ENGIE a achiziționat 60% din FLASHNET SA

FLASHNET SA,  companie IoT specializată în iluminatul public inteligent,  a fost achiziționată de grupul francez ENGIE, unul din giganții în distribuția de energie electrică. „Sunt bucuros să anunț că FLASHNET  SA a fost achiziționatăde ENGIE. Această achiziție este o recunoaștere majoră a eforturilor investite în ultimii 13 ani în această companie. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul pe care l-am primit dea lungul acestor ani de la echipa noastră, partenerii și clienții noștri. Ne vom continua activitatea cu aceeași pasiune și energie ca și până acum, cu un partener solid printre noi și cu o prezență internațională mai puternică decât niciodată. Echipa de conducere împreună cu mine, vom rămâne pe poziții și suntem determinați să ducem FLASHNET pe următorul nivel de succes, acum cu o forța mai mare și să accesăm resursele financiare și profesionale de membri ai ENGIE Group.  ”  a declarat dl. Lorand Mozes, CEO al FLASHNET SRL .

 

Charles-Edouard Delpierre , Director Cities ACtivities la ENGIE a declarat : ” ENGIE și FLASHNET  vor colabora la nivel global  pentru a proiecta, a construi, a opera și a întreține proiecte de Better Cities cum sunt Smart Lighting PPPs și proiecte de Smart Cities. Mulțumiri echipei și lui Lorand Mozes pentru întânirea avută azi la Brașov”.  Datorită soluțiilor FLASHNET, multe orașe, atât mari cât și mici, se bucură deja de toate beneficiile rețelelor inteligente de iluminat public. Prin achiziția a 60% din FLASHNET, ENGIE își consolidează poziția pe piața de iluminat public inteligent. ENGIE dispune de o experiență de peste 25 de ani în domeniu, oferind servicii pentru mai mult de 500 de orașe și 1.300.000 de puncte de iluminat în Europa și America. Această achiziție este în concordanță cu ambiția ENGIE de a deveni lider mondial în domeniul SMART CITIES și în iluminatul public inteligent, contribuind la dezvoltarea orașelor de astăzi. ENGIE ajută autoritățile publice din întreaga lume să transforme modul în care operează orașele, creând un mediu cu o eficiență energetică mai mare, pentru o mai bună calitate a vieții.

Înființată în 2005, Flashnet se concentrează în mod constant asupra activităților de cercetare și dezvoltare care îi permit să se afle în fruntea dezvoltărilor IoT și să lanseze soluții inovatoare pentru municipalități. „Achiziția companiei Flashnet răspunde obiectivului ENGIE de a fi un partener de încredere al orașelor, propunându-le sisteme inteligente de gestionare inteligentă a energiei pentru o mai bună dezvoltare a orașelor și rețelelor de utilități. Suntem bucuroși să ne consolidăm competențele atât în ​​ceea ce privește iluminatul inteligent, cât și în infrastructurile rețelei și să oferim clienților noștri soluții mai bune care să integreze tehnologiile IT, energetice și de telecomunicații „, a declarat Eric Stab, CEO al ENGIE România.

„Suntem foarte încântați să participăm la grupul ENGIE și credem că aceasta este o piatră de temelie pentru ca noi să fim în centrul extinderii IoT. Împărtășim opinia ENGIE asupra tranziției energetice și suntem foarte încântați să contribuim cu expertiza noastră la strategia Grupului „, a declarat Lorand Mozes, CEO și fondator al Flashnet.
Lucrand deja cu mai multe standarde de comunicare IoT, inteliLIGHT®, solutia principală  a Flashnet, este unul dintre cele mai flexibile sisteme disponibile pe piață. Această soluție de gestionare a iluminatului stradal oferă orașului mai mult control asupra întregii rețele de iluminat stradal, permițând economisirea energiei și îmbunătățirea lucrărilor și costurilor de programare și întreținere. Soluția a fost deja desfășurată în diferite orașe, cum ar fi Dubai (EAU), Penang (Malaezia), Brașov, Craiova (România), Mecca, Riyadh (Arabia Saudită), Atena (Grecia), cu proiecte pilot și implementări practic în întreaga lume .
Flashnet a dezvoltat, de asemenea, inteliGRID®, o soluție completă de management hardware și software pentru distribuția electrică de joasă tensiune, care a fost implementată cu succes pentru mai mulți clienți din România.

 

 

 

 

 

 

Share