie, le permite utilizatorilor  Eplan Cogineer sa proceseze precis proiectele clientilor din acest domeniu, fara întârzieri“, adauga Pesch. „Aceasta are loc complet independent de persoanele implicate în proces.“ Caracteristicile esentiale ale Eplan Cogineer includ eco- nomii evidente de timp datorita generarii automate a sche- melor, precum si sporirea calitatii prin evitarea erorilor.

 

Eficienta sporita si calitate superioara

Eplan Cogineer poate genera documentatie electrotehnica completa cu un singur click. Aceasta ofera doua avantaje esentiale. În primul rând, asigura implementarea fara erori a regulilor si structurilor definite, garantând astfel o documentatie de buna calitate. În al doilea rând, pot fi dezvoltate substantial mai multe proiecte în acelasi interval de timp decât era posibil prin copierea si lipirea paginilor si macrourilor. Eplan Cogineer ofera continuitate absoluta a datelor, de la structurarea produselor pâna la implementarea proiectelor specifice si asigura conformitatea cu norme si standarde. Aceasta asigura cea mai mare precizie posibila si eficienta maxima. Primul proiect poate fi generat într-o perioada foarte scurta de timp, partial gratie interfetei intuitive cu utilizatorul.

«Învatarea prin practica» este maxima pentru utilizatori. Eplan Cogineer este proiectat pentru a fi un instrument usor de implementat atât pentru utilizatorii ocazionali, cât si pentru cei frecventi, permitându-le sa configureze si sa genereze proiecte în Eplan Electric P8. Nu conteaza daca utilajele au fost deja structurate conform functionale sau din perspectiva unui anumit sistem. Noua solutie ofera, de asemenea, o abordare scalabila a configurarii fata de meto- dele de lucru alese: în functie de cerinte, pot fi combinate diverse metode de lucru si configurari traditionale – de exemplu, în cadrul subproiectelor manuale si configurabile.

www.eplan.ro

 

Share