Consortiul Repro-light  lansează LLT- sistem optic inteligent pentru LED

Echipa interdisciplinară de la  Bartenbach a anunțat săptămâna aceasta succesul producerii a două modele de sisteme optice inegalabile pentru sistemele de iluminat cu LED. Conform obiectivului proiectului Repro-light și anume  „Transformarea industriei europene a iluminatului LED  prin crearea corpului de iluminat al viitorului ”, echipa de la  Bartenbach a primit sarcina de a furniza un nou sistem optic și este încântată să prezinte două astfel de noi sisteme „LED Light Tile Optics (LLT)”.

Conceptul cuprinde un sistem modular care permite un număr nelimitat de configurații și distribuții de lumină în interiorul corpului de iluminat. Având doar 8,3 mm grosime, LLT poate fi integrat cu ușurință în ecranul mai  multor corpuri de iluminat. Prin utilizarea unei reflexii interne totale, lumina emisă de LED este dispersată uniform de sistemul LLT pe întregul ecran de unde este emisă cu precizie după o distribuție dorită a intensității luminii. Prin urmare, se evită o luminozitate ridicată în afara câmpului de radiații ca și zonele cu  umbre multiple.

Designul brevetat al micro-fațetelor acoperite cu ub strat cu proprietăți reflectoare,  garantează o distribuție orientată și uniformă a luminii. Prin urmare, fiecare fațetă este calculată individual pentru controlul optimizat total al luminii. În funcție de designul ales al fațetelor, se poate realiza aproape orice distribuție dorită a luminii, fără a fi necesară modificarea aspectului vizual al ecranului corpului de iluminat. Această compoziție unică a punctelor de lumină pe fațete, creează o suprafață luminoasă consistentă, fără umbrire multiplă și, de asemenea, fără umbră de culoare atunci când utilizați două LED-uri colorate diferite, deoarece sunt perfect amestecate în LLT.

Toate LLT-urile cu variate  distribuții de intensitate a luminii sunt proiectate pentru aceeași poziție a LED-urilor  și au aceleași dimensiuni exterioare. Prin urmare, același dispozitiv poate fi utilizat în diferite aplicații, prin simpla înlocuire a unui LLT pentru a oferi o distribuție alternativă dorită a luminii. LLT-uri  cu distribuții diferite pot fi amestecate într-un singur corp de iluminat, de exemplu, pentru a genera lumină ambientală și lumină de lucru din același corp de iluminat.

În mod special pentru proiectul Repro-light, au fost create două tipuri de LLT: unul cu o distribuție specială mai intensă dar evitând strălucirea prin reflexie și o alta cu o distribuție „spală pereții)” pentru a genera lumină ambientală de suprafață mare. Lampa de control cu ​​distribuție intensă poate fi atât simetrică cât și asimetrică, adică partea stângă a corpului de iluminat strălucește spre dreapta și invers. În plus, întrucât lumina este distribuită din optica din dreapta și din stânga, nu există nicio reducere de lumină directă dedesubt. Când sunt utilizate împreună, ele realizează armonios următoarele: reducerea strălucirii prin reflexie, amestecarea culorilor, eliminarea umbrelor multiple și sunt complet amestecate.

În ceea ce privește domeniul de aplicare a tehnologiei LLT, nu există limite: birouri, iluminat general, industria ospitalității, domeniul gastronomiei, cel rezidențial, cel exterior și, de asemenea, utilizarea la Personal Table Light, conceput și proiectat de Bartenbach. Posibilitățile variate ale tehnologiei LLT sunt de asemenea interminabile: iluminat pentru un singur punct, iluminat multipunct (liniar / panouri), o singură funcție, multifuncțională, încastrată, semi-încastrată, montată pe suprafață, suspendată, independentă și montată pe masă.

„La Bartenbach suntem foarte încântați că am conceput un design optic inovator (N.R. sistemul LLT) care se adaptează și funcționează atât de flexibil în multe medii și suntem mândri că facem parte din consorțiul Repro-light”. Christian Anselm, Director Dezvoltare.

Echipa de dezvoltare împinge mai departe limitele noilor tehnologii și modelează viitorul iluminatului prin minuțiozitate. Echipa de la Bartenbach este faimoasă pentru inovația și crearea de soluții uimitoare de iluminat, cum ar fi în special  iluminatul pentru filmele seriei  James Bond din Soelden, Austria și pentru  sediul Airbnb din Irlanda.

Despre Bartenbach

Bartenbach este un consultant premiat de mai multe ori în domeniul proiectării și cercetării din iluminat, cu sediul în munții de deasupra orașului Innsbruck și include o echipă de arhitecți, fizicieni, psihologi și designeri care creează soluții individuale de iluminat. Această echipă interdisciplinară este mândră să facă parte din rețeaua științifică internațională, întotdeauna fiind la vârful cercetării.

Consorțiul Repro-light este format din experți de vârf din Europa, inclusiv; TRILUX, motorul industriei europene de iluminat, producători de componente, inclusiv BJB, Grado Zero Espace și Rohner Engineering, membri inovatori ai industriei de iluminat cum sunt Bartenbach și Luger Research, precum și experți în sustenabilitatea iluminatului și evaluarea ciclului de viață IREC și Universitatea Mondragon,  proeminenți în științele sociale.

Acest proiect a primit finanțare din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în baza acordului de finanțare nr. 768780.

https://www.repro-light.eu/

Share