Adunarea Generală a membrilor asociați ai Comitetului Național Român de Iluminat (CNRI)

La data de 20 octombrie 2012, avut loc la Sinaia, Adunarea Generală a Membrilor Asociați ai CNRI, având ca scop alegerea noii conduceri a CNRI care intră în funcție la data de 01 ianuarie 2013.

Prof.univ.dr.ing. Cornel BIANCHI, Președintele CNRI, a prezentat Raportul privind activitatea CNRI, care a tratat în special (detaliat) ultimii ani dar și concentrat activitatea începând cu anul 1990, care a reprezentat un pas deosebit înainte, după piedicile produse de sistemul dictatorial comunist care a influențat, evident, și domeniul Luminii și Iluminatului.

bianchi 5

Prof.univ.dr.ing. Cornel BIANCHI a fost ales ca Președinte al CNRI în 1990 și reales periodic la patru ani, depunând, cu pasiune, energie și competență profesională, o muncă de conducere corectă și de coordonare a întregii echipe de conducere (Vicepreședinți, Directori de divizii), dezvoltând relațiile naționale și cele internaționale marcate de participarea majorității Președinților Comisiei Internaționale de Iluminat (CIE) la conferințele și întâlnirile organizate după 1990 la București și după 2001 și la Cluj-Napoca, prin colaborare cu Prof.univ. dr.ing. Florin POP, Conf.dr.ing. Dorin BEU și Director Dr.ing. Marilena MĂIEREAN și, evident, cu sprijinul conducerii universității.

Prof.univ.dr.ing. Cornel BIANCHI a menționat, de asemenea, sprijinul deosebit acordat de Conducerea Universității Tehnice de Construcții București (UTCB) și cea a Facultății de Inginerie a Instalațiilor, fără de care toate acțiunile (sediu, conferințe naționale și internaționale, cursuri post-universitare ș.a.) nu s-ar fi putut realiza.

A fost amintit și sprijinul material deosebit, după 1996, al multor Membri Asociați al CNRI pentru desfășurarea tuturor manifestărilor tehnico-științifice naționale și internaționale, a cursurilor post-universitare, a atestării profesionale și, nu în ultimul rând, pentru menținerea în sistemul mondial condus și organizat de CIE.

La inițiativa conducerii CNRI, Filiala Cluj-Napoca, Centrul de Ingineria Iluminatului, condusă de Prof.univ. dr.ing. Florin POP, a răspuns cu entuziasm la propunerea de a organiza, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, conferințele periodice BALKAN LIGHT, demarate în 2001 și transformate ulterior în conferințe internaționale (o dată la doi ani), ultima fiind realizată în 2009 (ILUMINAT 2009), când a avut loc și serbarea aniversară festivă a Prof. univ.dr.ing. Florin POP la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Articolul integral il puteti citi in editia tiparita a revistei Electricianul nr. 8/2012.

Share