Eaton lansează AFDD

http://www.eaton-electric.ro

Eaton lansează dispozitivul de detectare a arcului electric pentru a reduce riscurile de natură electrică

 Eaton a lansat un dispozitiv de detectare a arcului electric (AFDD – Arc Fault Detection Device) pentru a proteja persoanele şi bunurile împotriva incendiilor provocate de formarea unui arc electric. Noul dispozitiv al companiei noastre specializate în managementul energiei detectează apariţia unor modele de înaltă frecvenţă pe un circuit electric, ceea ce indică un arc electric iminent şi activează declanşatorul unui întreruptor – pentru a elimina riscul.

Pe lângă capacităţile de detectare a arcului, noul dispozitiv integrează un dispozitiv de curent diferenţial rezidual (RCD) şi o protecţie la scurtcircuit şi suprasarcină pentru a asigura o soluţie compactă care este rentabilă, compatibilă cu standardele, solidă, fiabilă şi uşor de instalat. Se preconizează că dispozitivul va prezenta interes îndeosebi pentru sectorul rezidenţial, inclusiv cel al clădirilor cu mulţi locatari, precum centrele de îngrijire şi adăposturile, unde consecinţele formării unui arc electric ar putea fi catastrofale.

Alexander Jellenigg, manager de marketing de produs la Eaton, a afirmat: „Consecinţele formării unui arc electric pot fi grave pentru orice clădire şi în special pentru cele rezidenţiale cu grad ridicat de ocupare, unde foarte mulţi oameni pot ajunge extrem de repede într-o situaţie periculoasă. Dispozitivul de detectare a arcului electric pe care îl prezentăm noi reduce riscul prin intermediul unui sistem de detectare şi reacţionare la semnale anormale. Mai mult decât atât, dispozitivul funcţionează cu un înalt grad de precizie pentru a reduce semnificativ declanşările incorecte”.

Formarea arcului electric, cauzată de obicei de cabluri, prize sau borne deteriorate, prezintă un pericol imediat pentru persoanele aflate în apropiere, deoarece provoacă daune la nivelul infrastructurii electrice şi poate provoca uşor un incendiu. Se estimează că cel puţin 25 % dintre incendii sunt cauzate de avarii electrice care au dus la formarea unui arc electric.

Detectarea sigură şi rapidă a unui arc electric este esenţială, iar RCD-urile şi întreruptoarele automate miniatură (MCB) convenţionale nu pot, de obicei, să detecteze aceste arcuri.

Dispozitivul AFDD+ de la Eaton asigură detectare rapidă cu un grad înalt de precizie, aspect esenţial în reducerea declanşărilor incorecte. Dispozitivul este conceput pentru a diferenţia cu precizie riscul real de alte semnale de înaltă frecvenţă care se produc în medii casnice. Pentru a îmbunătăţi calitatea detectării, Eaton recomandă ca dispozitivele să fie amplasate în apropierea potenţialelor surse de arc electric. În plus, un test de imunitate faţă de semnalele de pe alte circuite garantează faptul că AFDD+ se va declanşa la detectarea unui semnal relevant.

Cerinţele globale pentru AFDD-uri au fost pentru prima dată stabilite în mod oficial în 2013, atunci când Comisia Electrotehnică Internaţională a introdus standardul IEC 62606. Conform acestui standard, AFDD-urile trebuie să se declanşeze la detectarea oricărui arc de cel puţin 100 de jouli şi, pentru curenţi de arc foarte mari, declanşarea trebuie să aibă loc în cel mult 120 milisecunde de la detectare.

AFDD+ este cel mai nou articol din portofoliul de produse Eaton concepute să reducă riscurile asociate cu formarea arcului electric. Aceste produse fac parte dintr-o gamă largă de tehnologii în domeniul siguranţei vieţii elaborate de Eaton pentru a proteja oameni, bunuri şi reputaţii, garantând totodată un grad minim de perturbare a activităţii celor care ocupă clădirile.

Despre Eaton

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu experienţă în distribuţia energiei şi protecţia circuitelor, sisteme de alimentare de rezervă, control şi automatizare, iluminare şi securitate, soluţii şi dispozitive de cablare structurată, soluţii pentru medii periculoase şi dificile şi servicii de proiectare. Eaton se poziţionează, prin soluţiile sale, astfel încât să poată răspunde la cele mai importante provocări actuale în materie de management al energiei electrice.

Eaton este o companie de management energetic, cu o cifră de afaceri de 19,7 miliarde USD în 2016. Eaton oferă soluţii eficiente energetic, care ajută clienţii să gestioneze energia electrică, hidraulică şi mecanică într-un mod mai eficient, mai sigur şi mai durabil. Eaton are aproximativ 95.000 de angajaţi şi comercializează produse către clienţi din peste 175 de ţări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi

www.eaton.com

Share