Construcții inovatoare-Noua Hală 12 a Messe Frankfurt, un proiect de mare anvergură

Nouă Hală 12 de la Messe Frankfurt inaugurată pe 25 octombrie a.c. este o construcție monumentală și reprezintă State-of-the-Art în domeniul clădirilor cu destinații speciale, cum sunt halele expoziționale.

Câteva date tehnice:

 Suprafață totală desfășurată:  33,600 m² ; Circa 16,800 m² pe fiecare din cele 2 nivele ;Nivelul inferior poate fi configurat în diverse moduri.

 Dimensiuni exterioare : 118.07 m x 248.20 m

Înălțime : aprox.30 m

Sistem solar fotovoltaic montat pe acoperiș ce produce 1,087 MWh  anual

Dispune de 800 de locuri de parcare, 13 birouri ce se pot închiria, două bistrouri cu 135 scaune și două restaurante cu 200 locuri.

Are montate 945 de uși și a înglobat 600 de km de cabluri de date și de curenți slabi și 50 km pentru BMS-ul propriu.

La inaugurarea  noii hale pe  25 octombrie a.c. au fost prezenți oficiali ai Landului Hessa și ai primăriei orașului Frankfurt, acționarii Messe Frankfurt și stafful Messe Frankfurt. Messe Frankfurt va continua programul de modernizare a complexului expozițional propriu prin începerea lucrărilor  la noua Hală 5,  imediat după Târgul de Carte de la Frankfurt din 2019, prin revizia Halei 6 și revitalizarea Centrului de Congrese. Messe Frankfurt derulează un amplu program de modernizare a complexului expozițional  situat în incinta orașului Frankfurt, în valoare de circa 1 miliard de euro.

Instalația “Flying to Peace” a arhitectului austriac Ingo Maurer plasată în foaierul nordic al halei, dinamizează amplul spațiu prin mișcare și lumină. Instalația constă dintr-un pendul elipsoidal de 1,5 x 3 metri care are o mișcare oscilatorie de amplitudine reglabilă. Traiectoria mișcării pendulului este marcată pe sol de o linie luminoasă roșie.   Spre deosebire de un pendul Foucault, cel al arhitectului austriac se deplasează și în sus(înălțime maximă 8 m)  și în jos(înălțime minimă 3 m) într-un plan vertical. Ingo Maurer declara că : ” în timpul zilelor pline ale expozițiilor, ai nevoie reală de momente de relaxare și situații care să te inspire,  ceea ce te ajută să mergi mai departe….pendulul oferă o motivație intuitivă în acest sens” .

 

 

Share