Siemens l-a numit pe Cristian Secoșan director al Siemens România, începând cu 1 octombrie 2018.  Cristian Secoșan va prelua, începând cu 1 octombrie 2018, și poziția de director al biroului Siemens din Republica Moldova,   după ce a renunţat la conducerea Romelectro. De altfel, Secoşan a mai ocupat funcţia de director general al Siemens în perioada 2009-2012.

“Am considerat că este alegerea potrivită pentru mine în acest moment” a declarat dl. Secoşan.

De-a lungul carierei sale, Cristian Secoșan a ocupat poziții de management în cadrul unora dintre cele mai importante companii din domeniul energiei și ingineriei.  . Din poziția de CEO al Siemens SRL, Cristian Secoșan va continua dezvoltarea direcțiilor strategice ale companiei: electrificare, automatizare și digitalizare.

Până la debutul mandatului lui Cristian Secoșan, responsabilitățile poziției de Chief Executive Officer din cadrul Siemens SRL sunt preluate de către Titus Loew, CFO al companiei. Activitatea reprezentanței Siemens din Republica Moldova va fi coordonată pe perioada tranziției de Dr. Otto Oberparleiter. George Cătălin Costachea părăsit compania Siemens începând cu data de 30 iunie 2018.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici și 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local, având peste 2.000 de angajați. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat coordonarea activităților de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal 2017, încheiat la 30 septembrie, venituri de aproximativ 136 milioane de euro.