ECSCAD – Proiectare electrică în mod organizat

ECSCAD – Proiectare electrică în mod organizat

Pentru a reuși pe o piață concurențială, inginerii electricieni și automatiști au nevoie de o soluție flexibilă, construită pe o bază de date, care să sprijine întreg procesul de proiectare a sistemelor electrice de comandă și control. ECSCAD este un produs din portofoliul de produse marca Mensch und Maschine care asigură crearea rapidă și completă a documentației sistemelor electrice pentru o gamă largă de proiecte, de la comanda motoarelor simple până la instalații industriale complexe.

Preluarea controlului

ECSCAD este o aplicație specializată, precisă și inovativă care, datorită unei interfețe configurabile și intuitive, oferă utilizatorului un control maxim. Construită pe o bază de date conformă standardelor din industrie, ECSCAD ofera flexibilitatea necesară alegerii celei mai bune metode de proiectare.

Mărirea productivității

ECSCAD oferă o soluție optimă pentru crearea documentației electrotehnice în conformitate cu standardele utilizate în domeniile industriei mecanice, auto, instalațiilor de proces și confecționării dulapurilor și tablourilor electrice, documentație ce se generează în timp real din baza de date. Printre funcționalitățile din ECSCAD se numără: generarea automată a documentației pe baza tabelelor Excel, generarea automată grafică a planurilor șirurilor de cleme, definirea dispunerii elementelor de control în panourile de comandă care elimină crearea manuală a documentației și posibilele erori generate prin acest mod.

Conformitate cu standarde internaționale

ECSCAD asigură suport complet pentru diverse standarde internaționale: DIN, IEC, EN, ANSI și JIC, oferind un avantaj concurențial important în piața actuală globală. De asemenea, ECSCAD furnizează o bază de date multilingvistică prin care poate schimba textul din proiect în orice altă limbă, afișându-se simultan atât în plan, cât și în PDF până la trei variante, în trei limbi diferite.

Reducerea erorilor

Cu ajutorul funcțiilor de detectare automată a erorilor, ECSCAD oferă posibilitatea diagnosticării în timp real și prevenirea erorilor înainte de lansarea în fabricație.

Organizarea și reutilizarea proiectelor

Funcțiile de project management integrate în ECSCAD duc la localizarea rapidă și la reutilizarea planurilor existente, creându-se diferite variante și revizii. Se pot integra facil informațiile din proiectele ECSCAD în sistemele existente ERP (Enterprise Resource Planning), existând și integrare cu soluțiile Autodesk de data management.

Colaborare optimă

ECSCAD oferă inginerilor mecanici și electricieni fundamentul unei colaborări complete, prin care informatiile sistemelor de comandă și control pot fi ușor integrate în modelul Autodesk Inventor. Soluția optimizează reutilizarea datelor din proiectare, gestionează listele de materiale și contribuie semnificativ la o mai bună comunicare cu alte departamente și parteneri.

Domenii de aplicabilitate ale ECSCAD-ului

  • Proiectarea și fabricarea de mașini și echipamente care conțin componente electrice de comandă și control.
  • Proiectarea și crearea documentației echipamentelor electrice din cadrul unor clădiri cu tablouri și dulapuri de distribuție complexe.
  • Activitatea de mentenanță în cadrul căreia să se utilizeze funcțiile de navigare inteligente, fără a fi necesară cunoașterea de detaliu a sistemelor electrice CAD.

Pentru mai multe informații:

http://www.manandmachine.ro

Share