Consolight Electric Arena – un altfel de dialog pe piața echipamentelor electrice

Organizat sub forma unei expoziții, în incinta Consolight București, pe durata a două zile (16-17 Mai) evenimentul și-a propus să aducă într-un spațiu comun cei mai importanți producători de echipamente electrice și automatizări, corpuri de iluminat, aparataj electric și accesorii pentru instalații electrice alături de potențialii clienți și parteneri.

O inițiativă Consolight, Electric Arena a adunat la prima ediție peste 500 de vizitatori în cele doua zile deschise publicului într-un concept menit să încurajeze dialogul între principalii actori pe piața echipamentelor și instalațiilor electrice.

Au răspuns invitației și au pășit în arenă însoțiți de inovație și tehnologie, soluții inteligente, ultimele noutăți în design și echipamente electrice: Signify, Gewiss, Schneider, OBO, Noark, Eaton, ABB, Finder, Assmann, Kanlux, Courbi, Bachmann, Steinel, Scame, ICME, Vimar, Fegime, Elmax By Consolight, Zumtobel, AREL.

Într-o atmosferă relaxată, orientată pe interacțiune și dialog, vizitatorii au putut testa ultimele noutății în domeniu, au putut afla direct de la sursă informații utile despre ultimele produse și tehnologii și, nu în ultimul rând, au putut socializa în zona special amenajată.

Partenerii noștri  au pășit pe rând în arenă și în cadrul unor sesiuni interactive, prin care am încercat împreună  să aducem în prim plan o varietate de soluții electrotehnice, toate punând accent pe eficiența energetică, siguranța în exploatare și poate cel mai important, reducerea la minim a riscului în managementul apariției unor situații de defect.

Consolight a lansat un nou brand pe piața de materiale electrice: ELMAX

În cadrul evenimentului, Consolight a lansat și brandul propriu Elmax, produsele fiind adresate specialiștilor. Fiecare articol a fost supus unor verificări de laborator și îmbunătățit pentru a corespunde standardelor în vigoare!

Portofoliul de la Elmax este unul variat, cuprinzând următoarele soluții: canal cablu metalic și din PVC, tub flexibil metalic, bandă electroizolatoare, tub rigid PVC, doze de aparat, corpuri de iluminat, aparataj electric,  cabluri de voce-date, conectică, rack-uri de perete, cabinete de pardoseală pentru servere cu gama completă de accesorii.

„Am înțeles că în dezvoltarea proiectelor de instalații electrice accentul este pus pe eficiență, disponibilitate de stoc și preț corect.” a declarat Ionut Popa – Director General Consolight.

Dispozitive de detecție a arcului electric

Protecția instalației electrice și a echipamentelor pe care aceasta le alimentează este făcută în prezent de întrerupătoarele automate (popular denumite siguranțe). Dar, conform studiilor europene din ultimii ani, instalația electrică este expusă unor factori de risc generate de: îmbătrânirea cablurilor, expunerea la factori agresivi de mediu (raze ultraviolete, variații de temperaturii, vibrații mecanice), supraîncărcarea la nivel de prelungitoare electrice, extrageri neglijente din prize, stres mecanic al cablurilor datorită mobilierului, alți factori de risc care stau la baza apariției arcului electric.

Din păcate, prevenția și detecția arcului electric nu este posibil a fi făcute de întrerupătoarele automate și avem nevoie de instalarea unui echipament suplimentar, numit AFDD. Aceste echipamente au rolul de a detecta prezența arcului electric și de a deconecta circuitul înainte de izbucnirea incendiului. AFDD-urile monitorizează în timp real parametrii electrici ai instalației care indică apariția unui arc electric periculos și deconectează instalația în condițiile iminente apariției unui astfel de fenomen.

Solutii de iluminat inteligent cu LED

Pe lângă incontestabilul avantaj din punct de vedere al economiei de energie electrică, becurile și corpurile cu LED au devenit în ultima perioadă un produs comun și accesibil pentru orice buzunar. Dar, poate cel mai important lucru, pe lângă economia de energie electrică, consumatorul trebuie sa ia în calcul și calitatea luminii pe care o dau aceste echipamente.

Studiile de specialitate, care au analizat efectul luminii artificiale asupra oamenilor, scot în evidență consecințele nedorite asupra ochilor atunci când folosim un iluminat de slabă calitate. Procesăm până la 80% din ceea ce percepem prin intermediul ochilor. Celelalte simțuri precum mirosul, auzul, simțul tactil sau gustul reprezintă doar 20% din modul în care percepem noi lumea. De aceea, calitatea vieții noastre depinde de cum o vedem. Și putem vedea lumea la fel de bine precum o putem ilumina.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și soluții de iluminat inteligent cu posibilitatea de comanda de pe tabletă sau telefon schimbarea temperaturii de culoare și a ambianței solicitate.

Aplicații pentru Smart City

Tendințele actuale de protejare a mediului înconjurător prin politici globale și de dezvoltare durabilă sunt axate pe energia verde obținută prin producție regenerabilă din surse precum cea eoliană, fotovoltaică, sau hidraulică. Toate acestea duc către posibilitatea existenței unor orașe inteligente (Smart City) cu grad mic de poluare.

Stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, soluțiile pentru case inteligente, iluminatul cu LED, cablarea structurată și rețelele electrice care pot fi integrate în soluțiile Smart City au fost doar câteva dintre temele dezbătute în cadrul primei ediții Electric Arena.

Stații de încărcare pentru mașini electrice

Un loc aparte la Electric Arena l-a avut standul cu soluții de încărcare pentru mașini electrice, adaptabile sectoarelor de business, rezidențial, spații publice. Printre expozanți s-au numărat Eaton, Scame, Schneider, Legrand,  iar ABB a susținut o prezentare a ofertei de stații moderne de încărcare și impactul acestora pe termen mediu și lung.

Piața de stații de încărcare auto a evoluat, odată cu dezvoltarea segmentului de constructori auto pe zona de autovehicule electrice. Daca în anul 2011 puteai parcurge cu un autoturism electric maxim 100 km, în prezent poți parcurge aproape 400 km. Astfel s-a diversificat și oferta de stații de încărcare,  clientul putând alege între opțiunile Normal Charge, Fast Charge, și Ultra Fast Charge.

Cabluri electrice cu întârziere la propagarea flăcării si cu emisie zero de fum toxic (halogen free)

Toate studiile care analizează efectele unui incendiu asupra omului indică faptul că, cel mai periculos și nociv nu este expunerea la foc deschis ci inhalarea de substanțe toxice, extrem de dăunătoare organismului uman. Noile tendințe și standarde reglementează și recomandă folosirea de echipamente care să reducă cu până la 90 de minute propagarea flăcării, dar, mai important, materialele folosite pentru izolația cablurilor să nu emită, sub acțiunea căldurii, substanțe nocive.

AREL, invitat special la Electric Arena

Un invitat special a fost AREL – Asociația Română a Electricianului.  Începând cu anul 2019, Consolight s-a alăturat într-un parteneriat AREL-ului, susținându-l în procesul de conștientizare și formare a  profesioniștilor din domeniu, de necesitatea respectării normativelor în execuția și utilizarea instalațiilor electrice.

Despre Consolight

În 2019, la 22 de ani de la deschiderea primei filiale, Consolight continuă să își consolideze poziția solidă în țară, prin extinderea rețelei de puncte de lucru cu depozite proprii, obiectivul fiind o acoperire națională cu posibilitatea livrării rapide a soluțiilor complete profesionale.

Cu o activitate care a debutat în 1996 în domeniul comercializării materialelor și echipamentelor electrice, oferind soluții complete și complexe pentru instalații, CONSOLIGHT COM SRL a devenit lider al pieței materialelor și echipamentelor electrice pro­fesionale,  încheind anul fiscal 2018 cu vânzări în valoare de 36,4 M€.

“CONECTAȚI LA VIITOR” este o declarație de poziționare în avangardă, care implică know-how și soluții moderne. Este motivul pentru care ne-am hotărât să adunăm sub egida acestui eveniment cele mai importante nume din industrie. A fost și este dorința noastră de a oferi posibilitatea interacțiunii cu aceste soluții de o manieră benefică pentru toți actorii din acest domeniu. A fost prima ediție, iar feedback-ul participanților ne-a motivat să ne asumăm această inițiativă în continuare. Îi așteptăm pe toți în 2020 la o noua întâlnire cu tehnologia!”, a declarat Ionut Popa – Director General Consolight.

www.consolight.ro

 

Interviuri (video) :

https://youtu.be/_hSUmvpqpxo

 

Share