Danfoss aniversează 20 de ani de succes în România

Danfoss aniversează 20 de ani de succes în România

Danfoss, lider global în dezvoltarea de soluții pentru eficientizarea consumului de energie, a sărbătorit pe 3 noiembrie, 20 de ani de la inaugurarea companiei locale de vânzări. Compania daneză este lider pe piața mondială în dezvoltarea tehnologiilor moderne pentru optimizarea consumului de energie în domenii cheie, precum: infrastructură, alimentație, eficiență energetică și soluții pentru protecția mediului înconjurător.

Compania daneză a deschis reprezentanța locală Danfoss SRL în 1996. În 2006, 10 ani mai târziu, Danfoss deschidea și prima linie de producție în România, pentru module de termoficare și schimbătoare de căldură, cu desfacere atât pe piața internă, cât și în export, în țări precum Austria, Rusia, Turcia.

„Am început cu 4 angajați și acum suntem 144. Mulți dintre colegii mei au acum nu doar responsabilități locale, ci și regionale și chiar globale. Prin competențele, eforturile și energia lor, prin devotament și loialitate au contribuit și contribuie la succesul Danfoss”, a menționat Laura Iosif, Head of Global Services, Regiunea EER, Danfoss, în discursul de deschidere.

E.S. Dl. Karsten Vagn Nielsen, Ambasadorul Regatului Danemarcei

Prezent la eveniment E.S. Dl. Karsten Vagn Nielsen, Ambasadorul Regatului Danemarcei a precizat: „Danfoss se remarcă în rolul de promotor al relațiilor româno-daneze. Iar noi, ca reprezentanți ai Danemarcei, suntem mândri că putem să împărtășim această poveste de succes.”

În ceea ce privește direcțiile de dezvoltare ale companiei daneze, Adam Jedrzejczak, Președintele Regiunii EER, Danfoss, a declarat „Ne concentrăm pe domeniile care fac diferența pentru clienții noștri și conferă Danfoss potențialul maxim de creștere. În prezent, Danfoss investește în accelerarea procesului inovator și dezvoltarea capacității de inovare”.

Adam Jedrzejczak, Presedintele Regiunii EER, Danfoss

În fiecare an Danfoss investește peste 4% din veniturile companiei în activități de cercetare și dezvoltare pentru a găsi soluțiile viitorului. Oferim aproape 50 de linii de produse care au fost create pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră și a vă ajuta să oferiți cele mai bune servicii clienților dumneavoastră. În medie, la Danfoss este patentată o nouă invenție în fiecare zi.

Scurt istoric Danfoss

1933 – Mads Clausen fondează în Nordborg, Danemarca compania Danfoss și lansează primul robinet de expansiune pentru sistemele de refrigerare.

1943 – Danfoss patentează și lansează pe piață primul robinet termostatic pentru radiatoare.

1952 – Sunt lansate pe piață Compresoarele ermetice Danfoss pentru refrigerare și congelare.

1964 – Danfoss începe producția motoarelor hidraulice pentru utilaje agricole și construcții.

1968 – Se începe producția în masă a convertizoarelor de frecvență.

Date Danfoss 2016

• Companii de vânzări în 120 de țări;

• 62 de fabrici în 20 de țări;

• 23.400 de angajați la nivel global;

• 1.381 familii de produse patentate.

Share