Eaton susține optimizarea investițiilor în centrele de date în Datacentres Europe 2014

Compania de management energetic Eaton a participat  la evenimentul anual Datacentres Europe, care a avut loc pe 28-29 mai la Forumul Grimaldi din Monaco. Eaton a implicat operatorii și consultanții centrelor de date în discuții legate de probleme de management energetic.

4255_Stephane Levillain 1

Stéphane Levillain, directorul Departamentului de Dezvoltare a Centrelor de Date, EMEA, de la Eaton, a participat și într-o discuție de tip masă rotundă, pe 28 mai, în sala Camille Blanc. În timpul sesiunii intitulate “Viitorul managementului dinamic al centrelor de date Cloud”, discuțiile mesei rotunde au analizat aspectele cu care se confruntă atunci când creează centrele de date active eficiente cloud. Discuțiile au cuprins și date legate de anumite tehnologii de ultimă oră în domeniul serverelor, rețelisticii și al stocării, precum și rolul acestor tehnologii în eficiența managementului centrelor de date cloud.

“Ne concentrăm pe asigurarea lanțurilor integrate de putere care elimină dificultățile și riscurile clientului în timpul fazei de proiectare și minimizează costul total al drepturilor de proprietate”, spunea Levillain. “Programul software de la Eaton îmbunătățește și flexibilitatea înaltă a produselor noastre, permițând managerilor centrelor de date atât protejarea aplicațiilor vitale cât și simpla protecție a unor componente specifice IT hardware. Astfel, clienții pot atinge nivelurile cele mai înalte de fiabilitate și flexibilitate, reducând în același timp costurile pe durata ciclului de funcționare”.

În plus față de furnizarea către consultanți și operatori a mai multor informații legate de managementul energetic, experții au fost și ei disponibili la standul Eaton pentru a discuta noul proiect lansat, GreenDataNet. Proiectul condus de Eaton reprezintă rezultatul subvenției de 2,9 milioane euro primită de la Comisia Europeană de către un grup de producători, utilizatori și academicieni, care vor dezvolta tehnologii de ultimă oră în vederea atingerii de către centrele de date a 80% din nivelul de utilizare a energiei regenerabile și de scădere a eficienței lor medii de utilizare a puterii. GreenDataNet va permite monitorizarea și optimizarea energiei IT, a puterii,  a capacității de răcire și de stocare pe trei niveluri: servere și rack-uri, centre individuale de date și rețele de centre de date.

Mai multe despre soluțiile de calitate energetică de la Eaton pe www.eaton.eu/powerquality. Pentru toate informațiile noi, urmăriți-ne pe Twitter via @Eaton_UPS sau găsiți pagina companiei Eaton EMEA pe LinkedIn.

Share