Daimler și Bosch plănuiesc înființarea unui joint venture pentru fabricarea de motoare electrice

Companiile Daimler AG și Robert Bosch GmbH intenționează să-și extindă în continuare parteneriatul ce durează deja de mulți ani și să colaboreze în viitor pentru dezvoltarea și fabricarea de motoare electrice pentru autovehiculele electrice din Europa. Cele două companii au semnat în luna aprilie a acestui an o scrisoare de intenție în acest sens și au demarat negocierile contractuale pentru formarea unui joint venture cu participație 50:50. Negocierile urmează a fi finalizate în primul semestru al anului 2011, iar producția comună va începe în anul 2012.

Bosch_daimler

 Cele două companii doresc ca prin unirea competențelor lor să accelereze progresul în dezvoltarea sistemelor de tracțiune și să aibă o colaborare fructuoasă. Conform scrisorii de intenție, producția comună urmează să înceapă deja din anul 2012, iar montarea motoarelor electrice la autovehiculele electrice Mercedes-Benz și Smart este planificată tot pentru 2012. Vânzarea către alți producători auto va fi efectuată exclusiv de către compania Bosch. Activitățile comune urmează să se desfășoare în regiunea Stuttgart și la Hildesheim.

Grupul Bosch, în calitate de furnizor mondial de piese, echipamente auto și servicii, deține competențe extinse în dezvoltarea și producția de motoare electrice, având deja o unitate de producție de serie în Hildesheim.

Producătorul auto Daimler beneficiază deja de o experiență de 20 de ani în domeniul autovehiculelor electrice, cât și în domeniul componentelor esențiale ale motoarelor electrice și acumulatorilor, beneficiind de cunoștințe tehnice vaste în ceea ce privește electrificarea autovehiculelor.

 Despre Daimler

 Cei doi fondatori ai companiei, Gottlieb Daimler și Carl Benz, au scris istorie în anul 1886 prin inventarea autovehiculului. 125 de ani mai târziu, în anul jubiliar 2011, Daimler AG continuă să fie una dintre cele mai de succes companii producătoare de autovehicule din lume. Datorită diviziilor Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses și Daimler Financial Services, compania a devenit unul dintre cei mai importanți producători auto de autovehicule de clasă premium și este cel mai mare constructor de autovehicule comerciale. Daimler Financial Services oferă un pachet complet de produse financiare, cuprinzând servicii de finanțare, leasing, asigurare și management de flote. În calitatea sa de pionier în construcția de autovehicule, Daimler continuă să creeze viitorul în privința mobilității: compania investește atât în tehnologii inovatoare și ecologice, cât și în autovehicule sigure și de înaltă calitate, care să-i fascineze și să-i bucure pe clienții săi. Daimler este singura companie producătoare de autovehicule care investește în cele trei domenii ale sistemelor de propulsie alternativă, atât în propulsia hibridă, cât și în motoare electrice și sisteme de propulsie cu celule de carburant, cu scopul de a asigura călătorii fără emisii pe termen lung. Și aceasta deoarece compania Daimler consideră că responsabilitatea față de societate și față de mediul înconjurător este obligația sa. Daimler comercializează autovehiculele și produsele sale financiare în aproape toate țările și deține unități de producție pe cinci continente. În portofoliul său actual se află, în afară de Mercedes-Benz, cea mai valoroasă marcă auto din lume, mărcile Smart, Maybach, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra, Orion și Thomas Built Buses. Compania este listată la bursele din Frankfurt și Stuttgart (codul bursier DAI). În anul 2010, concernul cu peste 260.000 de angajați a vândut 1,9 milioane de autovehicule. Cifra sa de afaceri a fost de 97,8 miliarde de euro, cu un profit (EBIT) de 7,3 miliarde de euro.

 Despre Bosch

 Departamentul Automotive Aftermarket (AA) oferă companiilor care activează în domeniul auto post-vânzare și service-urilor auto o gamă completă de echipamente de diagnoză și service, precum și o gamă variată de piese de schimb – de la piese noi sau recondiționate, la soluții pentru reparare – atât pentru autoturisme, cât și pentru autovehiculele comerciale. Portofoliul său include atât produse fabricate de Bosch ca echipamente originale, cât și produse și servicii post-vânzare dezvoltate și fabricate in-house. Peste 10.000 de angajați în 140 de țări și o rețea logistică globală asigură distribuția a peste 450.000 de repere de piese de schimb la clienți, într-un mod rapid și la timp. Prin domeniul „Diagnostics”, AA oferă tehnologie de testare și aparatură pentru service-urile auto, software de diagnoză, programe de training-uri și servicii de informare. În plus, departamentul Automotive Aftermarket (AA) este responsabil și pentru dezvoltarea conceptului de service-uri auto „Bosch Car Service”, cea mai mare rețea de service-uri  independente la nivel mondial, cu aproximativ 15.000 de parteneri. De asemenea, AA are mai mult de 500 de parteneri „AutoCrew”.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul: www.bosch-automotive.com.

 Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajați au generat vânzări de aproximativ 47,3 miliarde de euro, în domeniile echipamentelor pentru autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum și echipamentelor pentru construcții. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele peste 300 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări. Această rețea internațională de dezvoltare, producție și vânzare reprezintă fundația creșterii concernului german. Bosch a cheltuit în 2010 aproximativ 4 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproximativ 3.800 de patente pe plan internațional. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch urmărește să sporească calitatea vieții, oferind soluții care sunt atât inovatoare, cât și utile.

Informații suplimentare sunt disponibile la adresele de internet www.bosch.com, www.bosch-press.com și  www.125.bosch.com.

Share