Eaton Corporation plc finalizează achiziția Cooper Industries pentru a forma un lider global în domeniul managementului energiei

Producătorul cu profil industrial diversificat Eaton Corporation plc (NYSE: ETN) și furnizorul de echipamente electrice Cooper Industries plc (NYSE:CBE) au anunțat că Eaton a finalizat achiziția Cooper. Achiziția a fost anunțată pe 21 mai 2012 și formează din Eaton și Cooper un nou lider global în domeniul managementului energiei, care se va numi Eaton Corporation plc.

Cutler01

„Achiziția de 13 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria Eaton de 101 ani, este un punct de cotitură care ne extinde segmentul de piață, ne lărgește portofoliul de produse, servicii și soluții și ne consolidează prezența geografică”, spune Alexander M. Cutler, președinte și CEO Eaton.

„Cooper adaugă capacități probate în distribuirea utilităților, rețele inteligente, iluminare, control al iluminării, dispozitive de cablare și soluții de securitate la punctele forte ale Eaton în calitatea energiei, distribuția energiei și servicii de energie” spune Cutler. „Aceste tehnologii complementare accelerează în continuare creșterea Eaton ca și companie globală integrată de management al energiei, concentrată pe cele mai provocatoare tendințe din timpurile noastre: costurile în creștere și impactul în creștere asupra mediului care rezultă din utilizarea sporită de energie.”

Combinând rezultatele Eaton și Cooper pentru cele patru trimestre care se sfârșesc la 30 septembrie 2012, Eaton Corporation plc a avut venituri informative cumulat de 21,8 miliarde dolari SUA și EBITDA de 3,3 miliarde dolari SUA.

Acționarii Cooper vor primi opțiunile la care au dreptul conform schemei de compensare în decurs de 14 zile.

Tranzacționarea Eaton și Cooper va continua la bursa din New York până la sfârșitul zilei și acțiunile obișnuite ale Eaton Corporation plc vor începe să fie tranzacționate la Bursa din New York sub simbolul ETN luni, 3 decembrie 2012.

„O să anunțăm structura organizațională pentru operațiile combinate”, a spus Cutler. „Această conducere, lucrând cu o echipă de integrare formată din lideri de la Eaton și Cooper, va fi responsabilă de obținerea sinergiilor operaționale pe care le-am identificat. Anticipăm că întreg procesul de integrare va dura între 24 și 36 de luni, în funcție de condițiile de afaceri.”

Pentru mai multe informații, vizitați www.eaton.com.

Share