CPC-Compact Fast Charger de la Siemens

CPC 50

Siemens a lansat gama CPC de stații de încărcare  pentru vehicule electrice,  care permite încărcarea mai multor vehicule electrice simultan,  în c.c.  și în c.a., fiind echipată cu conectori CCS, CHADEMO și TYPE 2. CPC 50 este conform cu toate standardele de încărcare actuale  și oferă încărcare în c.c.  la putere de maxim 50 kW și în c.a. la o putere de maxim 43 kW .  CPC 50 poate încărca simultan două vehicule electrice, unul în c.a. și. altul în c.c. Stația de încărcare CPC 50 este capabilă să ofere la încărcarea vehiculelor electrice o tensiune cuprinsă între 200 V și 850 V și este astfel pregătită pentru utilizarea la următoarele generații de vehicule electrice. Componentele Siemens standardizate, cum ar fi convertoarele Sinamics DCP, controlerele Simatic S7 și controlerele industriale de încărcare ECC3200, asigură familiei CPC o disponibilitate maximă și o fiabilitate maximă.  Aceste componente oferă și conectivitate optimă pentru managementul softului de tarifare simultan cu asigurarea securității datelor și standardelor IT.

Câteva date tehnice:  
Dimensiuni: 1900 x 800 x 600 cm
Masă: cca 550 kg
Standarde: IEC 61851-1, IEC 61439-2
Comunicație : OCPP 1.5 (OCPP 1.6, OCPP 2.0 v)
Conector c.a.:  Type 2 IEC 62196, Model 3, c.a.
Conectori c.c.:  Conector 1  CCS IEC 62196-3
Conector 2 CHAdeMO JEVS G105

 CPC 50

 

 

Touschscreen-ul CPC 50 este utilizat pentru încărcare, configurare și service

CPC 150

CPC150 are o putere de 150 kW  și permite  încărcarea rapidă pentru maxim 3 vehicule electrice: pentru două dintre ele permite încărcarea rapidă în c.c. la  o putere de 75 kW  pentru fiecare și pentru un al treilea vehicul permite încărcarea în c.a.la o putere maximă de 43 kW. Încărcătorul va putea încărca autovehicule electrice într-un interval de tensiune de la 200 V la 920 V. Și CPC 150 integrează componente Siemens standardizate: convertoare Sinamics DCP și controlere Simatic S ca și controlerul de încărcare industrial ECC3200.

 CPC 150

 

Wallbox-ul  Versicharge -încărcare optimizată în funcție de prețul energiei electrice

VersiCharge, este noua stație de încărcare de tip wallbox pentru vehicule electrice conformă cu standardul IEC.  Versicharge se poate monta atât în mediul privat, cât și în cel semi-public, inclusiv în garaje, precum și în parcări de hotel sau de companie. Pentru versiunea VersicCharge IEC, startul încărcării poate fi  programat pentru 2 intervale orare distincte, fiecare cu durata de  la două până la opt ore, permițând utilizatorului să beneficieze de prețurile de vânzare mai reduse pentru electricitate din afara perioadelor de vârf  de sarcină.

VersiCharge

https://new.siemens.com/global/en/products/mobility/road-solutions/electromobility/ecars-high-power-charging-infrastructure.html

Share